• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEEAK: nevysává se vzduch. vodní pára uniká zespod přetlakem.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADAM: jestli to měli namletý jak říkáš na "čočku" tak by to museli leda rozťukat kladívkem, ale jak říká ZUZKAOU: , tak mletí lehce jemnější než french press, doba extrakce kávy (cca 1 minuta), a voda v horní baňce bublá, protože se ze spodní baňky vysává vzduch (podtlak - vacuum ;-), aby nebublala, tak se většinou voda nahoře (těsně před vhozením kávy) lehce protočí "dřevěným pádýlkem", tím se pak i káva líp ponoří do vody ... kde ti to tak pohaněli, smím-li se ptát? (klidně do pošty)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAM: káva namletá moc nahrubo, no.
    ADAM
    ADAM --- ---
    LUKAS87: no, bylo to strašný.
    slabý, řídký. obarená voda (to přičítám tomu superhrubému namletí)
    + to málo chuťi, která tam bylo, byla byla spíš NEchuť - jakoby se tam vylouhovalo, to špatné z té kávy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADAM: melu ji na o trochu jemněji, než na french press a voda bublá, nikoliv varem (mívá mezi 80-90 stupni - teda v mém velkém vacpotu), ale tím jak tam lezou vzduchové bubliny zespod.

    Výsledné kafe je jemnější, než třeba to samé kafe z frenchpressu. Dávkuji u obou způsobů 7g na deci.

    Jinak jsem dnes spatřila (naštěství velmi z dálky) velmi tvořilkovskou metodu servírování latéčka.

    Do sklenice se dá napěněné mléko a vedle do velkého džbánku na smetanu ta decka a půl tekutiny, co vytekla z espresovače.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAM: kdybys tu vodu dole neprve neuvařil, nevytlačí ji to nahoru. ale ani to by se asi nemělo přehnat. co já vím, tak by to nemělo bejt namletý nijak hrubě.

    v čem byla ta chuť špatná?
    ADAM
    ADAM --- ---
    dotaz na vacuum pot: ochutnal jsem v jedné oceňované kavárně.

    a mám dva dotazy: 
    - je normální, že voda tam při extraxi bublá, jakoby vaří? (zdá se mi příliš velká teplota)
    - je normální ji mít "namletou" na mega obrovskou velikost? asi jako kdyby bylo kafe strouhané na hrubém struhadle, prostě pomalu velikost čočky.

    (absolutně mi to nechutnalo, myslím, že chyba byla právě v přípravě...)
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, nemate nekdo zkusenosti s domacim kavovarem Delonghi?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    za zeptání nic nedám:
    neni tady někdo, kdo by měl nějakou malinkou moka konvičku a chtěl by krapet větší? Mám dvě který maji pod ventil kolem 150 ml (4 šálky).
    Je to stará hliníková klasika šestihran, patina included.
    Kdyby něco, tak mi napište, pěkný den přeju
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    Pekna debata!! (((:
    AETHER
    AETHER --- ---
    TEDDYBEDDY: netuším, na co narážíš:) a kdybych tušila, tak asi radši dělám, že netuším:)) Ale jsme tu OT.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AETHER: Pochopitelně, pamatuji se. To je DAR- ty tvé nápady ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    TEDDYBEDDY: nerozváděla bych to. Ale napadají mě u toho šílené věci:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KURE: no spíš jestli těm ženským chutná taková břečka, mají patrně nenáročné chuťové receptory a nemusely by se ušklíbat ani nad spermatem, ne?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: to je otázka :)
    KURE: jde o to, že už ochutnala i něco daleko hošího :)
    KURE
    KURE --- ---
    AETHER: tobe nekdo rekl ze tvy sperma chutna jako hnusny kafe? :D :D
    AETHER
    AETHER --- ---
    TEDDYBEDDY: no jestli si pochutnaj na tomhle, tak asi budou bez keců polykat, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: taky si říkám, když je líná si uvařit kafe....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam