• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    KOLU
    KOLU --- ---
    SATAI: heureka...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    SATAI: neni tristivy...mam ho doma od Vanoc a mele velmi stejnomerne.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU: Popis "tristivy" trebas na heurece je urcite omyl, zeano?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: tak to mas pravdu. Budu se muset polepsit. Samozrejme ne s chrupem :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: každej den (nebo lépe před každým uvedením do stavu delšího (více jak hodina) neužívání. nemusí to bejt pokaždý s plnou dávkoiu chemie (tam platí úměra, že když se uvařilo málo kafe, stačí velmi málo detergentu).

    zuby si taky čistíš každej den bez ohledu na to, kolik jsi toho ten den snědl, ne? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: btw kdyz jsme u toho cisteni, jak casto se ma cistit klasicka paka, ktera jede v domacim prsotredi dve kavy denne?
    KOLU
    KOLU --- ---
    PAIKA: well, well, well - jakýkoli espresso řešení znamená ten stroj čistit, denně, jinak se buď velmi rychle rozesere a nebo to bude hnusný. u filtrovaný kávy (moccamaster, etc.) tohle odpadá, protože s každym novym kafem vyměňuješ i filtr. a pak se to občas propláchne horkou vodou.
    v snadnosti údržby pak bohužel vyhrávaj PODy...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: nemám zkušenosti, ale hlavní problém je že káva leží v kávovaru, který hřeje celý den jak blázen a tím de kvalita rychle a rapidně do háje, imho automat tak to chce hodně jinej budget.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: dobra a co tedy nejaky automat? jak jsem psala hned zkraje.. vysrat se na paku a koupit neco se zabudovanym mlynkem, kde vse udelas jednim stiskem tlacitka.. pro me hell, ale musim myslet na kolegy:) .. nakej osvedcenej ve smyslu, ze necekam cremu ani latte art tryskou?
    jako produkcni uz naznacila, ze hlavne nejvic easy a ze filtr asi spis nee
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: mas pravdu, nemuzu davat cely firme skoleni o kafi proto, aby byli schopny si udelat to svy jedno/dve kafe za den a spis jim jde o prisun kofeinu, nez-li o chut, cremu, spravny proces.....
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MATESISKO: bazen kafe tu nikdo moc nedela, jak jsem psala kolem decky, velikost cappuccina, rekneme
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: ber to jako komerční video, ostatní věci jako dolití vody, vyklepání páky, nastavení mlýnku, doplnění kávy, klasická údržba, čištění atd., tam jaksi postrádám. Nemluvě o tom že se stane např.: káva přes tu páku neproteče vůbec, to asi kolegové nevyřeší. Před tou náročností bych hlavně upřednostnil výsledek, který se nedá ani omylem porovnat s filtrem.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    PAIKA: No jak chces ale nerikej, ze jsme te nevarovali :) Tohle mi proste jako bazen kafe nepripada
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: https://www.youtube.com/watch?v=7TtYB0KADs8
    me to narocny na pripravu neprijde, filtr tedy asi furt o chlup vic..cekni video (ma asi minutu)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: imho to raději nějakou tu filtrovanou kávu, todle je na přípravu náročnější jak filtr (+ budeš mít kafe všude kolem a třeba 6 káv na poradu najednou ehm....), a především výsledek je nesrovnatelný, navíc jsi zmiňovala, že pijete bazény, tak todle moc tento požadavek neuspokojí....Kvalitní filtr (např: coffeeqoueen nebo velmi oblíbený moccamaster, je jich určitě další řada), k tomu koupíš mlýnek třeba ten co se tu nedávno probíral [ KOLU @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] a máš vystaráno za rozumnou cenu, obsluha přístrojů easy to use. (imho vyměnit filtr, propláchnout, namlýt kafe, nalít vodu, je snažnější operace jak příprava "domácího espresso"). Jediné co si pak musíš prosadit, je nákup čerstvě pražené kávy aby to mělo smysl.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    PAIKA: Hodně se zde doporučuje Rancilio Silvia a kdybych měl kupovat novou mašinu dnes, určitě bych sáhnul po ní, ale ta je bohužel bez mlýnku. Spolu s mlýnkem v tom je ale cca 20k, ale ani v tomto ohledu bych neváhal, kor pokud je vás více, tak ten stroj bude sloužit dlouho. ES8012 má kamarád doma a na mletí fakt nadává od té doby, co to koupil. Já mám samostatný mlýnek od Catleru a nedá se s tím integrovaným vůbec srovnávat, ale to je bohužel logické.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MATESISKO: kdyz bude cas, klidne:D jsme mala firma:), ale samo ze to neni ani mozny a ne kazdej den a hodinu tu sem.. mas pravdu, nemuzu cekat kavarenskou uroven.. ale ted tu mame kapsle, takze budu stastna, kdyz tu bude aspon neco lepsiho, nez to :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    PAIKA: Jestli ocekavas, ze v kancelarskych podminkach vytvoris espresso jako z kavarny, tak budes nejspis zklamana. Nez pakovy kavovar, to uz bude pro lenochy schudnejsi mocca kavovar. Snad jim vsem nechces delat espresso sama :)
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    M4Y4: a jakoze od te same znacky? zkousel jsi neco od nich jineho?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    PAIKA: Ta ES8012 špatně mele, spíše bych sáhnul po levnějším modelu bez mlýnku a koupil mlýnek zvlášť, vyjde to +- podobně.
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEEAK: jj (pořád levnější, jak doprava + clo z USA).

    SAMIEL: když už se tu vytahovalo OE...
    přijatelnost cen bych s dovolením přenechal na tazatelce.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    PAIKA: ahoj, co si pls myslite o techto dvou strojich (do firmy):
    Espresso přístroj s mlýnkem na kávu ES 8012 | Catler
    http://www.catler.cz/espresso/es-8012
    http://www.delonghi.com/cs-cz/produkty/kava/kavovary/espresso/ec-680m
    mate s nimi zkusenosti? u toho delonghi maj jen double floor filtry a to jsou ty ne-profi, ze? nekde jsem cetla, ze s nimi nelze udelat poradna tygri crema, je to pravda?
    a zkouseli jste nekdy micropenu na jedne z tech trysek? se asi moc neda, co?:)
    nechapu, proc vsechny trysky na tech "domacich" kavovarech maji vyslehat mliko do hutny temer pevny hmoty (?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam