Možnost zapůjčení příslušenství od Hario v Coffee and Tea - Táboritská 9, Praha 3
Minulý týden mi v obchodě na Lipanské, ukazoval při nákupu chlapík (sympatický, evidentně do věci zapálený.. :) malou verzi Drip Potu od Haria a nabízel možnost zápůjčky. Říkal, že proti vratné záloze, jsou otevření zapůjčit téměř všechno z Hario dílny, co mají zrovna skladem (vac-poty, drippery, zmíněný drip-pot, aeropress, FP a snad i Ice-coffee maker a mlýnky). Takže pokud někdo váháte s nákupem některé Hario hračky, můžete je kontaktovat a domluvit si rezervačku na konkrétní kus. Zápůjčku lze prý nezávazně poskytnout, proti vratné záloze, na cca 5 dnů nebo dle dohody.
Teď si frčím na V60-ce, takže jsem nechtěl být v pokušení (už tak mám na kávu a čaj hraček víc než dost..), ale časem bych tu flanelovou nádheru rád otestoval. Jediné, co mě drží zpátky, je, krom křehkosti a cenovky, i fakt, že flanelový filtr by (dle výrobce) měl zůstávat namočený a skladovaný v lednici. Trochu mi to připomíná pěstování kombuchy a nějak se nemůžu zbavit myšlenky na plísně a další nežádoucí život. Tělo kávy z Drip Potu je ale prý o poznání plnější, než u filtru papírového.. Zkoušel jste již někdo?
Btw. Hario Skerton mají na skladě v nové verzi, která má již uzavíratelný zásobník na zrnka.
http://www.coffeeandtea.cz