• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    NIENNA: Ano
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Poradíte prosím? Ráda bych koupila dobrou kávu v Praze - má to být dárek... Je tu něco takového?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    PULKA: s aeropressem se da vyhrat. v prazirne na ipaku a u kluku v Karlin kafe taky normalne v nabidce. nekde na netu je hromada receptu, co se umistili vzdy na prvnich trech mistech v sampionatu. nepotrebujes konvici na dripy.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PULKA: jednou za čas je to metoda měsíce v Šálku. Mám dojem, že ho dělají v Emě. Dnes jsem si ho dal v Pražírně (na led). Celkově žádná vzácnost.
    Doporučuji kouknout na videa s přípravou na YT, dá se to dělat všelijak, já to třebas dělám opačně než v Pražírně a to metodou, která mi před rokem přišla nesmyslně složitá (začít pístem dolů).
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nevíte jestli se dá v Praze zajít někam na kafe z aeropressu? V mamacoffee ho maj v setu s Porlexem, docela se mi to líbí, ale co když zjistím, že mi z něj kafe nechutná nebo mi příprava přijde moc složitá, nebo je šance se zeptat u nich na prodejně?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LUCYA: obecna odpoved je spis, ne vsechny pytliky maj ziplock :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GEISHA: jestli není nějak pekelně drahá, tak ji kup, dobře umyj a nech vyvětrat a kup do ní nové těsnění. pak vyzkoušíš a uvidíš, zda dobře těsní.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    GEISHA: Jestli je tam tesnici guma, tak se podivej, v jakem je stavu.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Dotaz: pytlíky od Gill's coffee mají nějaké sofistikované uzavírání, které jsem nepochopila, nebo když to jednou otevřu, tak už to nezavřu?
    KOLU
    KOLU --- ---
    MIMA_A: Ty pytlíky jsou otevřený už z Bonanzy.
    Problém je v tom, že na baru jsou pytle, ze kterejch se vaří. Nenačatý jsou na polici nad kávovarem a pak ve skladu. Tohle bys měl reklamovat.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    KOLU: Jasne, no presne to byl pytlik z baru, tam vzniklo nejaky zmateni ze nechci tekuty kafe ale zrnka...:) Praveze sem to prevazil doma vlastne jen proto, ze mi prislo divny, ze ten pytlik je otevrenej.. sere pes
    KOLU
    KOLU --- ---
    MIMA_A: a to byl balíček Aychesch? ty dostáváme už komplet zabalený a navážený od Bonanzy, divný. jinak není problém to pro kontrolu převážit na místě, nějaká váha se tam určitě najde... leda by ti nějakej kretén dal načnutej pytel z baru namísto 100% netknutýho z police/skladu.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    KOLU: Hale zrovna dneska sem se tam stavoval a vybral si tuhle a kdyz sem doma zvazil balicek, tak mel 190g.... ???!!! Ale celkove se mi dneska nic nedarilo, takze to byla asi tresnicka na dortu...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SPYYDY: Zkusil bych v sobotu Brewbar na Náplavce. Každý týden mají jiné kafe. A vždy něco zajímavého.

    Nebo pokud plánuješ jídelníček s nějakým předstihem, poslední týden v červenci mám namířeno do http://www.kafischmitte.ch/ a první týden v srpnu http://coffeecollective.dk/
    KOLU
    KOLU --- ---
    SPYYDY: filtrová ethiopie aychesch v neu, 280 Kč/250 g.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Je někde v Praze po kavárnách aktuálně něco zajímavýho (ze zahr. pražíren) na prodej na domu? Předpokládám, že v Cafe Karlín bude Mahlefitz, v Emě by mohli mít JB atd.. Nevíte?.)
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    TABBY: Sry, myslel jsem vteriny. Kazdop. pri spravem mleti a davkovani by ti pojistnej ventil ve spodni komore konvicky nikdy nedovolil vytvorit takovej tlak, aby ti to proteklo tak rychle.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PRDELMRDEL: jak píšu, já dávala teplou vodu, prostě co nejteplější, ale abych to zavřela :) voda mi začla vřít za chvilku a pak jsem to vypnula a nechala v klidu dotéct. mohlo mi to do vrchní části vytékat možná tak minutu, nejsem si jistá, už to několik měsíců nepoužívám.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Nerez, jasna zprava.

    PRDELMRDEL: Vteriny. Ne minuty. Indukce je rychlik :)
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    TABBY: Jestli ti voda profrci za dve minuty, meles hube nebo malo davkujes. Melo by ti to tyct relativne pomalu a sundat z plotny driv, nez to zacne prskat.


    AOTEAROA: Zasroubujes to v uterce, idea je protlacit tu vodu co nejrychleji tak, aby se ti kafe v kosiku a vrchni dil konvicky priliz nezahral prave vedenim tepla telem konvicky primo z plamene/plotny. Kdyz do ni das vodu studenou, tak nez ji uvaris, cela konvicka se ti zahreje i prez bod varu. Idealni by samozr. bylo mit spodni dil tepelne odizolovanej od zbytku, ale takovou konev jeste nikdo nedela, takze jde jedine zkusit vedeni tepla maximalne omezit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam