• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    AOTEAROA: Bud Porlex nebo ten novy Ceramill. Ale DS je ma zjevne vyprodane.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    potřebovala bych trochu odolnější ruční mlýnek na domácí mletí cca 1-3 káv denně. hario mini mill se mi brzo rozpadne :) chtěla bych zkusit sehnat náhradní spodní díl, ale kdyby byly prachy, budu spíš uvažovat o celém jiném mlýnku.
    chci se zeptat, jestli ta další možnost z doubleshotu, ten nástupce porlexu s keramickými kameny, je dobrá volba nebo mám shánět něco jiného. nechci za mlýnek dávat víc než ≈1000 Kč.


    zároveň mám radost, že máme v práci konečně aspoň automat na zrnkovou kávu a dá se to pít :) jen ta tryska zatím nějak nicmoc, ale to se poddá. ale pořád lepší než ty příšerný kapsle ;)
    DéLonghi ECAM 23.420.SW Intensa | Alza.cz
    http://www.alza.cz/delonghi-ecam23-420-sw-intensa-d144194.htm
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Nebyla dobrá, tak letos nebude
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEEAK: no taky jsem na ní čekal asi měsíc a pak ze dne na den zmizela, ani se neobjevila v nabídce ...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAJA: třeba už na ní bylo tolik objednávek, že je vyprodaná .. nedivila bych se
    KOLU
    KOLU --- ---
    třeba jim uletěly včely...
    MAJA
    MAJA --- ---
    Netušíte někdo proč očekávaná Panama v honey zpracování v Doubleshotu zmizela z připravovaných káv ?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEEAK: je to tak :-)
    JNK
    JNK --- ---
    ZUZKAOU: Mě napadlo použít na to něco vietnamského, už jen kvůli tomu většímu podílu robusty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JNK: kombuchu ne, ale kefír (i vodní jo). Není to špatné - respektive ten mléčnej chutná jako jogurt s kávovou příchutí. Jako potřebujete to osladit a teda rozhodně spíš to chce nějakou klasičtější, více praženou kávu, protože jemné chute se smažou.

    Vodní je divnej, asi by mu pomohlo přidat tam hodně koření typu skořice/badyán/koriandr, aby to bylo jako hnědá limonáda.

    Není to něco co bych pila denně, ale špatný to není.
    JNK
    JNK --- ---
    Možná trošku atypické, ale zkoušel zde někdo kávovou kombuchu. Slyšel jsem na to pár ohlasů a říkám si, jestli to má vůbec cenu zkoušet.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BLACK_ONYX: tipnu si .. Chapter One? (to je totiž můj top)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Cold brew jsem mel asi jen jeden, který mi chutnal. Většinou to smrdí a není to zdaleka tak dobré jako teplá varianta. Co mě na něm baví je akorát to likerovite tělo.
    KOLU
    KOLU --- ---
    podextrahovaný kafe, že to někoho dneska ještě baví...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    věřím, že tady to bude vysvětlený správně (koukám, že sama v tom mám zmatky) :D
    Ledová káva | Piccolo neexistuje!
    http://www.piccoloneexistuje.cz/ledova-kava
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    SATAI: obávám se že je to pravděpodobný

    no a poslední lama dotaz, v případě přípravy ve french pressu ho prostě naložim, zaleju studenou vodou a necham x hodin?
    SATAI
    SATAI --- ---
    PETRA_CHATEAU: Aby ten vyklad nebyl "terminologie neni ustalena" ;)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    je tu nějaký barista, který nám podá odborný výklad? informace na internetech se taky rozchází
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SATAI: nejsem odbornik ani barista, ale takhle stejne to vnimam ja - cold brew = studeny kafe ve frenchpressu v lednici pres noc, cold drip = pomaly drip se studenou vodou, a to treti drip na led, nebo jak to nazvat
    SATAI
    SATAI --- ---
    PETRA_CHATEAU:

    Já měl za to, že colddrip je kapání skrz kafe, cold brew máchání ve vodě i pokapávání (kapání je pak i "brew v japonském stylu") a drip na led je drip on the rocks. Ale možná v tom mám zmatek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam