VECTOR: no řekla bych, že můžeme udělat pokus, zabalit vakuově namletou kávu, ale už slyším pražiče, jak říká (a právem), že na takové blbosti nemá čas a vůbec je to plýtvání drahým materiálem.
Jinak při balená pražených zrn do vakuových sáčků se využívá jednocestného ventilu a také vlastností čerstvě upražené kávy - zabalí-li se několik minut po dopražení, unikající oxid uhličitý způsobí "vytlačení" vzduchu mezi zrnky (chemie mi fakt moc neříká, takže možná to špatně vysvětluju, ale předpokládám, že kdo viděl sáčky brzy po pražení - řády dnů - pochopí). Dle mého názoru toho mletá káva schopná nebude, když náhodou chce u nás někdo namlít kávu a balím ji zpět do sáčku s ventilem, nikdy se mi nepodaří z něj vytlačit vzduch tak jako u zrnek (možná to nějak ucpává ten ventil?)
Abych to shrnula, kupte si mlýnek, nebo se se slušnou kávou rozlučte :)