• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOLU
    KOLU --- ---
    NIKKITA: nešlo by prostě vstát o čtvrt hodiny dříve? pardon...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Spíš i řeším, jak co nejrychleji udělat kávu ráno do školy - ráno brutálně nestíhám s železnou pravidelností, namlít bych musela večer, ale džezva je na eleketrickym sporáku na nic, navíc ji musím hlídat, takže přemýšlím o frenchpressu, to je asi nejrychlejší a nejsnažší...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MAR_TINA: Já jsem v té práci dvakrát týdně odpoledne, mlýnek (Hario) mám doma, a kvůli dvou kávám týdně, které často nestihnu v klidu vypít (pořád mi choděj zákazníci a ty nepočkaj), se mi nechce denně ráno mlít čerstvou kávu, pak jí tahat do školy a pak teprv do práce... Proto to instantní.
    KOLU
    KOLU --- ---
    KOLU: jakkoli to teda vypadá draze, tak jen předesílám, že ty síta dohromady přišly na skoro 1500, lepidlo 200 a trubky celkem taky asi 200 kačen...
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SPYYDY: není to instant, je to namletá arabika. Jako filtr na cesty by to mohlo být fajn - mlýnek kafe a pár těhle věcí co "použiju a vyhodím". Ale samostatnéto neprodávají, jen s namletou a hezky uleželou 100% arabikou vevnitř.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BOODIA: Tak tohle je fakt vtipný, zřejmě to není jen na cesty, viz čas 1:22, jak si to lejou na tý hódobóžový večeři :D
    Grower's Cup. World's best coffee brew..!
    http://www.youtube.com/watch?v=t_3MR3uLAOw&t=1m22s
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BOODIA: To nevypadá jako instant, to je nejakej podivnej cestovní filtr na jedno pouziti. Navic za 60kc na 0,5l. To když už kafe, tak spis fakt menší FP a halt předem namletá káva. O instantu nic nevím..
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    NIKKITA: zahlídl jsem něco i v hudy sportu
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: i tyhle ale doporučuju přelévat (třeba do hrnku) .. separovat výluh kávy a sedlinu, aby se zastavila extrakce a dál se tam nelouhovaly hnusoby :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIKKITA: někde (Starbucks nebo Costa coffee) jsem viděla frenchpress-termohrnečky. Nasypalo se tam kafe, zalilo, za x minut zatlačilo integrované sítko a z toho hrnku se to pak pilo. Nebylo by to řešení?

    Já se omlouvám za nevyžádané rady, ale mě bolí žaludek už ze slova instantní. A že jsem ho dříve pila litry - až do toho bolení žaludku.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: aha, tak křivdím, mají i čistou arabiku .. teď už jen záleží jak je pražená (plus se mi nezdá, že by ji během roku obměňovali a datum spotřeby je taky trochu vražedné) .. ale mají :-/
    Pellini Top Whole Beans Coffee
    http://www.enjoybettercoffee.com/Pellini-Top-Whole-Beans-Coffee-p/pl003.htm
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    NIKKITA: maj tam instantni tanzanii. Je to (na to, ze je to instant) dobre.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, nedávno jsem objevila v Praze v bioobchodě fairtradeovou instantní kávu (potřebuju jí do práce, jiná příprava kávy tam není možná) od značky Cafedirect, ovšem jak už to v mém životě chodí, když jsem šla pro druhou, bylo mi řečeno, že dovozce pro ČR se rozhodl s tím skoncovat, takže jsem opět ve fázi hledání. Máte někdo nějaký tip na podobné instantní, a přesto fairtrade či bio kafe, a kde to případně zakoupit? Byl mi doporučen fairtradeový obchod v Karlíně, což mám kousek, že tam prý mají podobné, nemáte někdo zkušenosti? Díky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NTR23: s takovou produkcí to asi nebude úplně ono .. na první nakliknutí do Googlu píšou, že jejich směs na espresso s názvem: Top Class 100% Arabica ... tramtadadáá .. se skládá z 90% arabiky (neznámo jaké) a 10% robusty (neznámo jaké) podle toho objemu produkce co píšeš tipuju nějakou Brazílii a Vietnam (to jsou největší světoví producenti) .. sell by date of roasting max. 18 months taky nezní úplně mňamózně :-( a 100% arabiky prodávají jenom namleté v plechovkách :-(
    škoda
    Pellini Coffee Espresso - Top Class 100% Arabica, 2.20lbs Beans
    http://www.aromatico.co.uk/pellini-coffee-espresso-class-arabica-220lbs-beans-p-356.html
    Pellini Coffee Espresso - Aromatico.co.uk
    http://www.aromatico.co.uk/pellini-c-49.html
    NTR23
    NTR23 --- ---
    V našem malém městě za měsíc otvírají druhou kavárnu. Ta první je vlastně cukrárna s hořkým Segafredem.

    Jsem rád, že se do nájmu prostor na kavárnu někdo pustil, v článku ve zpravodaji píší, že chtějí dělat i vietnamskou kávu, kterou snad v čr nikdo nadělá. a že kavárnu buou provozovat z nadšení, aby se v našem městě něco dělo a ne primárně pro zbohatnutí.
    Dnes ta nová spustila facebook stránku, tak jsem se zeptal, od koho budou kupovat kávu. A odpověď je Pellini. Sice tu značku neznám, ale podle propagace bych to zařadil právě po bok těch přepražených káv jako Lavazza a spol. Píší dokonce že s roční produkcí 12 000 tun se řadí mezi největší pražírny v Itálii.

    A přitom za humny, nějakých 15 km od nás mají pražírnu La Boheme Café s výběrovkou. No nevím.

    Znáte Pellini café?
    KOLU
    KOLU --- ---
    BLACK_ONYX: líbilo by se mi 200 Kč za jedno, přičemž mám materiál ještě na:
    4x 1 mm (na odstranění chaffu & pro parádu)
    5x 400 um
    5x 315 um
    4x 250 um
    vnější průměr je 11 cm, celková výška 4 cm (1 cm pod sítem, 3 cm nahoře). lepeno DYKA hard PVC lepidlem a z vnějšku zajištěno elektrikářskou páskou. ano, je to punk, ale velmi funkční a za zlomek ceny laboratorního síta.

    ještě tu mám doma jedno větší s 180 um síťovinou, kdyby měl někdo zájem - to je vyložně na coffee shoty. byl to jeden z prvotních prototypů.

    jinak reference od MOMENTa jsou v tom smyslu, že mu příjde 315 um ideální, protože 250 už tolik materiálu neodstraní (a je to zdlouhavější). 400 um je myslím na hodně hrubý mletí (FP, cupping),
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: ja napodobne
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: možná bych uvažoval o jednom. kolik za to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam