• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: Hele, idealni je koupit si u doubleshotu pulrocni kavove predplatne a clever dostanes k tomu.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Clever cenově vychází nejlíp, protože nepotřebuješ právě tu konvičku.. Mě odradilo, jaká je to nevzhledná objemná plastová věc... Jestli potom člověk stejně přejde na klasický dripper, tak je otázka jestli to není zbytečná zastávka :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    EXAGE: ale nejlepší je prostě nějak začít.
    SATAI
    SATAI --- ---
    EXAGE: můžeš si ručně řídit, kdy začne protékat. A IMO není natolik závislý na tom, aby se zaléval elegantní konvičkou (čti: tenkým proudem krouživým pohybem, co se používá u V60ky).
    Říká se, že je nejlepší pro začátečníky, ale třebas já začal úplně jinak a nakonec si ho ani nepořídil ;)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    XMARGE: SATAI: Díky, ale jaký je v tom rozdíl oproti "klasickému" dripperu? Ptám se jako blb, ale jak jsem psal, nemám vůbec žádnou zkušenost.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    XMARGE: Spis jako z klasickeho dripperu.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Když jste u toho clever dripperu, můžete mi potvrdit/vyvrátit mou domněnku, že káva z něho bude chuťově podobná jako z french pressu a dost jiná než z klasického dripperu? Kávu z dripperu a french pressu znám, z toho chytráčka jsem zatím neměla tu čest, ale vzhledm k tomu, že v chytráčku se ta káva nějakou dobu louhuje a pak se rychle přecedí, vypadá to dost podobně jako příprava ve french pressu. Jen tam nebude riziko přítomnosti prachu z kávy, protože to prochází přes papírový filtr...
    Nebo je ta chuť z clever dripperu víc podobná té z klasického dripperu?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    EXAGE: clever dripper
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SATAI: Co je chytracek? :-/
    SATAI
    SATAI --- ---
    EXAGE: bez konvičky bych zvážil místo dripu chytráčka. A pokud máš šanci na levného porlexe, tak bych neváhal.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: je štělovatelný, je rozebíratelný, ale manipulace s ním je poněkud méně praktická.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    co do čištění, u toho tempu mě to přijde furt snazší (míň částí atp), ale to nic nemění na tom, že každej z těch mlejnků je z jiný kategorie (navíc jak jsem psal, dnes jsem to dělal prvně, vždycky z něj prostě všechno vyklepnu). otázkou zůstává, kolik uživatelů ten rozdíl pozná. Každej má jiný požadavky a nároky. Pro normálního člověka je temp uplná pohoda

    kdyby někdo natočil jak se čistí lodos a sestříhal to, tak by to video mělo tak 15 vteřin :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DYSTOPIK: vs.

    [HARIO]Coffee mill ceramic slim Instruction Movie
    https://www.youtube.com/watch?v=gIeLgpmvtis
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ale abych jen nekecal, tak jsem ten svuj teď zkusil (poprvé) rozmontovat a vyčistit. Trvalo mi to (nasucho) určitě do 5ti minut. Jeden šroubek uvolní takovou pacičku, pod ní je ložisková kulička a dva díly kamene. Něco málo se mi z toho vysypalo, ale bylo to spíš z prostor kolem tý vnější části kamene. Něco co se tam vejde, ale nepředpokládám, že tam je dost prostoru, aby docházelo k nějaký výměně. Kameny jsem vyčistil starym kartáčkem na zuby a tam nebylo téměř nic. Věřim, že když bych to dělal podruhý, tak bych to zvládnul tak za 2-3 minuty max s tim, že k tomu teda člověk potřebuje šroubovák a nějaký noviny pod to
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    řikám si že to množství kafe co tam může uvíznout je tak pramalý, že bych snad nepoznal ani kdyby bylo žluklý jak máslo na sluníčku, nicméně s pravidelnym používánim se tam ten případnej nános určitě obmění :)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já ho vždycky vyčistim několika údery rukou o to jeho plastový tělo, tim z něj vyženu prach a nazdar. Ta šroubovice se nezanáší nijak tak, že by na ní zůstávaly nánosy a když už by to někomu vadilo a chtěl to jednou za čas vyčistit - je to otázka jednoho šroubku. Ten mlejnek samozřejmě nemele všechno na stejnou hrubost, ale osobně si myslim, že takovej rozdíl pozná jen opravdovej znalec a navíc to těžko zvládne i jinej mechanickej mlejnek s porcelánovym kamenem, kterej stojí 4x tolik.
    Důvody proč ne lodos můžou bejt různý (od vzhledu, až po to že někdo řikal...), ale jestli si chce normální homo sapiens umlejt kafe, tak určitě skvěle poslouží.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MR_DAN: ja jsem dovnitr nekoukal :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMIEL: to že to je kovové - tedy z nereaktivního nerezu - zas až tak nevadí, když se to tam nezdržuje dlouho a nepřehřeje se to - je to mlecí systém, ne tříštivý.

    Ale nevím jak moc je štelovatelný a jak snadno se čistí - což je klíčová vlastnost, protože bez čištění tam žluknou zbytky tuku, i kdyby to byl ten nejlepší mlýnek na světě.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SAMIEL: to nejsou cepele, to jsou mleci kameny, ne? jen nejsou keramicky, ale ocelovy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam