• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KIA
    KIA --- ---
    MAR_TINA: musim uznat, ze ja tam občas taky neco koupim a chutove je to moc fajn:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Koupila jsem světle (blond) pražený kafe ve Starbucks a musím konstatovat, že při přípravě v automatickém kávovaru je to hodně dobrý.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TEEAK:
    Ale jo..me vratili tehdy penize viz EXAGE , nicmene slibovali zmenu a ta dle prispevku nize nikde. Bohuzel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: je to upražený na stav uhlí vždycky (jednou jsem něco koupila, dvakrát zbylo v kávovaru testovací množství po opravě, rozestup rok). Troufnu si říci, že lavazza a segafredo z makra jsou světlejší. Smrdí to jak standard směs a chutná to hůř.
    Pro mě horší, než co koupíš trvanlivé ve vakuu.

    Jo a dostali jsme od babičky nějaké kafe z lokální pražírny kdesi, v barevné plechovce a bylo to stejně černý, ani kompost to nechtěl, plival okolo, přísahám :). Někdo přibalil k pražičce špatný překlad návodu do češtiny, napsal minuty místo vteřn nebo tak něco.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LADY_LEIA: psát tam asi fakt nemá smysl .. jednou tak učinil můj švagr a dostalo se mu krásné odpovědi, že zjevně v "této jedné várce" pražič asi ustřelil a pro příště to samozřejmě bude v pořádku .. což nás tehdy strašně nadchlo a hrozně jsme jim fandili .. bohužel další várka (kupovaná cca za 14 dní po té první) vypadala stejně jako ta předchozí :( .. na druhou stranu - věřím, že svoje spokojené zákazníky najdou a mají (jen prostě praží tmavěji - což bohužel "sežere" spoustu chutí) .. pořád je to podstatně lepší, než co běžně koupíš v obchodech a má to datum spotřeby "za 1 - až.. rok od zabalení" :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LADY_LEIA: Tak zkus třeba tyhle balíčky a dej vědět.
    My Coffee Pack
    http://www.mycoffeepack.com/cs/index.php
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    MESKALITO: komentáře jsem si vyfiltrovala, celkem zarážející, že se za tu dobu nic nezměnilo. Díky za vyčerpávající seznam, spoustu z těch pražíren jsem vůbec neznala.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    LADY_LEIA:doslova "nechci se znovu spálit." :))

    je vtipné že za poslední rok/dva minimálně třetí člověk s naprosto stejným komentem ohledně této degustační sady.

    koukni na pražírny la boheme, doubleshot, coffee source......
    popřípadě v tomto seznamu jsou imho pražírny co spáleniny nedělají
    Pražírny
    http://coffeetohome.cz/prazirny.html
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    Zdravím. Co se týče kávy jsem poměrně nováček, zatím se učím, zkoumám a navštěvuju různé "kávoakce".
    Před pár dny jsem k narozeninám dostala tuhle degustační sadu a jsem z ní zklamaná. Všechny ty kávy chutnají úplně stejně "uhelnatě", zrna jsou dost tmavá a měkká, takže hádám, že jsou do jedné přepražené. Na reklamaci se nejspíš vykašlu, protože kamarádka, co mi dárek kupovala, je trochu citlivější a vzala by si to jako osobní selhání, takže ji tím nebudu trápit.
    Každopádně by mě zajímalo, jestli někdo nevíte o alternativě lepší kvality. Nápad degustační sady se mi moc líbí, ale nechci se znovu spálit.
    KOLU
    KOLU --- ---
    NOISEGATE: pokud máš přetlakový misky, pak ti lepší misky pomůžou. před VST bych tě ale trochu varoval, jsou velmi citlivý na precizní přípravu a přesnou dávku kávy v nich... lepší třeba jen precision baskety od espresso parts přípdně IMS filtry... jinak samozřejmě VST je špička.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KOLU: díky za obsáhlou odpověď. S tim kávovarem jsi mě překvapil.. mysle jsem že vi výrazně polepšíme. Popravdě, dost tu přípravy kávy šoulíme od oka, čili většinou z toho vyleze spíš lungo. Prozatím tedy vyzkouším ten Concept, nebude li vyhovovat (zítra se uvidí) pošlu ho dál. Porlex je vyžvejkanej a v poslední době už si v kanclu začínáme dělat pořadník "kdo má nejmíň namleto", protože práce s nim už je dost vo nervy.. Tamper vemu asi ten economy z Bunacafe.. myslíš že bude mít výměna misky za původní Gaggia nějakej smysl? ohledně knockboxu písnu. díky
    KOLU
    KOLU --- ---
    NOISEGATE: mlýnek dobrej, ale na espresso to bude asi dost náročný. leda bys nebyl zklamanej z toho, že místo espressa děláš lungo / café crema (já bych byl spokojenej).
    jinak kafe dělá mlejnek. místo silvie raděj išetři na pořádnej mlejnek, třeba na Mazzer Mini-E nebo použitej Super Jolly. cokoli levnějšího (vyjma Eureky Mignon a MD-50) asi nemá smysl a často jsou to spíš šmejdy. až budeš mít skvělej mlejnek, pak bude dávat smysl koupit lepší kávovar, protože posun mezi gagií color a silvií bude minimální, zatímco změna mlejnku posune tvoje kafe minimálně o level jinam.

    tamper co odkazuješ je totální neergonomická mrdka nahovno. nejlevněji seženeš asi Motta tamper s dřevěnou rukojetí, lepší nabídku pak má třeba firma Bunacafé, dělaj to v ČR a na zakázku.

    kdybys chtěl knockbox, tak se mi doma povaluje jeden červenej Cafelat, minimálně používanej, určitě bych ti ho nechal levněji (pošta kdyžtak)... jak teď nemám kávovar tak je mi trochu k ničemu a ještě se mi pořád nechce do něj zasadit kávovník (i když by to asi bylo stylový).
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NOISEGATE: ten mlynek je fajn na filtr, ale nevim jestli je uplne nej na espresso .. asi bude ale porad lepsi jak ten porlex mini, co se tyce konzistence
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Čau, plánuju u nás v kanclu (2-3 lidi, max. 8x presso za den) obměnit zařízení na přípravu kávy. Před dvěma lety jsem tady dostal tip na presovač Gaggia Color a mlýnek na kafe Porlex Mini. Oboje sloužilo dobře, ale chci to zas někam posunout a ruční mletí nás už nebaví, tak jsem objednal mlýnek Concept KM-5120.
    Uvažuju o koupi kávovaru Rancilio Silvia, doporučovaný je nejen tady. Jak je na tom přiložená miska? Vyplatí se investovat do lepší? Taky bych uvítal tip na levnější tamper, knockbox případně dózu na uchování kafe. Vim, že to asi není ideál, ale kupuju zhruba jedno kilo kafe / mesic a lezi mi v obyc skleneny doze na potraviny...
    tamper: koukal jsem na: http://www.botacoffee.cz/tampery--pechovadla/tamper-hlinikovy-58-mm/
    knock-box: http://www.kavagastro.cz/...eby-pro-baristy/584-knock-box-odklepavac-na-kavu-o-119x102-mm-cerny.html ??
    za jakykoli postrehy diky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FRUITS: já tohle znám pod názvem "mrdkačíno" .. ;)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FRUITS: LOL a zákazník byl žena nebo muž? :D
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: TEEAK: KUKIDE:
    Tak jsem byl poučen. Nebylo to kokočíno, ale cockaccino
    Latte art - cockaccino
    https://www.youtube.com/watch?v=RYHlBRwt2-I
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUNTL: složitého bych na tom nic neviděla - Skerton nikdy neuvádí, že je vhodný na cokoliv jiného než alternativy, a vlastně všechny ruční mlýnky (snad kromě Orphan es.) se ani do ničeho jemnějšího typu espresso nemontujou - protože prostě nemají takovou konzistenci mletí
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUNTL: jemnost/hrubost mletí ovlivňuje, kolik složek - a tedy i chuti a jaké chuti - se ti do extraktu vylouhuje .. nevím jak to funguje v ibriku (když se mele na prach), ale všechny ostatní metody (včetně espressa) to takhle mají a jsou na to hodně citlivé - teda aspoň já to tak chuťově vnímám
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TEEAK: rozebirani uz nekolikrate probehlo, v tom to neni. S tou vhodnosti jsi me nepotesil, svet je tak slozity... Ale nejaky drippery nebo kyhovejra kvuli tomu porizovat nebudu. Ale jo, je pravda, ze nejjemnejsi mleti ve stavu pred poruchou nedosahovalo jemnosti profi mleti z prazirny. Jde u te jemnosti ale o neco jineho, nez ciste o mechanicke vlastnosti - ze to neudela pekny logr a kafe neni tak husty nebo jak to popsat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam