• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    FARFELOO: Já zatím funguju bez konvičky, je to dost velká investice do začátku, ale chystám se na ní. Upřímně, opravdu chuť ovlivní čůrek kterým to zaléváš..? Samozřejmě pokud bereme že to z jiné konvičky budeš zalévat pomalu a proteče to za stejný čas.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    FARFELOO: jop, v te konvi bych u me asi videl chybu, i kdyz se to snazim vzdy nalevat nejtencim proudem :) coz se mi dost dari :-D
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Po cca stovce uvařených káv ve V60 (dodělávám první balení filtrů) můžu říct, že konečně začínám zhruba vědět co můžu od výsledku čekat podle úpravy parametrů a postupu... Ještě jsem neudělal dvě stejné kávy, ale už se tomu přibližuju:-) Než jsem Hario koupil, tak jsem četl, že to není úplně ideální metoda pro začátečníka, ale jsem rád, že jsem ji zvolil. Ten proces mě nepřestává fascinovat :-)

    Chtěl jsem to napsat, tak i tak, ale shodou okolností se to hodí pro COUDAK:

    Jinak: nesmíš zapomenout, že k V60ce prostě potřebuješ konev s husím krkem... bez té investice to nemá asi ani význam zvažovat. (I když na dovolené jsme udělal takovej mod klasické konve, že to nebylo tak hrozný, ale na stálo bych to tak mít nechtěl...)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    DAVE_PAGE: DAVE_PAGE: mě jde o to, že si říkám, že s tím hariem snad mám rychlou dobu louhovani... v tom CD bych snad mohl dosáhnout delší doby.. ;-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    COUDAK: pouzivam oboje (v60 doma, cd u rodicu) a s CD se da vic vyhrat s dobou extrakce. Pripadne muze suplovat V60, kdyz ho posadis na konvicku hned.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Clever dripper nebo hario V60 ?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    BLACK_ONYX: Koukám už jsou v shopu, tak se asi v pondělí zastavím v Alze. :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BARUNKA: Teeak má recht. Moccamaster je supr mašinka (máme kromě jiných taky jeden). Ze všech domácích překapávačů, které jsem měl možnost vyzkoušet, dělá prostě top kafe. A pokud je dobré zrno, na takové to pracovní srkání ideální stroj.

    Espresso mašiny za ty kačky: CATLER ES 8012, set Rancilio Silvia + Rancilio Rocky (když se zadaří)... ale komu se s tím chce doopravdy s*át :) Aby to kafe za něco stálo, chce to opravdu trochu snahy. Ti, co se to v práci naučí, budou otročit těm, kteří se to naučit nechtěj. A na těhle strojích to stejně nikdy nebude ono.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MR_DAN: to asi jo, ale tohle je včetně dodávek kávy, příslušenství (filtry, hrnky, cukry, porcelán, míchátka...) a předpokládám, že za trošku lepší cenu (což je i popsáno v nabídce), než kdyby si to pořizovali "po vlastní ose" sami .. a je to jednoduché jak na přípravu, tak na čištění ..
    .. nicméně souhlasím, že problém cappucina to neřeší, ale pochybuju, že si všichni v kanceláři umějí našlehat mlíko a než pít jarovou vodu (co dělá automat), tak to je ten filtr fakt lepší - chutnější (ale samozřejmě je to jen můj názor - spousta lidí to uvidí jinak) :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TEEAK: to je presne to co jsem psal, jen ta bonavita vyjde na polovinu toho co moccamaster
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BARUNKA: co třeba tohle elegantní řešení (mléko ohřívat vedle) .. a vaše žaludky vám poděkují ;-)
    Káva do kanceláře | Káva doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/kava/kava-do-kancelare
    JNK
    JNK --- ---
    BARUNKA: Vetsinou se setkavam s tim, ze si firmy stroj pronajimaji i s pravidelnym servisem. Tedy pokud se jedna vetsi, luxusnejsi masinu. Mam pocit, ze uz jsem i parkrat na ne videl i operativni leasing.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Chudak ten, co tu masinu bude muset cistit (a jestli to bude kazdej tejden jina osoba, tak vas vsechny lituju dvojnasob)...
    MAJA
    MAJA --- ---
    BARUNKA: zkusil bych nějaký repas Saeco Royal Classic nebo podobný model (dělaj se i se dvěma bojlerama) - nový bude lehce přes 22 tis.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    No prave u nas moc lidi kavovou kulturu v kancelari neprozivaji :) takze asi nepotrebujeme profesionalni masinu a mlynek. Jen jsem koukala,ze je hromada kavovaru a nejak nevim co vybrat,tak jsem spis myslela,jestli nemate nejakou zkusenost nebo tip.
    A na dobry kafe chodim do kavaren :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KOLU: me uz takhle napadnul baratza mlynek a bonavita filtrmasina, ale uplne zive si predstavuju jak bude pulka lidi na filtr pyskovat, ze chtej kapucino, tak jsem zatim drzel zobak
    KOLU
    KOLU --- ---
    rucni mlejnek, filtr (clever, aeropress) a mliko ohrejvat v mikrovlnce... a usetrenej peniz vrazit do kafe.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BARUNKA: v tyhle cenovy hladine nic novyho slusnyho s mlynkem nesezenes, pokud budete delat hlavne mlecne veci (cappuccino, latte), tak to chce bud neco s vetsim bojlerem, nebo se dvema a to mas pokud pocitas novy, tak od 20000 vys jenom za kavovar + tak od 5000 za mlynek, vesla by ses, kdyby stacil repas nejakyho poloprofi stroje, ale ty zas v drtivy vetsine vyzadujou pripojeni na vodu a odpad.

    jinak je lepsi, kdyz je vas takhle malo, mleko si slehat rucne tryskou, ze by si musela ten bazmek po kazdym pouziti vyplachovat
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    HONCKA: některé kávovary jsou právě už s mlýnkem a některé bez. Nechám si spíše poradit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BARUNKA: pocitas i s mlynkem?
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Nemáte někdo doporučení na kávovar do kanceláře do cca 10-12tis.
    Pije nás kafe asi 7, většinou každý den. Nechceme kávovar na kapsle a aby buď šlo šlehat mléko nebo to dělalo cappucino - nevím jestli je lepší když mléko děláme sami nebo automatický.
    Můžete někdo poradit prosím? Budu moc vděčná.

    Děkuju
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    AOTEAROA: Tak nádržku přikrejte/olepte papírem. Ostatně i výrobce těch automatů tvrdí, že na řasy použít odvápňovač a nechat ho tam přes noc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam