• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SATAI: co jsem se tak bavila s lidma, co dělají colddrip, tak mi vlastně všichni řekli, že je neustále potřeba upravovat nastavení - protože rychlost "kapání" se mění s tím, jak v horní nádobě ubývá voda .. a že to v podstatě upravují relativně často v průběhu celejch 8 hodin extrakce
    .. já kafe v lednici chladím v uzavřené nádobě (ikea na zavařování, s gumou) a nemám pocit, že by natahovalo něco co nemá :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    TEEAK: Co myslis tim "dlouho"? Vecer nastavim, rano mam. Je to o neco vetsi piplacka nez filtr, ale porad IMO v norme. (pouzivam Cold Bruer, predtim jsem mel "PETka + aeropress)

    S chlazenim kafe v lednici mam potiz - prijde mi, ze strasne ochotne prijima ruzne pachy a pachute. A extra lednici pro nej nemam ;) To uz spis jedu filtr na led.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SATAI: a baví tě mrcasit se s tím tak dlouho? já jsem o podomácku vyrobeném colddripu hodně dlouho uvažovala a nakonec jsem prozatím došla k názoru, že se na to můžu vykašlat a místo toho si večer vyrobím filtr, na noc ho šoupnu do lednice a ráno jsem spokojená (není to taková pecka, jako colddrip, ale poměr námaha/výkon to za to stojí) a na pořádnej colddrip chodím do kaváren .. :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    PETRA_CHATEAU: Ja jsem dost rychle presel na colddrip.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TENZO: přijde mi, že z toho frenchpressu nemůžeš dostat stejnej nápoj, jako když ta voda přes to kafe kape, přeci jen to v tý vodě leží, ale můžu se samozřejmě plést. no hned jak doma vymyslim místo, začnu nakupovat sklo, hodně mi to zachutnalo
    TENZO
    TENZO --- ---
    TENZO
    TENZO --- ---
    PETRA_CHATEAU: zitra budu delat tu snadnejsi metodu pomoci frenchpress. ale laboratorni sklo se da sehnat za docela levno tak se na to chystam taky
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    děláte někdo doma cold brew? dneska sem to poprvý ochutnala a už přemýšlím, jak to poskládat doma
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    tak znovu založená ! [ Latte Art ] budu rád nejen za náštěvu, ale i vaší aktivitu :) díky !
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    TENZO:
    JNK: sorry, blbě založené, zakládám znovu ...
    TENZO
    TENZO --- ---
    MLEJNIS: neni. stale nelze vejit:)
    JNK
    JNK --- ---
    MLEJNIS: rad, ale neni to verejne.
    TENZO
    TENZO --- ---
    ZUZKAOU: Mam jich k dispozici nekolik a jsou na prodej. DOkonce i tu verzi s konvickou.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Blbe je, ze se do toho nedaji nikde sehnat ty filtry:(
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MR_DAN: protože to je chemická metoda .. a příprava kávy je jenom jedna z mnoha věcí, který ji využívají :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FARFELOO: no nedělala bych to za střízliva a před půlnocí. Ale pokud se ti podaří zjistit proč jsou Lampota, tak by mě to zajímalo.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    vtipny je, ze kdyz si clovek da vyhledat perkolator v google images, tak to najde vsechno mozny od moka konvicky po dymky na koureni cracku :D
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Ha! Lamplota je klasickej non-stop v Brně na nádraží. Mám tam jít zkusit kafíčko?:-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Páni - jeho patentový list je k dispozici on-line

    Coffee percolator
    http://www.freepatentsonline.com/1759121.pdf
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TENZO: Lampotova lamka! A nějaký model pro osamělé mládence, normálně mu to překapávalo do kovové konvičky.

    Brňané chodívali pro kávu k Lamplotovi - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/podnikani/lamplota_obchod_20070427.html

    TENZO
    TENZO --- ---
    DYSTOPIK: Udajne to vymyslel nekdo z Brna:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam