• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARKUF: takže to už napsali - (věnovala jsem ti 10 vteřin svého času) V kavárně lze zakoupit čerstvě pražené kávy z aktuální nabídky v 350 g balení a výběr nabídky z eshopu. Z důvodu nedostatečných skladovacích prostor nelze v kavárně vyzvedávat objednávky z eshopu. http://www.doubleshot.cz/kavarny/
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: Outsourcing, neasi.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    MAR_TINA: s pridelavanim spousty prace je to dost sporny, ale logistiku Doubleshotu opravdu neznam. Kdyz jim to za to stat nebude, tak staci napsat ze to nejde a hotovo.) za otazku nikdy nic nedas vid...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARKUF: aneb přidělám ostatním spoustu práce, aby nemusel platit poštovné :)

    V Šálku prodávají i balíčky kávy a možná i to náčiní. On ti někdo určitě odpoví, třeba ho tam mají.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    Nevali se nahodou nekomu doma navic Clever Dripper a chtel by se ho zbavit?.)

    pripadne otazka na mistni Doubleshoti nyxaky, neni moznost se domluvit na vyzvednuti zasilky treba v Salku nebo nekde jinde v Praze? Dehtary jsou pro me hodne z ruky a bylo by prijemne uzidovat postovne...
    KOLU
    KOLU --- ---
    POSEIDON: osa na Porlexu je usazená v jednom bodě v poměrně krátký plastový trubce. myslím, že člověk nemusí bejt příliš strojař, aby mu došlo, že to neni pevný. navíc se u toho časem zvětšuje vůle. i ložisko má vůli, natož pak kus plastový trubky spojenej se zbytkem mlejnku třema plastovejma tlapkama.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    KOLU: no u toho porlexu se osa nehejbe, je na pevno, ale vsechno ostatni se hejbe :D
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    KOLU: Dík. Já jsem se odpoledne stavil do Cafe Karlin a vzal Kenyu od Mahlefitz na filtr a na espresso NYC směs od Yakimy, páč jsem od nich ještě nikdy nic neměl, tak mě zajímalo.
    KOLU
    KOLU --- ---
    SPYYDY: v Neustadtu máme na prodej na filtr z Bonanzy Kenya/Gatomboya 250 g za 330,- a Ethiopia/Worka-Operation Cherry Red 250 g za 250 ,-. ve čtvrtek/pátek přijedou nový kávy na filtr.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nemáte někdo přehled, co mají aktuálně k dispozici pražský kavárny za zrnkový kafe na prodej od zahr. pražíren? Neustadt (Kolu?), Ema, Karlin atd.?
    KOLU
    KOLU --- ---
    POSEIDON: to samozřejmě souvisí s výrobníma tolerancema všeho, nicméně míra decentrování u lida a pharosu bude minimálně řádově menší, než u skertonu nebo porlexu. už pro to, že je u nich osa usazení ve dvou bodech.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    POSEIDON: "the dirty little secret of all coffee grinders - even the most expensive of grinders - the inner burr, and the outer burr do not perfectly center, and they will always touch at one place first - always"
    LIDO 2 Burr Alignment - Grinders • Home-Barista.com
    http://www.home-barista.com/grinders/lido-2-burr-alignment-t29861.html
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    KOLU: vcera sem cetl o LIDU 2, a typek si stezoval ze to nema vycentrovany a napsali mu ze s tim nejde nic delat nebo co... ted jim nejede forum takze nemuzu rict presne.

    jak je na tom vubec ten ceskej Lodos?
    KOLU
    KOLU --- ---
    pořádně usazený kameny v ručním mlejnku má akorát Orphan Espresso - mlýnky Pharos a Lido. a pak HG One.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    POSEIDON: Nevim, proč nedělaj usazení u těch ručních mlýnků nějak pořádně (za tu cenu). Např. u Hario Skertonu je ta vůle úplně neskutečná - tam snad trochu pomáhá toto, pro Porlex nevím, jestli něco takovýho existuje: http://www.orphanespresso.com/...PGRADE-KIT-for-Hario-Skerton-Kyocera-CM50-Hand-Grinders_p_4066.html
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    tak ten porlex se taky moc nehodi na french press, sice se s nim mele skvele, ale ten otacejici se kamen uprostred neni pevne zakotvenej, je tam vule, ona ta vule je i na vnejsim kamenu (coz se da snadno zpravit kusem papirku), ale celkove to neni vycentrovany a neda se to poradne seridit aby to mlelo rovnomerne.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    BOODIA: no sam bych si ho nekoupil, ale byl v ramci toho predplatneho.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SAMIEL: přemýšlím že pořídím...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TWARR: no takovy vysledek jsem presne ocekaval, ale dopadlo to uplne obracene. Ale uvidime zitra, treba to dneska byla jen stastna nahoda.
    TWARR
    TWARR --- ---
    SAMIEL: zajimavy, me z cleveru od kolegy v praci, oproti v60ce, tekla mocka :D
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Tak jsem si poprve udelal ranni kavu v Clever dripperu, ktery mi prisel v ramci kavoveho predplatneho od DS a jsem extremne prekvapen vynikajici kvalitou. Asi odlozim V60 na polici...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Coffee Industry Is Worse Than Ever For The Environment
    http://www.huffingtonpost.com/2014/04/29/sustainable-coffee_n_5175192.html
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    proc se tu vubec nezmini to, ze je od 1. do 4.5. na pankraci na arkadach barista roku? :-)
    Barista roku | SCAE
    http://specialitycoffee.cz/aktuality/barista-roku-2014-t-45/
    KOLU
    KOLU --- ---
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: hlavne vypada jak kdyby mel po peclivem odpocitavani odletet na obeznou drahu :-)
    ochutnavam cca 3-4x tydne a porad me to neprestava bavit..
    KOLU
    KOLU --- ---
    BLACK_ONYX: chutnal jsem a bylo to fakt příjemný!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: My jedeme v Alze na Marco Shuttle brewer a musim rict, ze je to snad nejlepsi filtr, co dokazu pripravit a to !konzistentne!
    KOLU
    KOLU --- ---
    LUCCHA: ono je to nějakejch 60 g/l. z 1 l máš tak 5-8 šálků. to dělá cca 300 g kafe na 40 porcí. jsou mlejnky, který pomelou kilo kafe během dvaceti sekund (jeden takovej mám teď doma). v podstatě se takovej mlejnek kupuje z těch zbylejch peněz do toho rozpočtu 60 tisíc :)
    druhá varianta je skutečně automat. a je to samozřejmě funkční. jen je s tím prostě trochu víc čištění a občas se to musí servisovat. tyhlety mašiny na filtrování jsou strašně jednoduchý (žádný velký tlaky, žádný složitý systémy vody - prostě jenom boiler, co se ohřeje na požadovanou teplotu a pak tou vodou přes sprchu postupně naleje na kafe v koši, kde je papírovej filtr):

    nejlepší by možná bylo obrátit se na nějakou gastrofirmu a nebo třeba rovnou na doubleshot:
    Káva do kanceláře | Káva doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/kava/kava-do-kancelare
    páč tohle by vlastně docela mohlo fungovat. a i tady na fóru je pár lidí, co tam dělaj a mohli by s tímhle konkrétním zařízením mít nějakou zkušenost (nebo alespoň rámcovou představu). já mám sice něco načteno, ale bohužel trochu vařím z vody (rukama mi projdou spíš pákový stroje než jakejkoli automat nebo batch brewer).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LUCCHA: na nejakym vykonejsim mlynku je to otazka cca 3min
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    KOLU: Je pravda, že dávat tam namletý kafe je škoda. Jenže si taky neumím moc představit, jak si někdo ráno vzpomene, že má před školením namlít 40 porcí kávy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam