• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: co začít reklamací ? tedy v závislosti na tom, kdes ho koupila.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mám takový dojem, že mi Hario Mini Mill po víc jak roce denního vytížení začíná odcházet do věčných lovišť. Mám z toho depku, jsem na tom finančně tak, že si sotva dovolím vůbec kupovat nějaké trošku lepší kafe, natož dát několik tisíc za lepší mlýnek, když jste tu tyhle modely poslední dobou tak kritizovali.
    Zpozorovala jsem vychýlenou osičku, nějak mi to blbě mele, vrchní víčko už nedrží tak dobře jak by mělo, mele to ztuha, hlavně teda to poslední kafe co mám. Jakou myslíte že to vlastně má tak trvanlivost? Budu mít narozky, ale nepočítám že bych mohla dostat případně něco dražšího než nový Hario, ale přemýšlím co jiného třeba do 1000 Kč pořídit, nebo jestli v téhle hladině nic není. Každopádně nechci mlýnek, do kterého není vidět, tak nějak je mi příjemné jak je ten spodek průhledný, a vlastně i vršek, že vidím kolik námahy ještě zbývá :)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    TEEAK: jasne, jenze zatimco hrnek cestuje jednou pres pul sveta a bude slouzit klidne deset let, kava cestuje neustale, za rok takhle neprimo podporis treba 10 plaveb.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Black Onyx mi zase jednou rozšířil obrzor vědění... http://www.youtube.com/watch?v=-Xmq8NqdUiM aneb, co se děje v páce.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPYYDY: ty lode nejsou taky kdovi jak ekologicky
    Patnáct největších lodí znečistí životní prostředí více než všechna auta světa - iDNES.cz
    http://auto.idnes.cz/...vice-nez-vsechna-auta-sveta-gdn-/automoto.aspx?c=A090426_191128_automoto_vok
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Právě jsem chtěla navrhnout karlovarský porcelán a udělat si na tu kávu 5 minut času - hlavně na sebe si udělat čas.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TEEAK: Klid, ten pricip samo chápu.) Jen jsem moc nechápal tu hypotetičnost - nevidím jedinou věc, co by Keepup nebo jakýhokoliv jinýho výrobce podobnýho sortimentu motivovala k lokalizaci výroby do Evropy - je to strašně drahý. A pokud tuhle absurditu řešíme v kontextu ekologickýho pohledu na věc, Keepup má čistý svědomí, že to posílá lodí. I kdyby byla továrna v Evropě, stejně by to pak kmitalo dál letadlama.
    Lol, vůbec by mě to nenapadlo řešit, ale když jste s tím eko pohledem na věc začli, myslim, že nejlíp byste udělali, kdybyste do sebe kopli normální espresso z porcelánu :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SPYYDY: překážky bych neviděla v konkurenceschopnosti výrobku (když ho posílají po celém světě a jeho kopie/substituty zatím nikdo vyrábět nezačal - nebo o nich v Evropě zatím není slyšet) spíš bych problém hledala v zafinancování továrny, strojů, lidí ... tohle všechno se ale teoreticky dá "celkem bez problémů - myšleno hypoteticky" zvládnout .. kávu prostě v Evropě pěstovat ve velkém nelze, protože to fyzicky nejde ..

    .. omg, no to je jedno
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TEEAK: "dá vyrobit celkem bez problémů".. O výrobě takovejch výrobků "lokálně" (v EU) se nedá vůbec mluvit, to neni z hlediska konkurenceschopnosti možný..

    Btw pro eko nadšence info z keepup webu:
    KeepCups are currently manufactured in Victoria, Australia.
    The bands and the glass cups are manufactured and printed in China.
    The parts are shipped by sea to our three distribution hubs to be picked and packed.

    Ale z UK to poletí stejně letadlem, s čímž nevím, jestli jsou skuteční ekologové schopni se vyrovnat :)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    DESTINYX: Tak cestování přes celej svět bylo kritizovaný z pohledu ekologie (moc o tom nevím, jen jsem zaslechl něco o neuvěřitelné emisní stopě, jakou zanechá jeden let dopravního letadla). Možná místňáci vyvrátí, ale já bych předpokládal, že kafe míří do světa a pražíren hlavně na lodích..(?) Obecně moc o logistice zboží po světě nevim, ale vždycky jsem myslel, že lodní doprava patří mezi nejlevnější (a nejpomalejší) způsoby. Představoval bych si, že ten londýnskej krám bude zásobenej klidně takhle.. Ale možná flexibilita a rychlost letecký přepravy rozdíl v ceně překonává..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DESTINYX: jádro "pudla" je v tom, že plastový hrnek se lokálně vyrobit dá celkem bez problémů, ale kávu bohužel (nebo spíš bohudík?) zatím stále na Sněžce pěstovat nemůžeme ;-)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    SARKUF: Zrovna u kavy, ktera vzdycky cestuje pres pul sveta resit, ze plastovy hrnek neni lokal...
    RODWY
    RODWY --- ---
    NTR23: a do EU z Ciny:)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    o veekendu v novem svete na mlejnku Kolumbien Antioquia Veracruz od jb
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    Kdyby měl někdo cestu kolem... do pátku melu Don Jose Costa Rica Espresso od The Barn. Mimo jiné je k mání i v ledové verzi jako espresso nebo latté ;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JUANITA: ale zase mají sklad v UK, takže neposílají jednotlivé objednávky až z austrálie, ale z EU
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    JUANITA: jj je to na hlavu...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SARKUF: leti pres pul koule, je to australsky, co? divim se, ze to nevyrobi nekde bliz. nicmene i u papirovejch 'naramku' pres horkej kelimek jsem si vsiml, ze jsou importovany, to mi prijde jako jeste vetsi nesmysl.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    ja to pouzivam casto, hlavne kdyz jsem teda ve skole... o nejaky ekologicnosti se moc mluvit neda, kdyz to leti pres pul koule, ale nemam rad ty papirovy kelimky, kterejm zakonite hned musim z prudy rozkousat rantl... komu se to hodi to vyuziva, ten kdo ne to ma za modni vystrelek, proc ne
    TABBY
    TABBY --- ---
    TWARR: Jo aha, tak to potom jo. Na tyhle modne doplnkove zbytecnosti nejsem prave bystra...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam