BERNA: jj, mám tři roky ten z obrázku.
Maximální dávka se dělá úplně nejsnáze. Je potřeba dělat vždy z plné dávky ve spodní nádobě, jinak nevznikne dostastečný podtlak. Při výrobě menší porce je pak potřeba přebytečnou horkou vodu odebrat před tím, než tam nasypu kávu. (dělám to naběračkou). Je pochopitelně pohodlnější mít malý, krásný vacpot s topítkem. Ale jaksi ta cena...
Filtr přefiltruje vše. Zkoušela jsem v tom i čaj a taky dobrý.
ad zdroj - číhala jsem na německé ebay (tak plus mínus dva měsíce občasného kontrolování) dokud se tam neobjevil v aukci, kupovala jsem ho za cca 25 euro. Na amazonu jsou za cca 40.
Kombinuju french press na rychlé kafe a vac pot na jemnější a zajímavější kávu.
Jinak kdyby mi někdo chtěl udělat radost, tak bych chtěla tohle (nejlépe v mosazi, stálo by to vedle klasického ruského čajovaru po prababičce)