• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MOMENT: gratuluju, mě se soustružník neozval, tak jsem to řešil s pomocí cafelat...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    tyjo, zajimave, nicmene zrovna zitra si jdu soustruzit vlastni na miru.
    kdyby nekdo mel zajem, muzem vymyslet dalsi. zitra jdu za tim clovekem poprve, tak uvidime, ale je to otec meho blizkeho kamarada, tak se tesim na zajimavou spolupraci. zaroven mam tip na cloveka, co pracuje se drevem a podle me prave drzaky na tampery a jine mu jako zadani bude dost sedet.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LUKAS87: já taky ;-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEEAK: Jej, já zase zapomenul na smajlík... :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TWARR: nn tahle je z Kavárna Pražírna (a dost si tu u ní chrochtáme)
    LUKAS87: ono těžko porovnávat doubleshot espressa s filtrovaným kafem z chemexu ...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BLACK_ONYX: A přitom by člověk podle názvu očekával taky nějakej ten sacharid... A nebo to prostě jenom blbě extrahuju?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUKAS87: Ja to myslel jen v porovnání s tím pod tím ;) ze to nic zásadního, ta mobil fotka, neříká je jasny ;))
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: red brick je jeste při zemi. sweetshop je hodně stavnaty:)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TWARR: No tenhle odhad u mně úplně nefunguje asi, přecijen ten dablšot občas do skla z tréninkovejch důvodů dělám a skrz je vidět prd... Se teď prokousávám tím Red Brick od Square Mile. Je to kyselý, kyselý a kyselý s porcí ovoce, trochou limetky a kyselý k tomu navrch. Do kapučína dobrý no, ale jednou to stačilo.

    Doporučíte mi někdo nějakou rozumně levnou (víc jak 600 Kč/kg se mi dávat nechce, tak bohatej nejsem) směs na espresso, která bude cokoli, jen ne kyselá a zemitá?
    Popřípadě máte někdo zkušenost s kávou z quijotekaffee ( http://www.quijote-kaffee.de/ ) nebo nějaký jiný ne moc vzdálený zahraniční pražírny s rozumnym e-shopem?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUKAS87: no v pruhledny nadobe to bude dycky vypadat svetlejsi, ale ..

    .. ale pokud se jedna o tu doubleshoti etiopii, tak jsem z ni docela dost nadsenej. nadsenej po prvnim frenchy, dripper a aero je bohuzel v praci ;))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LUKAS87: ovocňák, pytlíkovej (z toho správnýho obchodu ;-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    to je čaj?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    jedna ethiopie - výborná .. a ta barvička :-)

    MOMENT
    MOMENT --- ---
    cim vic prazis, tim vic krehky je zrno.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    AOTEAROA: italama semoc nerid. maj treba ze zakona dany, ze pokud maji ve smesi na espresso 10% robusty, muzou smes oficialne oznacit jako 100% arabiku. a vubec.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    DOGGY: aha, tak to si to asi pletu s jinym kafem. kazdopadne me to docela prekvapilo, uz jsem si rikal, ze je neco s mlynkem, ale ne, ted je v nem tusim costarica z laboheme a mele zas normalne :)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    SHITTIE: tyhle sou prave uplne malinky..

    AOTEAROA: na konci to prska vzdycky, ja treba nechavam chvilku doprskat, kdyz uz citim ze to zacina prskat z posledniho, tak odendavam z plynu..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MOMENT: to mě právě taky napadlo, ono tam pak zbyde trochu vody dole, nemám tohle ještě úplně vychytané jak to přesně dělat, Italové to prý nechávají úplně doprskat... ale taky se mi to zdá lepší nedělat.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    asi by se mel zalozit klub ciste jenom na mokakonvicky :)
    AOTEAROA: sundej to z plotny driv,nez to zacne prskat
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MOMENT: espresso u mě zatím nepremává, ještě pár měsíců asi pouze moka konvička. ale uležet to pár dní nechám, ještě dopíjím Goppion. dneska jsem se zase kochala, jak mi z konvičky krásně teče, příště se pokusim vyfotit, na začátku úplně krásná třešňová barva a pak hnědá pěna, žádný prskání, to přijde až na konci a furt nevim jesti to je dobře nebo blbě, prostě to doteče a už to tak krásný není.
    tak aspoň moje hotové "kafe s mlíkem" dělané na sklokeramice a cukřenka kterou jsem musela pořídit pro návštěvy, snad neurazí.


    DOGGY: mně to kafe v konvičce asi vždycky trošku nabyde...
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    DOGGY: s tim mletim jsem to mel uplne to samy tusim s tou stejnou etiopii z doubleshotu. mam iberital challenge s casovacem a na normalni cas to pomlelo sotva polovinu beznyho mnozstvi. ale spis jsem to prisuzoval tomu, ze ty zrna byly az neskutecne velky, takze se jim blbe lezlo mezi ty konicky noze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam