• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TABBY
    TABBY --- ---
    PRDELMRDEL: K te varici vode, co zminujes, mam dotaz: Pouzivam mokka konvicku na indukci. Z toho plyne, ze kdyz dam plotynku na max, profrci voda kavou behem dvou vterin. Neni to moc rychle?
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    Me kopecek vanilkovy zalitej promitou keniou z mokakonvicky chutnal velmi velmi. To bylo poprve po par letech, co jsem ji pouzil a docela me prekvapilo, jak to bylo vpohode. Jen ji to chce naplnit varici vodou, dostatecne nacpat a vcas sundat:)
    VISHERA
    VISHERA --- ---
    Dělám teď poslední dobou kafe ve french pressu a někdy mi vyleze nechutně kyselý kafe. Jakože mám na mysli ze stejné kávy. Není to acidita je to jen kyselý, zatímco podruhé naprosto fantastický sladký. Čím to může být? Vysoká nebo nízká teplota vody? Nebo zkrátit či prodloužit extrakci?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    RODWY: zkus napsat na info@doubleshot.cz

    Z mokky by to mohlo být dobrý. S jistým piplanim jsem z toho dostal espresso-like kafe :-)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TABBY: Delaji ho v alze nebo v salku, tak bych ho sel ochutnat nazivo. Ale to espresso je uzasne koncentrovane. S frenchpressem si to teda neumim moc predstavit ;/
    TABBY
    TABBY --- ---
    JAKOUBEK: Mokka konev nebo french press.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JUANITA: To zni zajimave, neco si k tomu prectu.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TABBY: affogato? to bys mel na kopecek splouchnout to espresso bezprostredne, pro spravnou meltaz.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TABBY: A o jakou metodu pripravy jde?
    RODWY
    RODWY --- ---
    BLACK_ONYX: mill mini(slim) .)
    _IT_
    _IT_ --- ---
    kdybyste někdo stál tady o radu letitýho kafaře.. tak na kafe nejlíp platí odměřená péče a hlavně, hlavně držet svojí závislost na uzdě:P
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jak delate kavu se zmzlinou? (Teda za predpokladu, ze takovou pokleslou zalezitost mistni gurmani vubec povazuji za myslitelnou :-) Zajima mne zejmena, s jakym predstihem lze kavu udelat, aby byla dobra.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    RODWY: hario co?
    RODWY
    RODWY --- ---
    tusite jestli nekde koupim spodni dil na hario?dix
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KOLU: Nemuzes svoji nesikovnost svalovat na nebohy mlynek :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    TWARR: prdlajs geek - jsou prostě věci, který nesnesou kompromisy. třeba káva pro budoucí manželku... kdybys viděl její pohled, když jsem šálek nepovedenýho kafe vylil do dřezu! :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOLU: jenze ty ses geek, chapej! :))
    KOLU
    KOLU --- ---
    SAMIEL: já na něm teď dva tejdny mlel a bylo mi z toho do pláče. na FP bych snad raději zrno roztloukal sekyrkou, než ho mlel tim verkem.... pardon :)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TABBY: Ja mam porlex a jsem maximalne spokojen.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SAMIEL: Mam. Po babicce. Nastavenej shodou nahod na hrubost plus minus mokka. Nemam odvahu se v tom vrtat.
    Moderni mlynek jsem zvazovala, nicmene reference zde v klubu jsou dosti demotivujici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam