• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MR_DAN: ja jsem dovnitr nekoukal :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMIEL: to že to je kovové - tedy z nereaktivního nerezu - zas až tak nevadí, když se to tam nezdržuje dlouho a nepřehřeje se to - je to mlecí systém, ne tříštivý.

    Ale nevím jak moc je štelovatelný a jak snadno se čistí - což je klíčová vlastnost, protože bez čištění tam žluknou zbytky tuku, i kdyby to byl ten nejlepší mlýnek na světě.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SAMIEL: to nejsou cepele, to jsou mleci kameny, ne? jen nejsou keramicky, ale ocelovy...
    KOLU
    KOLU --- ---
    Kalita bez konvičky je jak tejden bez neděle. sorry.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MR_DAN: tak nekdo tvrdi, ze ty ocelove cepele nedelaji kave uplne dobre.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ja mel za to ze lodos temp za tri stovky je takovej spravnej entry-level mlynek kdyz za to clovek nechce dat litr...
    to je opravdu tak spatnej ze si nezaslouzi ani zminku? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXAGE: ted mam taky nove maly Hario a je to luxus oproti predchozimu el., kterej nemel stelovani hrubosti..
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Moc díky všem, zvážím to a až bude nějaká kačka volná, tak pořídím.
    VISHERA
    VISHERA --- ---
    EXAGE:
    Hario Mini ( http://www.doubleshot.cz/hario-mini-mill-slim-rucni-kavomlynek.html ) je asi nejlevnější použitelný mlýnek co se tady dá sehnat. K němu některou Kalitu Wave ( http://sicafe.cz/search.php?orderby=position&orderway=desc&search_query=kalita ) a pro začátek to stačí. Konvičky můžeš dokoupit později.
    KOLU
    KOLU --- ---
    EXAGE: Wilfa CGR-1 je asi nejlevnější el. mlejnek, kterej nebude úplně nepoužitelnej. Kalita Wave (ten dripper) vyjde asi na tisíckovku, další litr stojí konvice (Hario Buono). Asi tak...
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    PRASOLET: pokud ho EXAGE nevezme, tak napiš, nový mlýnek na cesty by se mi hodil a nějak bychom se určitě domluvili :)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: Vem od Prasoleta ten porlex.
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    EXAGE: ja bych to na el. mlýnek za 500 vubec nevidel, to je akorat zniceni kavy. radsi koupit rucni s keramickym kamenem. o tech je tady toho napsano mnoho. kdybyses treba rozhodl pro porlex, tak mam jeden navic, klidne ho poslu dale, at nekomu alespon slouzi :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj, v poslední době jsem několikrát navštívil Brew Bar na Náplavce a opravdu se mi (jako naprostému amatérovi a lajkovi) líbí příprava v Dripperu, kterou tam kluci předvádí. (Rozumějte doma piju rozpustný, v práci KRUPS nebo filtrované z kávovaru)... :-/
    Pro začátek se chci zeptat na nějaký mlýnek, existuje něco řekněme do 500 Kč co splní svůj účel nebo ne? Asi bych radši elektrický, pokud je to nesmysl, tak mi to prosím rozmluvte, na druhou stranu nechci utopit 5000,- do setu pro začátečníka když nevím, jak mě to bude/nebude do budoucna bavit.. díky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    World's Strongest Coffee
    http://deathwishcoffee.com/
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    dotaz - ma cenu jit do tohoto prekapavace za 100,- ?
    diky
    Kávovary ROHNSON R-912 | Electro.cz
    http://www.electro.cz/r-912-
    VISHERA
    VISHERA --- ---
    VISHERA:
    PRDELMRDEL:
    Díky za radu.Ve finále to bylo studenou vodou.Vzal jsem digi teploměr a měřil jsem vodu ve varné konvici.Hned po dosažení bodu varu a vypnutí se mi voda v rychlovarce rychle ochlazuje.Takže musím zalévat téměř vařící vodou ihned po vypnutí rychlovarky,abych byl na nějakých 93-94C.
    GEEK
    GEEK --- ---
    nemate nekdo prosim tip na nejakej odklepavac portafiltru primo do kose? na stole mam tech kramu ke kafemasine uz pomerne dost a nechce se mi tam davat jeste klasickej knockbox. narazil jsem treba na tohle http://www.commappl.com/knockoutespresso.htm. ale rad bych, aby se dal ten kos i zavrit. a asi ty rozmery nebudou moc univerzalni. diky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RODWY: s Čersvou kávou mám zvláštní zkušenost .. přítelův tatínek si ji kupuje celkem pravidelně (mají doma espresso kávovar a pijí cca latte, takže to není taková hrůza .. vymlouvat jim to nebudu a jednou za čas jim koupím nějakou mňamku) .. jednou mu něco od ČK zachutnalo a objednal si to znovu, cca o dva týdny později - druhý pytlík byl mnohem tmavěji pražený, než první a nechutnal vůbec dobře .. i jal se sednout k počítači a napsal mail, že se mu druhá várka nezdála, kupuje od nich kávu pravidelně a jestli je to nový trend pražení, tak začne kupovat jinde .. a naprosto mě odrovnala odpověď, že se mu moc omlouvají, že to pražič asi "přepísknul" a že mu posílají novou várku, která by měla být v pořádku a dvě kávy, jako omluvu, navrch (ještě tedy prosili, zda by jim při vyzvednutí nemohl původní kávu vrátit, že to zanalyzují a zkusí se chyby přístě vyvarovat) .. druhá várka už prý byla zase v pohodě, takže kvalita zřejmě slušně kolísá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam