• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: tajemství hnusu odhaleno.

    Já to dělám takto: Příchuť belgické pralinky - pomelu kvalitní kávu, uvařím ji v bialetce nebo french pressu. Vedle na talířek dám belgickou pralinku. Příchuť cherry - do likérové skleničky naleju 20 ml suchého cherry. Podávám ke kávě.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: normálně upražíš kafe, nasypeš do kyblíku, a pak to zaleješ trochou (na 1 kg to bejvá kolem jednoho víčka od barelu, kterej vypadá velikostí asi jak barel na 5 l destilky od benzinky) nějaký tý esence/bo_co_to_je a fest s tim zaklepeš, aby se to promýchalo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLACK_ONYX: jak se vyrábí to ovonění?

    Ze zvědavosti, už to nikdy nechci pít. Krom hrozné chuti to zanáší mlýnek a konvičku.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BLACK_ONYX: já myslim, že ty ochucený se pražej v horoucích peklech. jednou jsem ochutnal nějakej vídeňskej nevimco a myslel jsem, že to vrhnu do dálky

    TEREZZZKA: to máš pravdu. jednou jsem si tam kupoval nějaký kafe a dostal jsem zbytek z tý dózy - bylo vážně uplně vyčmuchlý..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BLACK_ONYX: neasi :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEREZZZKA: prazi ty nedochuceny. na ty ovoneny mají vlastní prazirnu.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DYSTOPIK: tu praží doubleshot, ale to už bylo pěkně starý asi, Hartman je už dlouho vyprodaný. Bohužel letošní sklizeň nebude, vypekli nás a nic nepošlou :(
    S oxalisem je ta potíž, že kávu nevhodně skladují a nehodlají to měnit, protože v těch velkých skleněných netěsnících dózách se jim to líbí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR: Panama od Doubleshotu byla velmi čokoládová, ale tu už nemají :(
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DYSTOPIK: v tý závorce jsem chtěl napsat, že tohle nebylo dochucený, ale mělo to takovou chuť. nějak mi tam zmizelo pár slov
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    vím, že je to asi dost divočina, ale kafe z panamy v řetězci oxalis mi chutnalo děsně přirozeně čokoládově (vim, že tam prodávaj takový ty dochucovaný sračky, dochucený, prostě dobrá jemná káva s vyloženě čokošmakem)
    Ale teda už nějakou dobu jsem tam nic nekupoval a nevim, jestli je to řetězec, kterej si dlouhodobě drží stejný dodavatele, ale pokud bych to třeba neměl daleko, proč to nezkusit

    Panama Finca Hartmann - káva - Oxalis.cz
    http://www.oxalis.cz/panama-finca-hartmann-kava/d-72961/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: No ale bez toho horniho vycka to pak zas nevypada hezky ;))

    Tak mi poradte prosim nejakou kavu s plnou, cokoladovou chuti (nebo jakykoli opak ovocne, zkratka ;). DIky!
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MIMA_A: hm...pracuje tam kamarádka, tak to nebudem rozmazávat :)

    VECTOR: jj, řeč je o doubleshotu, ale nejsme jediní s touhle nabídkou, vlastně poslední půl roku máme stejnou ruku při výběru jako Has Bean a Suaremile :) Přesně jak říká
    BLACK_ONYX stačí ubrat na jednu porci a zbytek se tam vejde (to horní víčko není třeba dávat, stačí to stlačovací)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Existuje nějaký stejně dobrý ekvivalent ve smyslu kvality zpracování/mletí/ceny ke Gaggia MDF, který nevypadá tak bakelitově ?
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    TEREZZZKA: Toz nevim, mne ji na francouzske extra doporucili na filtr...ackoli na sacku stalo, ze je skvela i na espresso..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: jojo, mysleno u doubleshot. Nemam ted moc napito nic jineho a kdyz jo, tak jsou to stavicky.
    Kavu tam das az kdyz sacek otevres a neco z toho zpracujes :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    BLACK_ONYX:
    TEREZZZKA:

    To u doubleshot, nebo u nejake podobne spolecnosti? Taky jsem se nechal zblbnout alkoholem a koupil toto: http://www.doubleshot.cz/uchovani-kavy-doza-na-kavu-airscape.html , zatim to vypada fajn, ale objem je dost maly, nevejde se do toho ani pytlik 350g...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MIMA_A: no scarlatti je o pražením především na espresso, ale to jen na okraj, hlavně že chutná


    VECTOR: jj, buď Kolumbii nebo Ethiopii... je fakt, že teď je sezóna afrických káv a ty prostě takové jsou (ethiopie je víc do kytiček )
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: Na drip mi vsak chutnala velmi, zalezi na priprave..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: jojo, je hodně cítit.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: Hm, i tech 15% to dokaze takhle pokazit?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam