• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SPYYDY: má se prý postavit na stůl a "zaseknout" díky té gumě


    KURE: nikdo nemá jedinou pravdu na poměr káva/voda :) 60g/l je obecně uznávané minimum, které je dobré odzkoušet a přizpůsobit vlastní chuti a druhu kávy.

    A nebo si pak pořídit extract mojo a změřit si to ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to by pak bylo slabý :)))
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: http://www.frenchpress.cz/priprava.html

    tady jsou vsechny mozny alternativni pripravy.

    a Black_onyx ma pravdu pisou tam 70g/l

    (nekde jinde na internetech sem cetl i 55-70/l)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MAR_TINA: ja na FP pouzivam kolem 70g/l
    JJGG
    JJGG --- ---
    Tohle asi neni uplne cajk co :-/

    B.jpg (998175 B)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: není to nějak málo? Dávám si do frenchpressu cca 20-30g/250ml
    KURE
    KURE --- ---
    JJGG: uprimne "od oka"
    ale takovy nejaky pravidlo pro frenchpress/dripp je 60g/litr +-
    JJGG
    JJGG --- ---
    Jeste se poptam jestli se davkovanim kavy ridite podle objemu nebo to pokazde ladujete plne viz. [ MOMENT @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] ?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    BLACK_ONYX: přesně
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NTR23: za me take. lepe se drzi, ma vicko a dobre se s nim cestuje:)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JJGG: A za mě je ten menší mlýnek lepší než ten větší.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JJGG: když už kafe z krámu, tak illy (těm neleží měsíce ve skladu, než ho pošlou přes hranice). a snažit se sehnat co nejčerstvější, ale to je, pravda, tady v ČR dost problém.
    JJGG
    JJGG --- ---
    KURE: Super ten chci casem taky odzkouset.Diky.
    KURE
    KURE --- ---
    JJGG: jj ten rucni mlejnek je luxusni. nejvetsi vyhoda je ze se da krasne umejt a když meleš nepada kafe nikam.
    A esli nedelas kafe pro celej panelak tak rucni pohon neni problem.
    ja si delam vetsinou french-pres a než se ohřeje voda stihnu namlit kafe, nachystat si nadobí.
    JJGG
    JJGG --- ---
    JAKOUBEK:Super diky ;) Nejsem z Prahy takze zatim Lavazza,mozna neco zkusim z Doubleshotu.Jestli mi to poslou.
    Jeste nejaky dobry typ na mlynek,zkousel jsem tady filtrovat a stejne trochu spanelska vesnicka :)-dobry pomer cena/vykon a aby mel moznost nastaveni hrubosti.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JJGG: Osobně bych si skočil radši někam, kam prodávají výběrovou kávu zrnkovou a nechal bych si jí na místě namlít (nebo aspoň část). Třeba v Praze těch míst není málo (Doubleshot v Karlíně - od 350g, Pražírna na I.P. Pavlova - od 200g, Coffeesource ve Francouzské nebo v Růžové - od 50g). Když jsem byl bez mlýnku, dost jsem této možnosti využíval. V rámci zachování zdání objektivity zmíním ještě Mamacoffee, ale tam mi kafe ještě nikdy nenamleli pořádně (na espresso jsem dostával granulát, který bych si nedal ani na drip).

    No a jinak e-shopy výše zmíněných pražíren + přidat požadavek na namletí na Bialetti.

    Jinak v Albertu prodávají v černé plechovce Lavazza směs na espresso. Ta se celkem dá pít. Z těch dražších už namletých pak třeba v DBK na Budějovické mívaj mletou od La Boheme (ti budou mít určitě v rámci ČR víc prodejních míst).

    Lokální pražírny z Moravy a Slezska jsem radši vynechal, ať v tom není pro začátek zmatek :)

    JJGG
    JJGG --- ---
    Zdravim,konecne jsem se dokopal ke koupi Bialetti.Potreboval by jsem poradit do ni poradit nejakou dobrou mletou kavu.Nez si poridim nejaky mlynek...Dekuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    espresso se sušenkou
    Cookie Cup ‹ Sardi Innovation
    http://www.sardi-innovation.com/archives/portfolios/portfolio-4
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen hlásím, že Pražírně v Lublaňské se povedl El Salvador odrůdy Pacamara... velikost některých zrn té pacamary mě naprosto fascinuje :) Doporučuju zastavit se v pondělí, až bude mít službu Zdeněk Smrčka... bude to "vyťuťaný" :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    DEMONOFANARCHY: LongBerry.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam