• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    minulý týden jsem si odnesla dva vzorky kafe Bonanza od zdejšího kávového nadšence id KOLU. dávám to doma do té moka konvičky, tak to moc nereprezentuje asi, ale pro srovnání je to docela zajímavé vyzkoušet, řekla bych.
    první byla worka espresso a druhá organic směs, názvy a popis asi nechám spíš na Lukášovi, popisky mám doma ;) mám ráda "holčičí" sladký čokoládičky a dělám si kafe s mlíkem, obojí mi ale i tak dost chutnalo a kyselinka v tom byla vlemi příjemná.
    a především! worka espresso v café neustadt je naprosto výbornej drink! dala jsem si espresso pro srovnání s tím jak to bude chutnat doma, a fakt mňamka. navíc i z tý moka to teče krásně barevný a "šťavnatý", když to srovnám s některýma jinýma (horšíma) kávama. z moka moc to kafe čistý nepiju, ale tohle by šlo.
    velmi doporučuju návštěvu kavárny, až budete někdy v centru, je ve dvoře Novoměstské radnice, ve Vodičkově hned u Karláku.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    KOLU: Jen ten název slyším a vzpomenu si na cvičení z chemie :/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Prosím nechcete se někdo zbavit jedno nebo dvoušálkové moka konvičky v nepoškozeném stavu? Ideálně za odnos nebo třeba čokoládu (prosím neodkazovat mě na aukro). Do dvoušálkové mám kdyžtak rezervní nové těsnění. Praha.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    ZUZKAOU: jsem to neupřesnila, líbí se mi ten s hořákem, a chci na 2-3 šálky. Plus se mi líbí víc ten laboratorní design.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A úplně nejkrásnější jsou tyhle



    royalcoffeemaker
    http://royalcoffeemaker.com.previewc40.carrierzone.com/newstore/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCYA: buď k nim potřebuješ hořák a nebo jdou na sporák - to umí Bodum, Cona či Yama. Ty s hořákem jsou pochopitelně krásnější. Je potřeba v nich vařit plný objem vody, jinak nevznikne dostatečný podtlak - u větších modelů pak vzniká problém co s přebytečnou vodou (ehm - z osmi šálkového bodumu odebírám naběračkou když už se dostane do horní nádoby, pokud si vařím méně kafe)

    Amazon.com: Cona Coffee Maker - Size 'D' Chrome: Kitchen & Dining
    http://www.amazon.com/Cona-Coffee-Maker-Size-Chrome/dp/B004HE4RAO
    http://www.amazon.com/Bodum-Santos-Stovetop-Vacuum-34-Ounce/dp/B00005NCX5/
    Yama Glass 8 Cup Stovetop Coffee Siphon (Syphon) : Amazon.com : Kitchen & Dining
    http://www.amazon.com/Glass-Stovetop-Coffee-Siphon-Syphon/dp/B002CVTKW4

    nevím jak Cona či Yama, ale Bodum santos se na německé ebay dá ulovit do 30 euro i s poštovným.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Ježíšek nechal u tchýně i něco pro mě :)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    říkala jsem si, že si udělám radost a koupím si vacuum pot. Je v nich nějaký rozdíl? Mám shánět ten od Haria?
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    MIMA_A: Ale na ocel s kyselinama bacha, nebo zrezne jeste vic, nez je. Tu bych vzal jen jemnejsim dratenym kartackem, nasledne se sama napenetruje olejema z kafe..
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MIMA_A: Mosaz jde slusne vycistit roztokem kyseliny citronove (bezne dostupna v potravinach). Sacek cca na pul litru teple vody. Ponorit, nechat par minut (podle stupne znecisteni, oplachnout cistou vodou). Pak rozlestit bavlnenym hadrikem. Proces se da opakovat.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Dostal se mi do rukou stary rucni mlynek po babicce, konstrukce model "porlex", ocelove mleci kameny, zbytek asi alu/mosaz... cim nejlepe vycistit? napada me citron/ocet/soda/ nebo neco specialniho poradite?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    STANTHA: to je správně "steampunkovej kávovar" :-D
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    domaci vyroba
    kdyby nekdo mel zajem neni problem :)


    KOLU
    KOLU --- ---
    vlastní tu někdo refraktometr?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: nenechal, zrovna se tu ptala paní. myslím, že kolem 8.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RINCEWIND_CZ: taky souhlasím s předchozími reakcemi a jak to pěkně shrnula MAR_TINA: taky by mě dost odrazovala nutnost registrace ještě před tím, než se dostanu k informacím a několik otázek v dotazníku by mi asi taky dělalo starosti (imho minimálně, kromě jiného, dělení kávy na zrnkovou, mletou a instantní je u vámi inzerované "nejkvalitnější kávy z celého světa" dost krátkozraké)

    nicméně předpokládám, že s kamarádem máte s kávou nějaké předchozí zkušenosti (když se pouštíte do takového projektu) chtělo by to aspoň říci jaké, ani by mi tak nevadilo, že děláte marketingový průzkum .. jen z toho je cítit, že to ještě nemáte tak promyšlené, aby se potencionální zákazník opravdu rozhodoval, jestli si raději objedná "vyzkoušené" předplatné od doubleshotu/bude si nakupovat kávu sám nebo výběr nechá na někom, kdo mu v podstatě nabízí jenom podezřele nízkou cenu a ještě se mu vlastně ani nepředstaví .. je to škoda
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    BLACK_ONYX: Asi jo, nenechal jsem tam mimochodem hnědou deku mojí tříměsíční neteře? :) A kdy přesně v šálu bude to EK 43?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: Bude asi normálně v Šálku na baru.
    KOLU
    KOLU --- ---
    BLACK_ONYX: Pozveš mě na kafíčko? Na to jsem upřímně fakt zvědavej - ten hype okolo nemůže bejt jen tak! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam