• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TWARR
    TWARR --- ---
    GEEK: tohle aroma kupodivu ma, ja to delam v moka, takze je to okej. vlastne jsem mel nakej pytlik mahlefitzu predtim a docela mne to zklamalo :))
    GEEK
    GEEK --- ---
    TWARR: ja taky mam z lenosti vytipovany nejaky supermarketovy, co se daj jakoze pit, ale mletou uz fakt nedam. zapravy muj espressovac je extremni citlivka na hrubost, takze bud protejka jak niagara, nebo je to zacpanej jak d1. zadruhy uz mi proste ten pul roku namletej prasek ani moc nevoni.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    PREVIT: Mám pocit, že se nás tady snažíš přesvědčit, že Douwe Egberts je dobrá káva. Ne, není.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Ja uz toho radsi necham. Proti kavove lobby nemam sanci. :)
    Ale stejne by me zajimalo, jestli nekde v CR delaji pravyho turka, kterej by me chutnal. Jinak si vetsinou vsude objednavam espresso, protoze ceskej turek je vsude jen spinava voda. A espresso jsem pil dobry zatim jen v Italii, tady rozhodne ne.
    TWARR
    TWARR --- ---
    GEEK: shodo okolnosti mne po delsi dobe lennost (blablabla) dohnala k nakupu mlety!!!! kenye z marks a spencera (cca 120,- za 227g) a je to kupodivu okej. vzhledem k tomu, ze kolega ted expirmentoval s nakejma strasnejma variantama prave z klasickejch marketu, egberts, albert quality, jacobs a vsechno to chutnalo jak hlineny kulicky (jo, ty na cvrkani, co jsme si s nima jako maly deti hraly, jako low cost varianta k duhovkam! :D), tak ten spencer vysel v pohode, i presto, ze je predmletej. ale pozitek nikde ;)
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: ale nebudu kokot. mnrkni se fakt do historie tyhle diskuze, tipu tu jsou mraky. v supermarketu proste dobry kafe nesezenes.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PREVIT: To je jako rict, ze vino je dobre, protoze je to 100% z vina nejake konkretni odrudy ;)
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: z jihlavanky a dadaku, 100% babica
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    TWARR:
    GEEK:
    Jak spatny kafe? 100% Arabica... :o)
    A z ceho delaji kafe experti na barech?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Nedaří se mi na grindripperu profiltrovat cca 17g kávy (250ml) vody pod cca 3:20 min (měřeno bez vlhčení), abych se dostal pod 3 min musí být už káva opravdu hodně nahrubo (až nesmyslně) a pak samozřejmě nemá požadovanou chuť, myslím si, že je to origo filtry co jsou pro grindripper, myslíte, že to něčemu vadí?
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: nekritizuju recept, spis ingredience
    TWARR
    TWARR --- ---
    PREVIT: postup je sice znamej, ale cekat od tohohle fakt spatnyho kafe nejakej vysledek, je teda naivita, nebo trolleni.
    GEEK
    GEEK --- ---
    PREVIT: ja myslel, ze je to nejakej recept z mimibazaru
    KOLU
    KOLU --- ---
    na to se nedá nereagovat - (zleva) moje záda, NS Aurelia II, NS Mythos One, Mahlkönig EK43, SO zrno z Has Beanu a Square Mile.

    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PREVIT: hele, Previte, ja ti snad budu muset nekdy udelat dobry kafe :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    to je nejakej socialni vyzkum!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Douwe Egberts Excela to dost vysvětluje :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KEMPES: Tak je to tady:
    Douwe Egberts Excela, jako obvykle. Ale neco tomu proste chybi. Ta chut je mnohem jednodussi a nic mi nerika. Asi je to proste zvyk na toho ceskyho turka, no... :)


    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    POHODAVOLE: Jo, je to stejný, dokonce někdo tvrdí, že stroje z výroby před akvizí Gaggie Phillipsem byli poctivěji zpracovaný.. Ale pokud se nemejlim, tak ty starší modely neměly trojcestnej ventil (po extrakci ti zůstává mokrej puk a nemůžeš backflushovat), ale nejsem si jistej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam