• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    KURE: smazal jsem to, nasel jsem nejake info jinde - tam teda nejvice kritizovali prilis velkou rychlost otaceni mlecich kamenu a jejich nekvalitu.
    KURE
    KURE --- ---
    MIMA_A: mel sem ho.
    mele slusne.
    ale v podstate se neda vycistit (mozna nejak rozebrat, tak daleko sem nešel)
    ale co me na nem stvalo nejvic bylo to ze kafe padalo tou mezerou mezi zasobnikem a vlastnim mlynkem.
    kdyz jsem vyndal zasobnik tak se vzdy nejaky vysypalo.

    takze sem ho hodil do krabice do sklepa. a poridil si rucni Hario. kafe umele skoro stejne rychle, uplne luxusne se meje a namlety kafe nikam nepada...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SIVER: V60 - můj oblíbenec :-)
    nebo cokoli z tohoto
    Alternativní metody | Příslušenství doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/prislusenstvi/alternativni-metody-pripravy-kavy-doma
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER:
    espresso
    vac pot
    aeropress
    french press
    perkolátor (bialettiho konvička)
    turecká káva z džezvy (slije se a není tam pak logr)
    překapávaná káva
    SIVER
    SIVER --- ---
    LUKAS87: nevyznám se v tom,napíšeš mi ty způsoby jestli můžeš,díky :)


    MAR_TINA: jj taky přemýšlím nad překapávačem, nějak typ na značku?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SIVER: instatní káva taky vychází draho oproti překapávané a dalším druhům.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER: jestli je to jenom kvůli logru (kterej je běžnou součástí tzv. "českýho turka", jestli teda myslíš tohle), tak existuje nejmíň pět jinejch způsobů přípravy kávy, který zajišťujou, že v kafi ty zrníčka/logr mít nebudeš a chuťově to bude úplně jiná liga, než jakejkoli instant.
    KURE
    KURE --- ---
    SIVER: v normalne pripraveny kave zadny zrnicka nejsou :)

    nejjednodussi a na zařízení nejlevnejsi je prekapavac.
    i nejblbejsi prekapavac ti z prumernyho kafe prekape neco co bude nesrovnatelne lepci nez instantni kafe.

    hned potom je french press, ale potrebujes hrube mletou kavu, tedy mlejnek.
    SIVER
    SIVER --- ---
    Proto sem se ptal,která instantní káva vychází nejlíp..
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    SIVER: Jaké metody jsi doposud vyzkoušel? Já mám doma AeroPress v práci CleverDripper a zrníčka v kávě nepozoruji. Naopak pozoruji neskutečně velký kvalitativní posun u samotné kávy a její chuti.
    SIVER
    SIVER --- ---
    CABANNOS: viděl sem,ale já prostě mám rád instantní kávy,serou mě zrníčka v kávě..
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    SIVER:
    Peklo na talíři: Káva - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 684722)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-peklo-na-taliri-kava
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LUKAS87: vterina. vterina vterina vterina!

    SIVER: Z tech co znam je nejmin hnusny Jacobs Velvet. Obecne vybirej mezi kavama co maj konzistenci krupice a ne mysich bobku.
    SIVER
    SIVER --- ---
    lidi zeptal bych se,které instantní kafe je nejlepší,ono to bude asi pěknej šmejd o proti normální kávě,ale já mám rád instantní kávy,doporučili byste nějaký druh? Nebo to sou všechno odpady? díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    prosila bych unci espressa ;)


    (To je jen zvyk. Používám americké střihy na šití a už bez problémů měřím v palcích ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nojo, mladá generace :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    // LUKAS87: v tomto případě bych tak striktní nebyl. Výraz vteřina je opravdu původně určen pro čas. Pochází z (domněle) staročeského označení vtorý (v ruštině zachováno v podobě второй), tedy druhý (stejný význam má ostatně latinský výraz secundus), což — totožně s onou sekundou — odkazuje ke druhému dělení hodiny (prvním je minuta).

    A ačkoliv je dnes za jedinou správnou (akademickou) formu jednotky času považován výraz sekunda, v běžné mluvě vteřina nadále může označovat jak časovou, tak úhlovou míru. Přičemž zvláště starší generace se pod vlivem ruštiny může více přiklánět k vteřině.

    Úhlovými mírami jsou úhlová vteřina a úhlová minuta. To jen tak na okraj. To, že se u vteřiny může slovo „úhlová“ vypouštět je dáno jen tím, že byla za oficiální jednotku času ustanovena sekunda, ne vteřina.

    Tedy sečteno podtrženo — historie užívání výrazu vteřina je poněkud komplikovanější a ohánět se dobrým Bohem na nebesích, neřkuli v diskuzi o kávě, je myslím přeci jen poněkud přehnané.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    už jsem jim psal a bude to opraveno :-)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: jo tohle... napiš jim, oni to opraví.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: no vidíš sám používám sekundy, ale nějak mi toto uniklo :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    určitě jde espresso definovat i lépe, ale pro účel soutěží je to asi lepší takto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam