• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    SAMIEL: já se vracet nebudu... sorry :)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    KOLU: tak privez :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    LOL! :D
    (zrovna piju Sweetshop od Square Mile za 6,50 GBP/350 g)...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SAMIEL: Tak jasně, kdo by nebyl spokojenej s chuťovkama z DS. Ale popravdě dobrý kafe 1kg/1k už uměj všichni. Beru na běžnou domácí spotřebu 2-3kg/ měs. a hledám max. jakost ve třídě 400-600kč. Né, že bych chtěl šetřit za každou cenu, ale chci se taky nechat trochu rozmazlovat esi kapíruješ ;)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TEDDYBEDDY: tak ted popijim Ethiopii Yirgacheffe Kochere od DS a jsem velmi spokojen.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Nějaký tipy na dobrý zrno za dobrou cenu?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SATAI: id KOLU, zrovna je tam a cepuje kafe v jedne z mistnich kavaren.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SATAI: https://foursquare.com/explore?mode=url&near=Edinburgh%2C%20United%20Kingdom&q=coffee
    diky foursquaru uz jsem nasel dobry (nebo alespon slusny) kafe ve spouste zahranicnich mest :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    za 1500 bych ani víc nečekal, takže můžu bejt akorát mile prekvapenej :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    POHODAVOLE: asi je další debata zbytečná, jestli jsi s ním spokojen - je to ideální a máš štěstí, že jsi našel, to co ti vyhovuje (a jestli už teď počítáš s tím, že ho do dvou let odděláš, pak asi žádnou větší údržbu potřebovat nebude :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TEEAK: co se tyce udrzby, tak zatim nedokazu soudit a ani nemam zkusenosti s lepsimi modely. Mam ho od prosince, takze akorat cistim po kazdym pouziti, coz je to samy jako u konvicky. U toho myho spis doufam, ze odejde do dvou let v zaruce, abych mel duvod si koupit lepsi :)

    Samo jsem nechtel nijak urazit mokakonvicku. Furt je to lepsi nez turek :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    POHODAVOLE: rozhodně nechci tvrdit, že z mokakonvice bude stejná káva jako z kávovaru - to máš pravdu, že není :-) ale snad se shodneme, že je moka mnohem jednodušší na údržbu a domácí použití než mašina (pokud si chci kafe vychutnávat a neholduju jenom espressu, pak je samozřejmě sto a jedna další varianta, jak doma udělat parádní kávu i bez kávovaru) ..

    .. pokud chutná člověku káva z čehokoliv co má doma - hurá .. ale pokud se rozhoduje, zda koupit kávovar a jaký (neb je to pro něj "španělská vesnice") pak doporučuju se na to vykašlat a nejdřív si o tom něco pořádně zjistit a pak se teprve rozhodovat, jestli jsem opravdu takovej geek, že mi za těch pár kafí ta pravidelná námaha (a počáteční slušný vklad) opravdu stojí .. imho: co si pak domů pořídit za stroj, je poslední třešnička na dortu a po tom všem zjišťování a rozhodování už většinou takový člověk nepotřebuje rady od cizích chytráků ;-)
    .. ale to už se opakuju :-)
    JNK
    JNK --- ---
    SAMIEL: U mě osobně to záleží hlavně co od toho kafe chci. Pokud jdu vyloženě po chuti tak espresso, pokud chci spíš něco příjemného k popíjení tak ten dripper.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TRIPLT: jinak imho celkem zajimavej je tenhle inzerat
    káva primacafé - česká pražírna výběrové kávy • Přihlásit se
    http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=90&t=2568
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TRIPLT: ja presel od delonghi k 20 let starymu la cimbali a rozhodne toho nelituju, u toho DL to melo penu jenom diky pretlakovy pace, nikdy se mi nepovedlo naslehat poradnou penu a ted to jde samo :)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TRIPLT: Hele, chapu, ze si uzivas espresso, ale rozhodne zkus zauvazovat o koupi dripperu nebo aeropressu.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Jak to tak vidím, tak nakonec zakotvím u značky De'Longhi... vypadá to na dobrej poměr cena/vykon...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TEEAK: tohle je dle me docela pekelny tema. Samo kdyz mam prilezitost a prochazim se centrem, tak se velice rad nekde zastavim a dam si espresso z profi masiny, ale doma mam obyc Delonghi za 1500 a po prvnim kafi jsem odlozil obe moka konvicky a v zivote uz je nepouziju, protoze tohle chutna uplne jinak. Uznavam, ze pro cloveka, kterej ma doma poradnej stroj je to k smichu, ale v mym pripade mi to prijde jako super zachytnej bod, kde clovek zjisti, jestli chce pokracovat dal nebo ne..
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAKOUBEK: PS2: Poznamka o tom, ze to maj v salku "kysele" byla samozrejme nadsazena. Kafe je tam ovocne, prirozene sladke, vonave... tedy hořkost neni dominujici chuti. "Je to kyselý" je obvykly komentar hostu, kteri nejsou az tak obeznameni s chutovou politikou doubleshotu (vetsinou jim vyhovuje tradicni italsky model). To jen pro uplnost ;)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TRIPLT: Hele asi dost zalezi na tom, jak si to svoje vyborne espresso predstavujes. Myslim chutove preference (hořkost vs. kyselost vs. sladkost). Nekdo je spokojen i ve starbucks ci costa coffee, nekdo se kouka po kavarnach s lavazzou ci illy... jini projdou kolem mamacoffee ci coffee source (pac se jim to kafe zda chutove chude), aby si svuj salek vychutnali treba v muj salek kavy, o kterem se vi, ze to tam maj kyselyyy ;). A najdou se i taci, kteri si i v tom salku nezapomenou zabrblat, ze to maj dneska "nejaky tmavsi". Podle toho bych se tak nejak rozhodoval. Nakonec mozna zjistis, ze kavovar za pet ci deset litru bohate staci.

    Ps: to razeni je subjektivni... ano, jsem z tech, co obcas brblaj i v tom salku ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam