• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    otázka: kolik pomelete kávy (cca od oka) na Hario ručních mlýncích, než jsou jejich kameny v háji? mám nepříjemný pocit, že se mi po dvou letech začínají řádně tupit (doma toho asi vypijeme hodně :-)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    KOLU: hlavne stale natlakovany. na to nikdy nezapomenu
    KOLU
    KOLU --- ---
    SNORRY: To je přetlaková miska. Její obsah tomu nesmí příliš klást odpor, protože odpor je kladen miskou (respektive ventilkem v ní/za ní). Je to určený pro použití s běžnou kávou ze supermarketu, již namletou (a na espresso samozřejmě příliš hrubě). jakmile bys víc temoval nebo tam nacpal jemněji mletou kávu, nic tím neprotlačíš. A navíc to nemá trojcestnej ventil, takže to pak vyvede neskutečnej bordel při sundavání páky (bo to bude stále natlakovaný)...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    KOLU: Ok, předpokládám, že mlíko taky nenašleháš jinak, než jak je vidět v tom videu? - btw, nebylo by lepší dát míň kafe a trošku si utampnout než to tam cpát takhle potom?
    KOLU
    KOLU --- ---
    SNORRY: do těhle mašin nemůžeš temovat, to pak neteče vůbec - přetlakový misky...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    KOLU: :)) nejvíc mě baví, že se ani nesere s tim tampovánim, to dělal fakt velkej pankáč
    GEEK
    GEEK --- ---
    KOLU: vítěz v kategorii bubble tea
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KOLU: chci svoji minutu nazpatky!
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    KOLU: Luxusní!
    TWARR
    TWARR --- ---
    uplne jsem po roce dostal chut na mliko ;D
    KOLU
    KOLU --- ---
    MUST SEE VIDEO, především ten latte art (příprava začíná 0:55) je neuvěřitelnej:
    Ароматная густая пенка с кофеваркой Vitek VT-1513 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lCkGMaBAcC0
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ARCHITECH: co jsem slysel, zalezi na puvodu: nektery regiony kvalitu urcuji podle velikosti semen, nektery podle nadmorsky vysky atp., ale zaroven jsem slysel, ze v praxi prima umera mezi velikosti zrnka a chuti nebo kvalitou neni potvrzena.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Měli jsme včera návštěvu, udělal jsem Ethiopii ve V60. donesla na stůl, nalil do šálků a první otázka byla "Vy do toho nic nelijete?" Já říkám že ne, ale jestli opravdu chce cukr a mléko, že donesu. Prý dobrý. Napil se a povídá. To je dobré. Kdybych zavřel oči a nevěděl co piju, tak řeknu, že je to čaj. Potěšilo mě to. Pak následovaly otázky k přípravě, kde se taková káva kupuje.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Mela by to byt velikost zrn, coz ale neznamena vetsi=lepsi. Stejne jako jinem systemu trideni kavy dle nadmorske vysky SHG HG atd.
    ARCHITECH
    ARCHITECH --- ---
    Pro me osobne Doubleshot Kenya > Panama natural (honey jsem nemel) > JUANITA, ale vsechny jsou fajn. Docela me prekvapilo, jak maly zrnka ma ta Ethiopie. Jeste kdyz jsem si pak na webu DS precet "Označení AA v názvu kávy značí nejvyšší třídu jakosti, respektive největší velikost zrn v systému třídění." [*] Mohl by treba nekdo osvetlit, jak to s tim je?

    * http://www.doubleshot.cz/kenya-kagumoini-aa.html
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    JUANITA: a to má mít teď la boheme tu ethiopii novou,co prý už není taková a slyšel jsem,že tam mají být tóny černého čaje a citronu,což si nedokážu moc překvapit.Tudle sklizeň u La boheme Ethiopia yirgacheffe hodnotím na filtr jako top.Není potřeba sladit a acidita je tak akorát.
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: mam lepsi pocit z te panamy, ale taky mam pocit, ze je v praci nejaka vykurvena voda a doma jsem to jeste nedelal ;))
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TWARR: jak chutnaji? Nedokazal jsem poradit, ktera je lepsi. Pro me jsou obe stejne vysoko.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Jo. Pro cloveka, ktery ma neco napito jsou rozdily vetsi. Budu-li u vsech srovnavat chut ze standardnich papirovych filtru, tak v chemex ma nejtlusci filtry. Bude chutove nejcisci a vyniknou vice jemne tony. V60 bude plnejsi. U aeropressu zalezi na zpusobu pripravy. Ale obvykle ma hutnejsi telo.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Vnímáte někdo rozdíl mezi kafem z aeropressu a z chemexu nebo V60?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam