• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    NIENNA: vcera treba prisla do emy (na florenci 3,praha 1 :D ) zasilka etiopie a costaricy z madarsky prazirny casino mocca,obe skvely!!! kafe...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    NIENNA: Ano
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Poradíte prosím? Ráda bych koupila dobrou kávu v Praze - má to být dárek... Je tu něco takového?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    PULKA: s aeropressem se da vyhrat. v prazirne na ipaku a u kluku v Karlin kafe taky normalne v nabidce. nekde na netu je hromada receptu, co se umistili vzdy na prvnich trech mistech v sampionatu. nepotrebujes konvici na dripy.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PULKA: jednou za čas je to metoda měsíce v Šálku. Mám dojem, že ho dělají v Emě. Dnes jsem si ho dal v Pražírně (na led). Celkově žádná vzácnost.
    Doporučuji kouknout na videa s přípravou na YT, dá se to dělat všelijak, já to třebas dělám opačně než v Pražírně a to metodou, která mi před rokem přišla nesmyslně složitá (začít pístem dolů).
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nevíte jestli se dá v Praze zajít někam na kafe z aeropressu? V mamacoffee ho maj v setu s Porlexem, docela se mi to líbí, ale co když zjistím, že mi z něj kafe nechutná nebo mi příprava přijde moc složitá, nebo je šance se zeptat u nich na prodejně?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUCYA: obecna odpoved je spis, ne vsechny pytliky maj ziplock :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GEISHA: jestli není nějak pekelně drahá, tak ji kup, dobře umyj a nech vyvětrat a kup do ní nové těsnění. pak vyzkoušíš a uvidíš, zda dobře těsní.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    GEISHA: Jestli je tam tesnici guma, tak se podivej, v jakem je stavu.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Dotaz: pytlíky od Gill's coffee mají nějaké sofistikované uzavírání, které jsem nepochopila, nebo když to jednou otevřu, tak už to nezavřu?
    KOLU
    KOLU --- ---
    MIMA_A: Ty pytlíky jsou otevřený už z Bonanzy.
    Problém je v tom, že na baru jsou pytle, ze kterejch se vaří. Nenačatý jsou na polici nad kávovarem a pak ve skladu. Tohle bys měl reklamovat.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    KOLU: Jasne, no presne to byl pytlik z baru, tam vzniklo nejaky zmateni ze nechci tekuty kafe ale zrnka...:) Praveze sem to prevazil doma vlastne jen proto, ze mi prislo divny, ze ten pytlik je otevrenej.. sere pes
    KOLU
    KOLU --- ---
    MIMA_A: a to byl balíček Aychesch? ty dostáváme už komplet zabalený a navážený od Bonanzy, divný. jinak není problém to pro kontrolu převážit na místě, nějaká váha se tam určitě najde... leda by ti nějakej kretén dal načnutej pytel z baru namísto 100% netknutýho z police/skladu.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    KOLU: Hale zrovna dneska sem se tam stavoval a vybral si tuhle a kdyz sem doma zvazil balicek, tak mel 190g.... ???!!! Ale celkove se mi dneska nic nedarilo, takze to byla asi tresnicka na dortu...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SPYYDY: Zkusil bych v sobotu Brewbar na Náplavce. Každý týden mají jiné kafe. A vždy něco zajímavého.

    Nebo pokud plánuješ jídelníček s nějakým předstihem, poslední týden v červenci mám namířeno do http://www.kafischmitte.ch/ a první týden v srpnu http://coffeecollective.dk/
    KOLU
    KOLU --- ---
    SPYYDY: filtrová ethiopie aychesch v neu, 280 Kč/250 g.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Je někde v Praze po kavárnách aktuálně něco zajímavýho (ze zahr. pražíren) na prodej na domu? Předpokládám, že v Cafe Karlín bude Mahlefitz, v Emě by mohli mít JB atd.. Nevíte?.)
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    TABBY: Sry, myslel jsem vteriny. Kazdop. pri spravem mleti a davkovani by ti pojistnej ventil ve spodni komore konvicky nikdy nedovolil vytvorit takovej tlak, aby ti to proteklo tak rychle.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PRDELMRDEL: jak píšu, já dávala teplou vodu, prostě co nejteplější, ale abych to zavřela :) voda mi začla vřít za chvilku a pak jsem to vypnula a nechala v klidu dotéct. mohlo mi to do vrchní části vytékat možná tak minutu, nejsem si jistá, už to několik měsíců nepoužívám.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Nerez, jasna zprava.

    PRDELMRDEL: Vteriny. Ne minuty. Indukce je rychlik :)
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    TABBY: Jestli ti voda profrci za dve minuty, meles hube nebo malo davkujes. Melo by ti to tyct relativne pomalu a sundat z plotny driv, nez to zacne prskat.


    AOTEAROA: Zasroubujes to v uterce, idea je protlacit tu vodu co nejrychleji tak, aby se ti kafe v kosiku a vrchni dil konvicky priliz nezahral prave vedenim tepla telem konvicky primo z plamene/plotny. Kdyz do ni das vodu studenou, tak nez ji uvaris, cela konvicka se ti zahreje i prez bod varu. Idealni by samozr. bylo mit spodni dil tepelne odizolovanej od zbytku, ale takovou konev jeste nikdo nedela, takze jde jedine zkusit vedeni tepla maximalne omezit.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PRDELMRDEL: lépe dávat do ní prostě vodu teplou, ne vroucí, neb ten hliník ultramegarychle vede teplo a spálíš si ruku, než to zašroubuješ :)

    TABBY: dělala jsem si v moka konvičce dlouho kafe na sklokeramice, dávala jsem ji na plný kule, ale jakmile začlo kafe vytékat, tak jsem to vypnula (elektrika ovšem pak ještě hřeje). šlo o to vychytat správný okamžik, kdy to vypnout nebo jakoby zeslabit.
    počítám že na indukci tedy máš nerezovou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam