• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SIVER
    SIVER --- ---
    NTR23: to jse mtaky našel spíš mi jde o to jestli ty rozměry jsou stejné nebo jestli nějak budu muset zjistit dávkovač jak je velký a podle toho pořídit kapsle, v tom mám zmatek...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SIVER: http://www.kava-prodej.cz/ese-pod-kava.asp
    E.S.E. Pody / Kapsle (Easy Serving Espresso) | KávaKáva.cz
    http://www.kavakava.cz/ese-pody/

    atd
    SIVER
    SIVER --- ---
    pořídil jsem si presovačod značky krups, který je na mletou kávu a i kapsle ese. chtěl sem se zeptat jelikož je to pro mě novinky kde se dají sehnat kapsle ESE? To je asi něco jiného než to co nabízejí v obchodech v nákupních řetězcích jako je albert,kaufland jako sou kapsle nesspresso od nestle atd.. nebo to jsou ESE kapsle? Já abych nekoupil něco co tam pak nepůjde napasovat.Díky moc za radu.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KLERENC: kolem litru na mlejnek na espresso zapomeň, pokud to nemá bejt šunt...
    KLERENC
    KLERENC --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím poradit s koupí mlýnku na kávu? Někde jsem četla, že je lepší ruční - co je na tom pravdy?
    Máme presovač - jaký mlýnek by byl nejlepší? Cenový strop tak kolem litru...

    Děkuju!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    frenchpress s 8mi gramy kavy na dva drobne salky je zase idealni nasada na vyluh, vseobecne prospesna, vhodna pro kazdeho
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Nejlepší je rozžvejkat hrst bobů a zapít to horkou vodou......
    KURE
    KURE --- ---
    LUKAS87: ano tak se cupping dělá a ne neni to drzý tvrdit že to je blbá příprava kafe.
    proč? protože kafe se připravuje tak že definovane množství kávy zaleješ definovaným množstvím vody a necháš louhovat definovanou dobu.
    pak se káva odstraní a poddává se výluh.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKAS87: cely se to odviji od zazitych predstav, turek musi bejt hnusnej, protoze tam neni zadna technologie
    vietnamska kava se louhuje pres sito dvema nalevy, aby teprv dostala chut, primitivni-ucinne a mistni sklizni vyhovujici, pravda musi se dosladit a nema tolik kofeinu, zato vyrazne chutna
    stredovychodni "džezva" spari kavu na espressovych 45 sekund a sliva se uz sladka, taky zadna veda :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    moment, a jak se provadí tzv. cupping? namele se kafe a zaleje horkou (ne vroucí) vodou, ne? to je to tak hnusný? táta tohohle "turka" pije pořád a i já si tak jednou do roka dám (a když má člověk dostatečně plechovou hubu, tak je to do šesti minut od zalití vypitý). je to rozhodně jiný, než espresso - a myslím, že je trochu drzý tvrdit, že je to "horší".
    to je asi to podstatný, co chtěl paleontolog naznačit...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PALEONTOLOG: Já nevim co máš za problém. Ví, že existujou i lepší kafe než turek a ví, že sou kavárny v kterejch mu to kafe chutná, tak si chce domů pořídit presovač s představou že bude mít kafe jak z tý kavárny. Nevidí, že v tý kavárně je s tim strojem spousta sraní aby to kafe za něco stálo a neuvědomuje si, že když tomu stroji ten čas nevěnuje, tak že to bude hnusný. Navíc v tý kavárně kde mu to kafe chutná maj kávovar v jiný cenový hladině než kam on míří, pravděpodobně.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SIVER: porid si french press http://en.wikipedia.org/wiki/French_press a nejaky (v podstate libovolny) cerstve prazeny kafe. I na ten mlejnek se pro zacatek muzes vykaslat, i kdyz dost pravdepodobne k tomu nakonec dospejes taky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KURE: mluvil sem v prvni osobe, to asi zmatlo,) to je jako s vinem nebo syry, cesi maji predstavu, a podle ty zjevne nakupujou a podle ni se taky prodava, ze drahy je dobry a naopak,
    me pobavil Siver, dobry je imho to, co mu chutna, a jestli mu dobra kava nechutna, at pije co mu chutna a rika tomu "dobra", jestli potrebuje vytahnout lepsi sortu, aby zabodoval, proc ne, ale pak at vybira podle ceny, nebo procte auditorium
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SIVER: ja jako laik nemam proti turku vyhrady, ani ze standardu, jelikoz sem pil fakt sracky s peknym obalem a vysokou cenou, standart je jako zaklad uchazejici a pit ho musim, jako ochrannej napoj pri praci s trhavinama a nebudu do prace nosit vlastni, kdyz se vari jeden kotel.. vyhrady mam proti instantu, zvelicovani gurmanskeho pozitku, pak me teda docela rajcuje paradox, ze uz vis, co je spatny, ale chces se este dozvedet, co je dobry ,)
    kdybys kavu nepil a chtel ji darovat, tak radu pochopim
    no utocnej no, po ranu pruderni tak akorat :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    PALEONTOLOG: proč se chováš útočně? Ano potřebuju poradit,ale i laik pozná že turek není nic extra.

    KURE
    KURE --- ---
    PALEONTOLOG: z me strany to nebyl utok. byla to spíš závist.
    příspěvek říkal že ti přijde vtipné hledat dobrou kávu a že ji neoceníš.
    Takže ano získal jsem dojem že jsi vyzkoušel různé druhy přípravy a chutnají tě všechny.
    tedy je jen logické pít levnou kávu která tě stále chutná.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KURE: e myslis ze doma piju standart ? pochopils vubec, co sem chtel naznacit ? ziskals dojem, ze si nevybiram?
    staci mi odpovedi ano/ne
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SIVER: kdyz poznas rozdil, nepotrebujes radu co je dobry

    o kentusu nerikej radsi nic, jelikoz Ty potrebujes poradit
    SIVER
    SIVER --- ---
    PALEONTOLOG: turek? tak hodně štěstí to i já jako neznalec poznám jakej to je kentus.

    Jinak ono když si dáš kávu v lepší kavárně, kde se opravdu snaží tak ten rozdíl poznáš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam