• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    DYSTOPIK: hmm, diky moc! bydlim na prelomu holesek a letny, takze pohoda:) a chutove ti vyhovuji, jo? kdyz to srovnas treba s coffee source/la boheme/bonanza? nebo to se asi neda, ze? navic my to budeme pouzivat do automat.kavovaru, takze si rikam, jestli takove znacky maji vubec smysl (?) ..diky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PAIKA: zkus se kouknout na balírny kávy v holešovicích. Kafe lepší než tyhle italský mrtvoly, pokud jsi z prahy, doporučuju se tam stavit osobně. nevim jak je to možný, ale vždycky pak počítám a zjišťuju, že mi to prostě dávaji osobně levněji než jsou ceny na eshopu (+ když chceš, daji ti i menší gramáže než 0,5 Kg, tak můžeš ochutnat víc druhů). nechám tam třeba 300 a jedu domu s plnym batohem

    Káva čerstvě balená a pražená káva z Balírny Praha Holešovice, e-shop
    http://www.balirny.com/
    SATAI
    SATAI --- ---
    Nejaky tip na co nejlevnejsi kafe, ve kterem nebudou kameny atp.? Na ozkouseni noveho mlynku...
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU DAVE_PAGE: Objednano, dekuji moc za rady.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    ahoj, jsem tu zas:) chci se zeptat, jestli z teto nabidky http://abanesa.cz/...va-1-kg-c-3_12.html?disp_order=3&securityToken=7bd68d4e52839b5901f3c7d232383d3a lze najit neco snesitelneho ?
    chtela jsem do nasi firmy dohodit nejaky lepsi kafe..ne lavazzu, ne segafredo atp, ale vzhledem k tomu, ze se tu jedna o vedlejsi zalezitost a nema to nic spolecneho s cilem podnikani, je nutno prihlednout k cene a cca 600 kc bez dph / 1 kg kafe je pry moc drahe, tak mi prosiiim poradte:(
    vim, ze hledat kvalitu za malo penez nejde, tak alespon nejaky kompromis - aby to bylo lepsi nez ty cesky klasicky (pod)prumery a zaroven nas to nezruinovalo
    diky
    KOLU
    KOLU --- ---
    SATAI: heureka...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    SATAI: neni tristivy...mam ho doma od Vanoc a mele velmi stejnomerne.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU: Popis "tristivy" trebas na heurece je urcite omyl, zeano?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: tak to mas pravdu. Budu se muset polepsit. Samozrejme ne s chrupem :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: každej den (nebo lépe před každým uvedením do stavu delšího (více jak hodina) neužívání. nemusí to bejt pokaždý s plnou dávkoiu chemie (tam platí úměra, že když se uvařilo málo kafe, stačí velmi málo detergentu).

    zuby si taky čistíš každej den bez ohledu na to, kolik jsi toho ten den snědl, ne? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: btw kdyz jsme u toho cisteni, jak casto se ma cistit klasicka paka, ktera jede v domacim prsotredi dve kavy denne?
    KOLU
    KOLU --- ---
    PAIKA: well, well, well - jakýkoli espresso řešení znamená ten stroj čistit, denně, jinak se buď velmi rychle rozesere a nebo to bude hnusný. u filtrovaný kávy (moccamaster, etc.) tohle odpadá, protože s každym novym kafem vyměňuješ i filtr. a pak se to občas propláchne horkou vodou.
    v snadnosti údržby pak bohužel vyhrávaj PODy...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: nemám zkušenosti, ale hlavní problém je že káva leží v kávovaru, který hřeje celý den jak blázen a tím de kvalita rychle a rapidně do háje, imho automat tak to chce hodně jinej budget.
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: dobra a co tedy nejaky automat? jak jsem psala hned zkraje.. vysrat se na paku a koupit neco se zabudovanym mlynkem, kde vse udelas jednim stiskem tlacitka.. pro me hell, ale musim myslet na kolegy:) .. nakej osvedcenej ve smyslu, ze necekam cremu ani latte art tryskou?
    jako produkcni uz naznacila, ze hlavne nejvic easy a ze filtr asi spis nee
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: mas pravdu, nemuzu davat cely firme skoleni o kafi proto, aby byli schopny si udelat to svy jedno/dve kafe za den a spis jim jde o prisun kofeinu, nez-li o chut, cremu, spravny proces.....
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MATESISKO: bazen kafe tu nikdo moc nedela, jak jsem psala kolem decky, velikost cappuccina, rekneme
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: ber to jako komerční video, ostatní věci jako dolití vody, vyklepání páky, nastavení mlýnku, doplnění kávy, klasická údržba, čištění atd., tam jaksi postrádám. Nemluvě o tom že se stane např.: káva přes tu páku neproteče vůbec, to asi kolegové nevyřeší. Před tou náročností bych hlavně upřednostnil výsledek, který se nedá ani omylem porovnat s filtrem.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    PAIKA: No jak chces ale nerikej, ze jsme te nevarovali :) Tohle mi proste jako bazen kafe nepripada
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    MESKALITO: https://www.youtube.com/watch?v=7TtYB0KADs8
    me to narocny na pripravu neprijde, filtr tedy asi furt o chlup vic..cekni video (ma asi minutu)
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    PAIKA: imho to raději nějakou tu filtrovanou kávu, todle je na přípravu náročnější jak filtr (+ budeš mít kafe všude kolem a třeba 6 káv na poradu najednou ehm....), a především výsledek je nesrovnatelný, navíc jsi zmiňovala, že pijete bazény, tak todle moc tento požadavek neuspokojí....Kvalitní filtr (např: coffeeqoueen nebo velmi oblíbený moccamaster, je jich určitě další řada), k tomu koupíš mlýnek třeba ten co se tu nedávno probíral [ KOLU @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] a máš vystaráno za rozumnou cenu, obsluha přístrojů easy to use. (imho vyměnit filtr, propláchnout, namlýt kafe, nalít vodu, je snažnější operace jak příprava "domácího espresso"). Jediné co si pak musíš prosadit, je nákup čerstvě pražené kávy aby to mělo smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam