• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JJGG
    JJGG --- ---
    JAKOUBEK:Super diky ;) Nejsem z Prahy takze zatim Lavazza,mozna neco zkusim z Doubleshotu.Jestli mi to poslou.
    Jeste nejaky dobry typ na mlynek,zkousel jsem tady filtrovat a stejne trochu spanelska vesnicka :)-dobry pomer cena/vykon a aby mel moznost nastaveni hrubosti.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JJGG: Osobně bych si skočil radši někam, kam prodávají výběrovou kávu zrnkovou a nechal bych si jí na místě namlít (nebo aspoň část). Třeba v Praze těch míst není málo (Doubleshot v Karlíně - od 350g, Pražírna na I.P. Pavlova - od 200g, Coffeesource ve Francouzské nebo v Růžové - od 50g). Když jsem byl bez mlýnku, dost jsem této možnosti využíval. V rámci zachování zdání objektivity zmíním ještě Mamacoffee, ale tam mi kafe ještě nikdy nenamleli pořádně (na espresso jsem dostával granulát, který bych si nedal ani na drip).

    No a jinak e-shopy výše zmíněných pražíren + přidat požadavek na namletí na Bialetti.

    Jinak v Albertu prodávají v černé plechovce Lavazza směs na espresso. Ta se celkem dá pít. Z těch dražších už namletých pak třeba v DBK na Budějovické mívaj mletou od La Boheme (ti budou mít určitě v rámci ČR víc prodejních míst).

    Lokální pražírny z Moravy a Slezska jsem radši vynechal, ať v tom není pro začátek zmatek :)

    JJGG
    JJGG --- ---
    Zdravim,konecne jsem se dokopal ke koupi Bialetti.Potreboval by jsem poradit do ni poradit nejakou dobrou mletou kavu.Nez si poridim nejaky mlynek...Dekuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    espresso se sušenkou
    Cookie Cup ‹ Sardi Innovation
    http://www.sardi-innovation.com/archives/portfolios/portfolio-4
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen hlásím, že Pražírně v Lublaňské se povedl El Salvador odrůdy Pacamara... velikost některých zrn té pacamary mě naprosto fascinuje :) Doporučuju zastavit se v pondělí, až bude mít službu Zdeněk Smrčka... bude to "vyťuťaný" :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    DEMONOFANARCHY: LongBerry.cz
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NTR23: třeba do tý mašiny sypete to, co jde obvykle do čovky ;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    DEMONOFANARCHY: Nespresso na to, že to je kapsle není špatné. My jsme si koupili do kanclu Nespresso Pixie z vlastních peněz za 3500,- a je to o několik řádů lepší než ta mašina za 40 000 co je v zasedačce. To kafe co z ní leze je jak z ČOVky
    NTR23
    NTR23 --- ---
    DEMONOFANARCHY: A co Nespresso Business?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Do Bella Vida Cafe hledaji baristy. cv na cafe@bellavida.cz
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    KURE: smazal jsem to, nasel jsem nejake info jinde - tam teda nejvice kritizovali prilis velkou rychlost otaceni mlecich kamenu a jejich nekvalitu.
    KURE
    KURE --- ---
    MIMA_A: mel sem ho.
    mele slusne.
    ale v podstate se neda vycistit (mozna nejak rozebrat, tak daleko sem nešel)
    ale co me na nem stvalo nejvic bylo to ze kafe padalo tou mezerou mezi zasobnikem a vlastnim mlynkem.
    kdyz jsem vyndal zasobnik tak se vzdy nejaky vysypalo.

    takze sem ho hodil do krabice do sklepa. a poridil si rucni Hario. kafe umele skoro stejne rychle, uplne luxusne se meje a namlety kafe nikam nepada...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SIVER: V60 - můj oblíbenec :-)
    nebo cokoli z tohoto
    Alternativní metody | Příslušenství doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/prislusenstvi/alternativni-metody-pripravy-kavy-doma
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER:
    espresso
    vac pot
    aeropress
    french press
    perkolátor (bialettiho konvička)
    turecká káva z džezvy (slije se a není tam pak logr)
    překapávaná káva
    SIVER
    SIVER --- ---
    LUKAS87: nevyznám se v tom,napíšeš mi ty způsoby jestli můžeš,díky :)


    MAR_TINA: jj taky přemýšlím nad překapávačem, nějak typ na značku?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SIVER: instatní káva taky vychází draho oproti překapávané a dalším druhům.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SIVER: jestli je to jenom kvůli logru (kterej je běžnou součástí tzv. "českýho turka", jestli teda myslíš tohle), tak existuje nejmíň pět jinejch způsobů přípravy kávy, který zajišťujou, že v kafi ty zrníčka/logr mít nebudeš a chuťově to bude úplně jiná liga, než jakejkoli instant.
    KURE
    KURE --- ---
    SIVER: v normalne pripraveny kave zadny zrnicka nejsou :)

    nejjednodussi a na zařízení nejlevnejsi je prekapavac.
    i nejblbejsi prekapavac ti z prumernyho kafe prekape neco co bude nesrovnatelne lepci nez instantni kafe.

    hned potom je french press, ale potrebujes hrube mletou kavu, tedy mlejnek.
    SIVER
    SIVER --- ---
    Proto sem se ptal,která instantní káva vychází nejlíp..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam