• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DWAY
    DWAY --- ---
    JAKOUBEK: vahu upechovani hrubost mleti :) Jako neni to profesionalni kavovar, ale vyrat se s tim da.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DWAY: Tak u toho moc nenatunis. Ale aspon tu vahu.
    DWAY
    DWAY --- ---
    JAKOUBEK: Catler ES 8012
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DWAY: PS: Jen pro info. Jaky mas kavovar?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DWAY: znám i kavárnny, kde knockbox nemají, coffeecaky klepou do koše rovnou a nijak závratně to nezdržuje .. váha je větší nezbytnost :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    JAKOUBEK: dobry postreh :) Je fakt ze kdyz delam dvojite, tak mi do te dvojite misky vleze tech 14 gramu tak tak. Asi to bude chtit pro zacatek nejakou preciznejsi vahu a pak teda nejake ty misky, druhy drzak (ci jak se jmenuje ta vec ve ktere je ta miska) a gumovou podlozku. Bez knockboxu to nakonec asi nejak prezijem :) Ted zacinam tunit sprave espresso tak uvidime co se mi podari :)

    Zacinam se dostavat na spravny tlak a cas, i kdyz pena pada mozna trosicku rychle zatim. Ale clovek se nestane expertem za tyden :-D
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    EXAGE: já si musím objednávat :-D, ale občas když jedu za přítelkyní do prahy tak se tam taky stavím. A onehdá mi nabídl i KOLU nějakou kávu, teď už nevím co to bylo, řekl mi i jiné podmínky přípravy a bylo to super :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    COUDAK: Tak už jí mám pár dnů taky a je fakt dobrá, po Ethiopia Yirgacheffe Kochere asi druhý (pro mě) nejchutnější co jsem měl za necelý dva měsíce co si pro kafe do DS chodím. :) Je to bezva, jednak mám Alzu kousek cestou od tramvaje a pak tam jsou vždycky hrozně fajn což po dnu v práci uvítá asi každej, že se nemusí koukat na otrávený obličeje..
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JOSKA_CZ: já s tím taky chodím přes půlku kuchyně. U dvou kafí ráno a dvou odpoledne to přežiju :) Ale pravda, otázka zněla, kde se to dá koupit... a byla zodpovězena. Takže další úvahy jsou asi zbytečné. Ať si to každý nastaví, jak mu to vyhovuje .)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    JAKOUBEK: ne každý má kávovar v kuchyni u koše :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DWAY: Kolik káv prosím tě za den hodláš udělat? :) Já doma ani v práci nikdy žádný knockbox neměl a nechybí mi. Puk si vyklepnu do koše aniž bych do čehokoliv tloukl. Když káva teče jak má, vyklepneš bez větší námahy úhlednou bábovičku. Zbytek kávy vytřu štětečkem a dočistím vlhkou utěrkou z mikrovlákna. Páka nestihne vystydnout, takže je miska po vytření hned suchá.

    Ve větším provozu si baristé šetří ruce jemným ťuknutím do té tyče, ale tam je to o 100-400 kávách denně. Pokud máš nějaký slušnější kávovar, tak bych ty prachy za knockbox spíš dal za original VST misky. Ať tuníš nejdřív kafe.
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: normálně se ta gumová tyčka uprostřed řeší dost tlustym šroubem (M10?) a gumovou hadicí... ostatně i ve všech profesionálně dělanejch knockboxech takovýhohle typu je prostě tlustej šroub/závitová tyč a na ní gumová extra-tlustá hadice...
    DWAY
    DWAY --- ---
    HONCKA: tam tam jde o tu gumovou tycku uprostred :) Na bukove prkynka sere pes (u nas) ale nechcu si omlacovat ten filtr :) Ci jak se to jmenuje (omlouvam se za terminologii, sme novacci)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DWAY: knockbox jde celkem snadno udelat DIY, ja si koupil za 100 v makru malou nerezovou gastronadobu a oblozil ji bukovejma prkynkama, vyslo me to celkem asi na 250
    KOLU
    KOLU --- ---
    DWAY: btw držák je píčovina, místo toho raději kup gumovou podložku na kraj stolu a za ušetřený peníze si sežeň váhu (alespoň 100/0,1 g).
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPYYDY: ja sem v tomhle novy. Logu jsem nevenoval pozornost, a link.. ehm to mi nedoslo :-D Diky.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    DWAY: c´mon, v tom videu link na bunacafe.cz, na knockboxu i podstavci loga Bunacafé..
    DWAY
    DWAY --- ---
    nevite nekdo, kde by se daly koupit tady tyto prislusenstvi co pouzivat typek ve videu?

    Buna café - Rancilio Silvia (příprava espressa)
    https://www.youtube.com/watch?v=kiYae68U30o


    hlavne tu nadobu na odklepavani pouzite kavy, ale ten drzak by taky neurazil :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    jinak tohle je +/- úplně základní obecnej recept - při 19 % extrakci je potřeba pro 1,30 % TDS v 250 g vody přesně 15,22 g kávy (zanedbáme-li pár hůře měřitelnejch proměnnejch).
    voila, 60 g/l si tehdy Lockhart z prstu nevycucal...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    EXAGE: Vcetne zvlhceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam