PREVIT: Kdyz vidim, jaky jsi zaprisahly obhajce "ceskeho turka", neda mi to a zkusim te presvedcit, abys udelal jeden maly pokus - vezmi svou oblibenou kavu, jejiz chut dobre znas, a zkus z ni vyrobit klasickou tureckou/arabskou kavu, tedy dej na prach namletou kavu do dzezvy (nemas-li po ruce, staci jakykoliv cisty vhodne maly plechovy hrnek), pripadne pridej cukr ci koreni, pokud jej do kavy davas, zalij studenou vodou, vetkni na varic a nech 2x az 3x zpenit. Po odstaveni nech cca 5 minut usednout, nalij do salku a ochutnej.
Protoze mne presso (tim myslim napoj, ktery by za dobre espresso oznacili mistni baristi) nikdy chutove neoslovilo a kavu si pripravuji vyse uvedenym zpusobem (a "ceskeho turka" take uplne nemusim), zajimalo by mne, najdes-li mezi "tureckou kavou" a "ceskym turkem"nejake rozdily v chuti, pripadne jake - co je pro tebe chutnejsi, pripadne celkove porovnani obou napoju z hlediska chuti i narocnosti pripravy apod.
Za komentare predem dik ;)