• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    na to se nedá nereagovat - (zleva) moje záda, NS Aurelia II, NS Mythos One, Mahlkönig EK43, SO zrno z Has Beanu a Square Mile.

    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PREVIT: hele, Previte, ja ti snad budu muset nekdy udelat dobry kafe :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    to je nejakej socialni vyzkum!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Douwe Egberts Excela to dost vysvětluje :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KEMPES: Tak je to tady:
    Douwe Egberts Excela, jako obvykle. Ale neco tomu proste chybi. Ta chut je mnohem jednodussi a nic mi nerika. Asi je to proste zvyk na toho ceskyho turka, no... :)


    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    POHODAVOLE: Jo, je to stejný, dokonce někdo tvrdí, že stroje z výroby před akvizí Gaggie Phillipsem byli poctivěji zpracovaný.. Ale pokud se nemejlim, tak ty starší modely neměly trojcestnej ventil (po extrakci ti zůstává mokrej puk a nemůžeš backflushovat), ale nejsem si jistej.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Pokud vas take zajiama, jak se to delalo nez prisli Italove Arabove a zacali tezit ropu:

    Brew coffee 19th century style with a balancing siphon - Boing Boing
    http://boingboing.net/2014/09/02/brew-coffee-19th-century-style.html
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    WAMP_ELF: Hezky ironickej komentář. Chápu to, ale mně je třeba z té silně pražené, přeextrahované kávy vždycky blbě. Takže tenhle trend vítám nejenom kvůli chutím :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU KEMPES: V Megapixelu ted neni Jirka Sladek, ale nejake devce s cedulkou "zaucuji se". Udelala to docela dobre, ale zatim bych to nepovazloval za "proverene".

    KEMPES: Alza rozhodne trefa do cerneho.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jak se tu onehda psalo, ze z levnych masin jen Gaggia Classic, tak se zeptam, jestli je dobrej i starsi model nebo je to pravda jen aktálně?

    gaggia classic Tassen Espressomaschine coffee machine caffe italy cappuccino | eBay
    http://www.ebay.de/...916?pt=DE_Haushaltsger%C3%A4te_Kaffeemaschinenzubeh%C3%B6r&hash=item4d2212f69c

    Diky!
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KEMPES: dneska preso musí chutnat po cuketovým džemu s mírným nádechem jitrocelu, jinak je to jsou sračky pro burany, jestli mi teda rozumíš
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEMPES: mno oni jsou Taliani stran kafe vychovani a moc dobre vedi, ze bez cukru to neni nic moc. A jak jsou pak prekvapeny, ze to kafe jde pit i bez toho (kdyz to neni preprazena italska sracka)...

    /delam zrovna v Edinburghu ve Filament Coffee a tech espress jsem uz pred cukrem zachranil nespocet/
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    KOLU: dik za tip, nejspis zkusim Alzu, to bych mel mit nejvice po ruce.
    Mimochodem, dnes uz take skoro zadne nove auto nema karburator, ale elektroniku, a nepovazoval bych tento "pokrok" za vyhru.
    KOLU: asi bys nemel radost, kdybych prohlasil, ze to (bejt rychlý a levný. a po přidání cukru poživatelný) je asi prave ten duvod, proc mi nemohlo zachutnat ;)
    A s tim cukrem bych v tom Italy nenechaval samotne, dela to tak vetsina ze zapadnich narodu. Stejne tak jsem jiz videl nespocetne lidi, kteri sahli po slance drive, nez jim cisnik stihl naservirovat jidlo. O obojim si myslim, ze je to minimalne hloupost, v extremu to lze chapat i jako neduveru/neuctu k tomu, kdo napoj/jidlo pripravil...
    KOLU
    KOLU --- ---
    jinak jistěže pochází, ale jeho smyslem (především od 60. let, kdy se do toho zamíchala Gaggia a většina výrobců přešla na 60 mm páky) je bejt rychlý a levný. a po přidání cukru poživatelný - už nespočetně Italů jsem v Ediburghu potkal a každej okamžitě sahal po cukru do kafe ještě dřív, než jsem jim vůbec podal hrníček...
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEMPES: EMA, Můj Šálek Kávy, Kafe Karlín, Alza, Megapixel, Kavárna Nový Svět, Bella Vida Café... dneska se taky nejezdí na volskym povozu a pole neorá krávama, ačkoli to taknějak z toho všechno pochází, ne? :)
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    KOLU: italie? tak nevim, mozna ziji v bludu, ale tak nejak jsem si do ted myslel, ze prave z italie espresso pochazi...
    nemam ale problem podniknout dalsi pokus. ve ctvrtek bych mel mit cas, a klidne zajdu nekam, kde mi doporucis, ze mi tam prodaji to spravne espresso, a dam pak vedet. idealne kuracky podnik na praze 4, ale podminka to neni. (pokud by to melo na doporuceni vliv, tak kavu mam rad silnou a bez cukru ci jinych prisad, preferuji latinskou ameriku) dik
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEMPES: takže itálie, jasný... současný espresso je chu'tově někde úplně jinde.

    jinak ještě chvíli a budu mít pocit, že jsem se ocitnul na mimibazaru.
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    BOODIA: tak to uz vsechno nevim, znami mne zkusili obcas vytahnout do proverenych kavaren (turecka kava nebo filtr mi tam treba chutnaly, ale presso bylo proste jenom presso). Urcite jsem takovy pokus podnikl i v Globe, jeste kdyz ta kavarna sidlila v Holesovicich. A vzpominam si, ze jsem ochutnaval treba kavu, co pripravil, myslim, Jedi snad s Ernest_gaskinem, ale stale to bohuzel bylo jen presso ;(
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KEMPES: a kde si mel espresso? :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KEMPES: Ano, tak nejak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam