• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    KOLU: ahoj, to by mě docela zajímalo, mám doma Frieling Ultimo a aktuální mlýnek mi i na nejhrubší mletí mele docela jemně (resp. zůstává hodně prachu), takže by se mi jemnější sítko určitě hodilo. Ale zase neodhadnu, jakou "hustotu" má to standardní sítko ve Frielingu. Kdyžtak klidně pm.
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    tenhle ctvrtek objednavame BARN pro nas stanek pokud by nekdo neco chtel neni problem objednat..

    Home / THE BARN BERLIN
    http://barn.bigcartel.com/
    KOLU
    KOLU --- ---
    How Switzerland turns a little coffee into a lot of money – Quartz
    http://qz.com/207466/how-switzerland-turns-a-little-coffee-into-a-lot-of-money/
    KOLU
    KOLU --- ---
    jestli by měl někdo zájem, tak mám doma ještě materiál na výrobu pár sít. vnější rozměr 110 mm. mám 3 hrubosti síťoviny: 250 um, 315 um a 400 um. siťovina je nerezová.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    AETHER: imho kdyz si koupis Porlex, tak neprohloupis.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: No a důkaz místo slibů a ukázka konzistence mletí viz MOMENT
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    AETHER: Na epresso určitě ne.. Záleží taky, na jakym stroji a s jakym kafem pracuješ a jaký máš představy o výsledku, ale osobně, nevim o ručnim mlýnku, co by uměl umlít na espresso, max na mě docela zapůsobily mlýnky od Orphan Espresso, co postoval Kolu.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    POSEIDON: kovove sito hrubost 315 um, je napnute na te oranzove plastove trubce. made by KOLU
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    MOMENT: cim to filtrujes?
    AETHER
    AETHER --- ---
    Dneska se mi rozbil mlýnek Ceramciblade:( máme ho něco přes rok, melu většinou o víkendu, takže není zas až v tak drsné permanenci, takže na to tedy podle mě neměl nárok (vylomily se pacičky, které kotví kličku, takže se teď protáčí). Zkusím ho reklamovat, ale bokem pokukuji i po náhradě, jak tu mluvíte o tom Hario Mini Millu, umele to v pohodě i na espresso?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak jsem kvůli vám dělala další test :)

    Je to technikou nandavání. Pramlýnek má dřevěný nelakovaný šuplík a z něj to vybírám lžičkou. Většina prachu ulpí ne stěnách šuplíku. Z haria to taky nabírám lžičkou a prach z části zůstal na dně a z části na lžíci. Když jsem otočila nádobu mlýnku do konvice, bahýnko se trochu udělalo.

    Jo a ten bodum french press má docela jemný filtr / sítko. Měla jsem půjčený větší nějaký noname z tesca a bahna bylo víc.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    kdyz se tady resi Hario Mini Mill, tak tady nazorna ukazka z dnesniho odpoledne. nalevo neco na drip [14.3g] a napravo prach [5.1g]
    nekdy se mi povede z toho prachu udelat aeropressem zajimavy kafe

    KOLU
    KOLU --- ---
    AOTEAROA: OE Lido 2.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    asi by se mi líbil typ mlýnku, který mi namele přímo do páky, ne do nádobky. ale to je fakt hudba budoucnosti, teď jsme dělali kolaudačku v novém podnájmu a nemáme prachy ani na nový ubrus ;)
    spíš mě zajímal lepší ruční mlýnek než Hario Mini Mill. jenže u těch neprůhledných mi vadí že na to kafe nevidím.
    KOLU
    KOLU --- ---
    AOTEAROA: nejlevnější elektrika použitelná na FP/drip je Wilfa CGR-1 (alias Gastroback 42602).
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    KOLU: nebo vsechen ten prach vychlasta :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    btw včera jsme doma měli slezinu 10 lidí a některým jsem dělala kafe i dvakrát. a všem z mini millu :D a přežili jsme to, chvílema jsme se střídali :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já mám teda v Hario Mini Mill prachujak namleto. ale poslední dobou slýchám, že ten mlýnek moc dobrý není. dost s ním klepu o pult, když vyklepávám ten nalepený prach, takže ho časem rozbiju, takže pomalu začínám sbírat tipy co si pořídit místo něj – prý ty jiné mlýnky melou rychleji? (na elektriku bohužel prachy nejsou a nebudou.)
    KOLU
    KOLU --- ---
    možná má MAR_TINA nějakej zázračnej kus Hario Skertonu, kterej neprodukuje prach :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLACK_ONYX: tak zrovna teď ti po 4 pokusech můžu říci, že melu na extrahrubo. Začínala jsem na jemném přes střední a hrubou jsem se zase promlela na ten ječný šrot :))
    Zmizí tím taková ta kávová hořkost a zůstanou všechny ostatní chutě, ovocné, čokoládové, jemné. A dělala jsem to na Brazil FAF Celso a Gertrudes, 300ml vody, 24g kávy, 2,5 minuty. (Hele, voni tam píšou na espresso, tak já si jdu namlít do konvičky :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam