• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SATAI
    SATAI --- ---
    PREVIT: To je jako rict, ze vino je dobre, protoze je to 100% z vina nejake konkretni odrudy ;)
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: z jihlavanky a dadaku, 100% babica
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    TWARR:
    GEEK:
    Jak spatny kafe? 100% Arabica... :o)
    A z ceho delaji kafe experti na barech?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Nedaří se mi na grindripperu profiltrovat cca 17g kávy (250ml) vody pod cca 3:20 min (měřeno bez vlhčení), abych se dostal pod 3 min musí být už káva opravdu hodně nahrubo (až nesmyslně) a pak samozřejmě nemá požadovanou chuť, myslím si, že je to origo filtry co jsou pro grindripper, myslíte, že to něčemu vadí?
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: nekritizuju recept, spis ingredience
    TWARR
    TWARR --- ---
    PREVIT: postup je sice znamej, ale cekat od tohohle fakt spatnyho kafe nejakej vysledek, je teda naivita, nebo trolleni.
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: ja myslel, ze je to nejakej recept z mimibazaru
    KOLU
    KOLU --- ---
    na to se nedá nereagovat - (zleva) moje záda, NS Aurelia II, NS Mythos One, Mahlkönig EK43, SO zrno z Has Beanu a Square Mile.

    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PREVIT: hele, Previte, ja ti snad budu muset nekdy udelat dobry kafe :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    to je nejakej socialni vyzkum!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Douwe Egberts Excela to dost vysvětluje :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KEMPES: Tak je to tady:
    Douwe Egberts Excela, jako obvykle. Ale neco tomu proste chybi. Ta chut je mnohem jednodussi a nic mi nerika. Asi je to proste zvyk na toho ceskyho turka, no... :)


    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    POHODAVOLE: Jo, je to stejný, dokonce někdo tvrdí, že stroje z výroby před akvizí Gaggie Phillipsem byli poctivěji zpracovaný.. Ale pokud se nemejlim, tak ty starší modely neměly trojcestnej ventil (po extrakci ti zůstává mokrej puk a nemůžeš backflushovat), ale nejsem si jistej.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Pokud vas take zajiama, jak se to delalo nez prisli Italove Arabove a zacali tezit ropu:

    Brew coffee 19th century style with a balancing siphon - Boing Boing
    http://boingboing.net/2014/09/02/brew-coffee-19th-century-style.html
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    WAMP_ELF: Hezky ironickej komentář. Chápu to, ale mně je třeba z té silně pražené, přeextrahované kávy vždycky blbě. Takže tenhle trend vítám nejenom kvůli chutím :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU KEMPES: V Megapixelu ted neni Jirka Sladek, ale nejake devce s cedulkou "zaucuji se". Udelala to docela dobre, ale zatim bych to nepovazloval za "proverene".

    KEMPES: Alza rozhodne trefa do cerneho.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jak se tu onehda psalo, ze z levnych masin jen Gaggia Classic, tak se zeptam, jestli je dobrej i starsi model nebo je to pravda jen aktálně?

    gaggia classic Tassen Espressomaschine coffee machine caffe italy cappuccino | eBay
    http://www.ebay.de/...916?pt=DE_Haushaltsger%C3%A4te_Kaffeemaschinenzubeh%C3%B6r&hash=item4d2212f69c

    Diky!
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KEMPES: dneska preso musí chutnat po cuketovým džemu s mírným nádechem jitrocelu, jinak je to jsou sračky pro burany, jestli mi teda rozumíš
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEMPES: mno oni jsou Taliani stran kafe vychovani a moc dobre vedi, ze bez cukru to neni nic moc. A jak jsou pak prekvapeny, ze to kafe jde pit i bez toho (kdyz to neni preprazena italska sracka)...

    /delam zrovna v Edinburghu ve Filament Coffee a tech espress jsem uz pred cukrem zachranil nespocet/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam