• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AXTHEB: Přesně tak chodím jinam. Jen jsem se chtěl ujistit esi jde o nějaký "veganský trendy" nebo sabotáž :o)
    KOLU: Mohu ti ho zajistit u majitele klubu esi na tom trváš ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Je zcela jejich svobodné rozhodnutí, že nebudou nabízet cukr. Jestli s tim máš problém, di si dát kafe jinam.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOGGY: Z mýho pohledu tam zas cukr patří a nepatří tam mlíko. Každopádně já jsem zákazník a za svý prachy exkluzivně rozhoduju, co kam patří. Celkem jednoduchá rovnice, ale zjevně těžké dilema pro brigádnici u stánku D.S. ;)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    TEDDYBEDDY: z meho pohledu - do vyberove jednodruhove kavy cukr nepatri, protoze zabiji jeji chutove vlastnosti (kdezto dobre mleko je muze doplnit) a z kavy dela "kavovy napoj"..
    u standardnich komercnich smesi nemam problem ci tam spetku sypnout..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    tyhle afery kazdeho jenom otravuji, ja bych vsechny ty cukry a kafata zakazala!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BLACK_ONYX: Aha. A jakej to má smysl? Vnímám tedy, že v D.S. neumí k dobrýmu kafi nabídnout dobrej doutníček. A teď vám došel i cukr? :o)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Kdyz jdeme obcas s pritelkyni na Naplavku, na Farmarske trhy, davam si kavu u stanku Brew baru, posledne se nekdo shanel po cukru a take mu odpovedeli ze nemaji. :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    EXAGE: jo tenhle set si dnes vybavuji :-) se příště pripomen.
    TEDDYBEDDY: na Karlíně cukr není vůbec.
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEDDYBEDDY: a prozradíš už konečně, od koho máš tu Jamaicu Blue Mountain? :)

    MESKALITO: na třetí stranu je o něm celý vlákno stížností na home-barista.com... ehm :)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    CORCHEN: to souhlas, za ty prachy to je šílený, na druhou stranu pěkně podchycené nedostatky běžných fresh mlýnků...
    TWARR
    TWARR --- ---
    TEDDYBEDDY: nana bez cukru. hehe. tohle by se hodilo spis v patek, dneska v nedeli uz to neni ono ;))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TWARR: No ano, ale u toho stánku ( asi D.S. ?) ta nána asi fakt cukr vůbec neměla.
    TWARR
    TWARR --- ---
    TEDDYBEDDY: a sladis jo?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mně tudle na Karlínskejch trzích ňáká postadolescentní intoška taky chtěla vymlouvat slazení, jakože to nejni kůl. Vypadala, že do kafe dělá tak už nejmíň měsíc a že teda mi ty svoje chytrosti předá, ať chci nebo ne, no prostě celej lukáš87 svýho času :o)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    MESKALITO: Po funkcni strance mi ten design prijde jeste hodne nedotazeny (davkovani, spinac, uchyt portafilteru…). Nekde na YouTube se valel test, ale za $2k bych sel do neceho jineho.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Tak jsem se právě vrátil z Alzy, potřeboval jsem něco do práce a tak jsem se rozhodl tam stejně jako doma začít s filtrováním, jen doufám, že mi tam dripper hned někdo nehodí na zem.

    Doma mi pomalu dochází ETHIOPIA YIRGACHEFFE KOCHERE a ačkoli mi hrozně chutná, pořídil jsem dnes dvě jiné, abych mohl ochutnávat. Vybral jsem:

    Na radu MR_DAN NICARAGUA LOS POLVORINES a pak ještě BOLIVIA BRAULIO LUQUE k tomu dále V60-02 + filtry a Hario Mini Mill mlýnek.
    Hned jsem hned doma zkusil připravit Etiopii na tip BLACK_ONYX (myslím, že mi dokonce dnes ty věci v Alze prodával :) abych vyzkoušel rozdíl filtrů ke Grindripperu a Hario. Těmi Hario extrakt protéká mnohem rychleji, takže jsem se dostal na oněch 2:30 min, včetně množství kávy a vody. Výsledek mi chutná a to moc, díky. :)

    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Zdravím, co říkáte na tento stroj?

    The Versalab M3 Grinder - the ultimate espresso grinder - professional and commercial quality - the best flavor in the cup
    http://www.versalab.com/server/coffee/grinder2013a.html
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    MAR_TINA: Tak dořešení s panem Jirekem www.cerstvakava.cz proběhlo nečekaně, zaslal jsem jim testovací balíček zpět a dorazila mi odpověď, že je káva opravdu upražená více, než jak to obvykle dělají, za dva dny jsem měl peníze za celý balíček zpět (ačkoli jsem ze 7 vzorků 3 a 1/4 spotřeboval - chutnaly všechny stejně dřevnatě, možná s výjimkou jednoho). Byl jsem požádán abych navštívil jejich web v příštím roce, kdy bude koncept více odpovídat nabídce káv doubleshotu. :)

    Upřímně jsem to nečekal, uznat chybu a navíc vrátit celou částku, to se u nás moc nevidí. Nicméné s koupí kávy u nich asi budu dlouho skeptický.. navíc když jezdím denně kolem Alzy.. :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEMPES: jo, to je docela v pohodě závěr (a nijak mě nezklamal). já když nemusim, tak espresso taky nepiju :) raději filtr... ale to má do džezvy ještě dál.
    nicméně pokud tam v chuti nebylo nic, co by tě vyloženě štvalo (pachutě a tak), pak je to v pořádku - o to vlastně při přípravě jde.
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    SATAI: dal jsem si klasicke espresso.
    naformulovat, co mi nevyhovovalo, se pokusim, ale nejsem sommelier ani barista, takze urcite nebudu mit spravnou terminologii. kava z dzezvy mi prijde, ze mne chutove vice "pohladi", a hlavne citim, ze ji vychutnam celym jazykem. naopak presso ma podle mne "ostrejsi" chut, a hlavne jej citim pouze na spicce a krajich jazyka. dojezd mi u pressa prijde intenzivnejsi, ale vyhovuje mi vice pozvolnejsi odeznivani, ktere znam z turecke kavy.
    co se tyka horkosti, trpkosti apod, tak si moc netroufam srovnavat, protoze to bude zaviset hodne na konkretni pouzite kave i na jejim mnozstvi. to bych musel mit ze stejneho (zeleneho) zrna, uprazeno na presso i na turka a pak porovnavat. a na to jsem nemel cas ani naladu a je pravdepodobne, ze by to ani nemohli na miste zaridit
    SATAI
    SATAI --- ---
    KEMPES: Mohl bys naformulovat, co ti vadilo? (neco jako "trpke", "dojezd na patre", "moc kysele")
    A co sis dal? Dvojite espresso?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam