• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    M4Y4:
    SAMIEL:
    KOLU:
    SATAI:
    Mě na tom přišlo zajímavý hlavně to, že to bylo v podstatě crowd-designovaný, ne jen crowd-fundovaný... Jinak já už asi do ručního mlýnku za sebe nepůjdu, hlavně kvůli tomu času a vlastní pohodlnosti... A takovej vtípek na závěr, ten před časem inzerovanej Concept elektrickej mi vydržel přesně 45 dní, teď je v prdeli, kdybych poslech KOLU a koupil to z Německa, možná by to tak nebylo.. a nebo taky třeba jo :)
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    SNORRY: já to backnul, chci to zkusit, cena mi nepřijde vůbec špatná
    SATAI
    SATAI --- ---
    SNORRY: Lakave... Pokud funguje tak, jak slibuji.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BLACK_ONYX: jakou paku prosimte? me vcera neco rikal lukas, ale mel si pro ni prijit tuca a nakonec nedorazil. prej to stalo cely jmeni...
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    FARFELOO:
    JELENIPLOUTEF: V Cafe na kole filtry mají, díky.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BLACK_ONYX: myslis 9? popravde u letniho tamdemu jsem mel v jednu chvili i osm a pul. cim tlatis ty?
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    SNORRY: Uz jsem si rikal, ze to backnu. Ale shipping za 25$ me odradil. Pockam na recenze a pak se uvidi.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Precision Coffee Grinder: Better Grind, More Flavor by Handground — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/handground/precision-coffee-grinder-better-grind-more-flavor
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Zajimava iniciativa (navic maj fakt dobry kafe...)
    Daily Coffee News by Roast Magazine – Copenhagen’s Coffee Collective to Include FOB Price on Retail Bags
    http://dailycoffeenews.com/.../26/copenhagens-coffee-collective-to-include-fob-price-on-retail-bags/
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MOMENT: super, už se těším na tu páku. Nemáš nizkej tlak?
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    CABANNOS: v cafe na kole určitě a možná i Cona Coffe u nádraží.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MOMENT: (ta thermosonda na grupe)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MOMENT: konecne! dnes privezeno z californie.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CABANNOS: Zkus na náměstí v kavárně Na kole.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Netušíte někdo náhodou, zdali v Hradci Králové seženu filtry do AeroPressu?
    SATAI
    SATAI --- ---
    Mozna nekoho zaujme:

    »2015 Czech Aeropress Championship« – 28. 02. 2015. | Jak na kávu
    http://jaknakavu.eu/podniky/2015-czech-aeropress-championship-28-02-2015/
    KOLU
    KOLU --- ---
    JOSKA_CZ: dokud jeste sidlili v nuslich, tak tyhle byli v cajku a velmi ochotny
    Espresso Professional - Úvod
    http://www.espressoprofessional.cz/
    jak je to ted, nevim.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Ahoj, nemáte někdo tip na dobrého prodejce dílů pro Gaggia espresso mašiny, ideálně v Praze? Zpravidla beru od Hraspa, ale ti mi tentokrát poslali špatný trojcestný ventil a podle všeho ten správný nemají.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MISERY: ono to chození do kavárny má svoje opodstatnění i když člověk není "kavárenský povaleč" (a kafe se dá vzít i sebou, takže tam nemusíš trávit čas prakticky vůbec) .. jde o to, že ti lidé za kávovarem, většinou trávili (a pokud to nejsou zabedněnci, tak v tom hodlají pokračovat) minimálně několik let svého života tím, že se snažili porozumět celému procesu přípravy kávy a zlepšovali se v kdečem, co domácí začátečníci třeba po roce kutění stále ani netuší, že existuje :)
    .. co se vody týče .. celé to slavné espresso je z vody tvořené, čili aby bylo dobré, tak je potřeba aby i ta voda měla nějaké parametry a byla dobrá .. jen samotné odvápnění to nevytrhne (ve spoustě kaváren se na férovku používá reverzní osmóza, aby voda byla co nejvíce nachystaná na příjem dalších složek - tedy kafe - a tím se v ní rozpustilo co nejvíce složek a chutí)

    .. a s Italem - určitě se ho zeptej, ale zrovna Italové většinou pracují s kávou tmavě praženou, která má povětšinou hořkou až dřevnatě spálenou chuť, což mi vzhledem k tvým požadavkům úplně nepasuje dohromady :)

    .. kurzy opravdu doporučuju .. je to ta nejsnadnější cesta k výborné kávě, která je momentálně dostupná
    MISERY
    MISERY --- ---
    TEEAK: No bydlím mimo Prahu, do práce chodím v Břevnově, ale to mne zase neláká, abych kvůli kávě chodila do kavárny, tak nějak asi nejsem ten správnej "kavárenskej povaleč" :-) Co se vody týče, tak mám filtr na vodní kámen a voda je ze studni (časem chci pořídit ještě bakteriovej filtr - pro jistotu). Ten filtr na vodní kámen vim, že používá na kávu jeden Ital, co dělá prý nejlepší kávu (bohužel pro mne jí dělá daleko) :D

    Ale děkuju za tip, s tím kávovým kurzem bych to možná mohla zkusit, nebo až pojedu za rodičema, tak se zkusím zeptat toho Itala, jestli by mne do toho trochu víc nezasvětil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam