• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SAMIEL: chvalim!
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    BOODIA: Já jsem od nich zatím nic neměl. Obvykle piju filtr a spíš mám cestu kolem eMa nebo šálku. Ale rozhodně teď budu testovat i kávu od nich :)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SAMIEL: uprimne?nevim proc bys mel bejt prekvapenej,kavovy klub nejsou zadny novacci a delaj to sakra dobre+pro me osobne v kafe karlin momentalne nejlepsi espre v praze
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Tak kluci z brewbaru vyhráli v letošním AeroPress šampionátu.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SPYYDY: Ne, je to nový cup-one.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BLACK_ONYX: To je klasickej Technivorm? Mi přijde nějakej menší, popř. teď koukám i na rozměry a měly by být s tou Baratzou stejně vysoký.. Nebo jen opt. klam?.)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Zrovna jsem si koupil na Náplavce tohle zrno a jsem z toho velmi příjemně překvapen http://www.kafekram.cz/produkt/24-ethiopie-dumerso-natural-kavovy-klub/
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    BLACK_ONYX: 404 Coffee Not Found
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BLACK_ONYX: rucne :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A jak si delate kafe vy?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KOLU: zkousim jednu, anebo druhou vec (ale zatim mi to porad nechutna spravne).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ZUZKAOU: ja si ted docela smakuju na kubanske kave z baliren
    KOLU
    KOLU --- ---
    JUANITA: delas dve veci, ktery jdou proti sobe.
    jemnejsi mleti = vetsi extrakce
    min vody = nizsi extrakce
    ... takze produkujes koncentrovanejsi kavu. chut ovsem meni predevsim ruzna mira extrakce, ne koncentrace.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Souhlasím s tím, že technik je celá řada. Cílem je pro mě odhadnout jaké budou mít drobné změny dopad na extrakci. Protože konzistence je důležitá... Bohužel nemám možnost udělat za den 10 káv jako barista, abych mohl sám vyzkoušet všechny kombinace, takže proto se sháním po teorii:-)
    TENZO
    TENZO --- ---
    FARFELOO: Udelat dobre kafe v dripu je docela alchimie. A neni to tak jednoduche jak si kazdej mysli:) me se osvedcilo mlit tak, aby za 3 minuty nateklo 2dcl kafe. s tim ze napred zaleju lehce, pockam 30 vterin a pak kruhove tak 1-2 cm na d kafe. postupne doplnuju do stale stejne hladiny
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Je to hodne ruzny, nekdo v dripu zaleva jen do vysky kavy, jiny klidne pul cisla pod horni okraj V60 a pak je ceka az to vse stece.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    FARFELOO:
    -cim vetsi pohyby proudem vody, tim vetsi vireni castic, tim rychlejsi extrakce.
    -cim nizsi hladina, tim pomalejsi prutok a naopak.
    -cim vic se proudem vody soustredis na vertikalni osu dripu, tim rovnomernejsi rozmisteni castic po stranach dripu (hrube receno), tedy rychlejsi prutok.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No už jsme ten pytlík vypili. U kafe "ze spolku", tedy ty která obvykle kupuju, se mi to nestává, takže jestli budu příště zase zkoušet "od žida", tak to holt bude odjinud. Kupovala jsem to na Jiřáku, takže nebylo jak ochutnat, protože tam měli stroj na espresso a na mlýnku směs.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZUZKAOU: s timhle sehe ted taky trochu bojuju (na V60). zkousel jsem jemnejsi mleti, stejnou hrubost (jako na jejich ostatni kavy - dumerso treba) ale min vody... a porad mam pocit, ze z toho nedostavam, co bych mohl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam