• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: musis se preucit zpatky na krehoucky uhli, aby ti ty mlejnky neodcházely tak brzo :)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Já šetřim na EK 43ku, do tý doby tady budu disovat ruční mlejnky.. :)
    SAMIEL: Tyjo tak je fakt možný, že mám vadnej kus, ale nic jinýho než kafe jsem v tom nikdy nemlel a ty kameny vypadaj jak kdybych tam mlel titanový fazole...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    KOLU: :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    MOMENT: na ty filtry spíš Mahlkönig Guatemalu... ne, moment, ten chceme my!
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: ty bys mel poridit velkej ektrickej vole :) klidne z druhy ruky, hlavne nevyosenej a motor v poradku, kameny dobrousis.

    http://www.ebay.de/...940?pt=DE_Haushaltsger%C3%A4te_Kaffeemaschinenzubeh%C3%B6r&hash=item2a374facfc
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    SNORRY: kupoval jsem ho nekdy v kvetnu a melu tak 40g denne.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    BLACK_ONYX: Kouknu jestli mám od vás účet! Nevim ale, mám ho přibližně 9 měsíců a nejsem si jistej, že se na tohle záruka vztahuje..
    SAMIEL: Jak často ho používáš? Já mlel v průměru tak 60 gramů kafe denně, víc asi ne, tak nevim no.. Schválně až se vrátim z hor, tak ty kameny zkusim vyfotit, jestli to teda bude vidět na fotce..
    KUKIDE: Hele mě ze začátku přišel v poho, ale fakt šel docela rychle do háje. Taky je možný, že ty moje kameny jsou zrovna nějakej šmejd, je fakt, že dost lidí na netu si ho poměrně chválilo - taky proto jsem si ho kupoval..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: co reklamace?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    JAKOUBEK: Takhle kdyby byly dvojkove... :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    SNORRY: to s tema mlecima sutrama myslis vazne? Ja ted o tom mlynku docela uvazuji. Doma pouzivam stoletej mlynek po dedovi (asi predchudce Istanbulu od Lodosu), a tem mele porad celkem obstojne.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KUKIDE: Hele, mam ten porlex pres pul roku a mele paradne. Kameny jsem cistil dvakrat a vypadaji furt jako nove.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SNORRY: to mě nestraš teď ho mám doma novej.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    SAMIEL: mně ten malej příjde dostatečnej, dělám doma V60 2 i 6ti cupovej Chemex, a nějak jsem tam nikdy nemusel dosypávat. (přjde mi, že na malym jde v pohodě umlít 25gramů, samo záleží na konkrétních fazolích) Jinak osobně jsem s tim mlejnkem nebyl uplně spokojenej, cena/výkon mi přijde hodně špatná - kameny vydrželi max. půl roku a teď ho už docela dloho nejde používat vůbec. Což mě přivádí k dotazu: dají se někde pořídit náhradní za rozumnou cenu (kolem 400kč)?
    WIXIN
    WIXIN --- ---
    DYSTOPIK: Mám jí jako dárek, takže bude asi vhodnější z obchodu, ale díky za info. Když jí budu chtít pro sebe, každopádně vím kde hledat .).
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KUKIDE: Mam ten vetsi, vejde se pekne do aeropressu pro pohodlne prenaseni (vycuhuje jen kousek). A kdyz chces umlit na V60 2, tak je na to dostatecne velky. Maly je imho prilis maly.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    TEEAK: SATAI: dík za rady asi si vyberu ten větší :)
    TYDLYDAA
    TYDLYDAA --- ---
    DYSTOPIK: jak vycídit džezvu? mám nějakou prastarou čtvrt století nepoužívanou a je nějaká zoxidovaná či co, takový fleky divný. tak bych ji rád vyčistil.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    slušná elektrokofevarka
    Džezvátor písek džezva káva Ohřívač písku hliník (3944359480) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/dzezvator-pisek-dzezva-kava-ohrivac-pisku-hlinik-i3944359480.html
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    WIXIN: teď koukám, že jí tam maji za pětikilo, já mam tu samou z grand bazaaru za pár kaček. pokud jí chceš pro sebe, tak bych bejt tebou obešel nějaký veteše. většinou to tam maji a aspoň budou panty pěkně držet dík patině. Jednu menší jsem koupil z druhý ruky asi za pade, ale obecně bych za ní víc než kilo nedal (když se trochu vycídí, tak může bejt každá jako nová)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KUKIDE: co s nimi plánuješ .. tall je na cca 30g dávky - a podle mě s ním lze zabít člověka - je těžší :-) (umeleš pohodlně třeba na chemex, velká V60) a menší bude lehčí - i na cestování (ale umeleš v něm menší množství kávy cca 20 - 25 g - což je na aeropress, malá V60) - čili záleží co preferuješ za metody
    .. na druhou stranu, do malého můžeš vždycky přisypat (pokud tě nezačne otravovat sundavání kličky a rozebírání při "dodávkování") a velkej může zase štvát tou váhou a horší skladností .. nezávidím to rozhodování :-) já pokud bych chtěla mlýnek na doma jdu do tall (nebo si spíš fakt našetřím a koupím si pharos od orphan espresso, nebo nějakou baratzu (nicméně často připravuju kávu na cestách, takže pokud bych vybírala opravdu jenom mezi porlexama, tak vyhraje mini) .. ale to je moje osobní úvaha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam