• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KURE: + prazeni na filtr taky bude hrat urcitou roli
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: menis hrubost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: je z ní kyselejší
    KURE
    KURE --- ---
    zravim, potreboval bych poradit,
    mam novou mocca konvici a mam pocit ze je z ni kafe kysele (porovnani oproti stejne kave z frenchpressu a haria)
    co delam spatne?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MESKALITO: Je to obzvlášť po ránu před cestou do práce nepraktický (proto si taky dělám ráno doubleshot s malým "d"), ale taky nechávám aeropress vychladnout tak na něco okolo tělesný teploty.
    No a v létě neni nic lepšího než vyloženě nachlazenej filtr.) Za mě lepší i než cold drip, ale to je zas jiné téma :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Taky miluju studenej filtr
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MESKALITO: tak espre bys mel dostat co nejrychlejs a v podstate ho hned vypit,to nemuze a nemelo by 5 minut stat...filtry zprvu kdyz jsou horky chutnaj horce,chute se objevujou az chladnutim...ale nemam poneti proc :D kuprikladu dneska sem si udelal nejakou kenu a kdyz uz byla skoro studena tak chutnala bozsky...tepla byla plocha,horka a studena uz jen kysela...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    SATAI: u espressa s tím problém nemám, naopak si rád vychutnám rozdíl horké/studené (tam ten rozdíl cítím u každé kávy jinak nějaká mě chutná víc za studena nějaká za tepla)
    SATAI
    SATAI --- ---
    MESKALITO: Ja bych v tom nevidel problem. Take se s klesajici teplotou menim z cichace v chutnace.
    Jen bych v tom nehledal domaci pripravu, stava se mi to i v kavarnach ;)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    je běžné, že mě u domácí přípravy(překap, french press) zpravidla chutná respektive nechutná prvních cca 10-15 minut než pořádně vychladne (všechny mě do té doby chutnají stejně unyle)? A více méně je jedno jestli je káva od Mahlefitze, DS, CS nebo udělaná na náplavce z brewbaru. Postrádám chuťové buňky?
    KOLU
    KOLU --- ---
    TENZO: pokud neuvedeš typ stroje, tak ti tady k tomu nikdo neřekne vůbec nic. La Spaziale je výrobce a skrze svojí historii vyráběl desítky různejch kávovarů...
    TENZO
    TENZO --- ---
    SAMIEL: olomouc
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    TENZO: Kde mas tu kavarnu?
    TENZO
    TENZO --- ---
    Kolegove. Bohuzel me lidi donutily abych mel vkavarne krom prave turecke kavy i espresso. Dostal jsem nabidku na koupi tohoto kavovaru http://gastrosulc.cz/eshop/pakovy-kavovar-la-spaziale-gastro-bazarmlynek-na-kavu-pid13414.htm (od jineho prodejce) mate na nej nekdo reference? ma to smysl? nebo radeji se poohlednout po jinem?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KEMPES: a proc se teda nerika fola misto kofola? tvl...
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    SATAI: jsem linej na pismenko, vsude si za "presso" nahrad "espresso" a mas klid ;) na vysledku to nic nemeni, ochutnavat jsem byl naposledy v doubleshotu v alze - napoj to neni spatny, nikomu jej nevymlouvam, ale pro mne vede turecka kava z dzezvy
    SATAI
    SATAI --- ---
    KEMPES: Vykasli se na presso, dej si espresso ;)
    KEMPES
    KEMPES --- ---
    KOLU: mozna si vzpomenes, pred nejakym casem jsme tu vedli diskusi o tom, ze presso neni napoj pro mne a preferuji kavu tureckou. nechal jsem si doporucit a opet okusil to spravne presso, a opet zustal u sveho turka, jen jsem nemel ta spravna slova, abych popsal, jake chute mne k tomu vedou. myslim, ze TENZO to popsal presneji nez ja ;)

    TENZO: mohu jen souhlasit, zejmena s tim prevarenim. a jeste bych dodal ctvrtou pricinu - po vyrobe nechaji logr v salku dale louhovat
    KOLU
    KOLU --- ---
    M4Y4: komoditní káva (nulová dohledatelnost původu) a mizerný pražení? sooo mainstream :D
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    M4Y4: Tak jsem dnes otevřel Gaviotu Columbia a vyvalila se na mě vůně připálených zrn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam