• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: nikdo neříká že nefunguje .. za mě je stejnej (akorát dražší) jako dalších x ze starbucks (který jsou kvalitou zpracování imho na tom stejně)
    BOODIA: plast se asi snad neuvolňuje, ale natahuje do sebe oleje z kávy a zasmrádá (a to fest) .. nechci trashovat keepcup (rozhodně je to lepší, než jednorázový kelímek - pokud ho někdo fakt nosí), ale slyšela jsem na něj od uživatelů spoustu nepěkných věcí (a většina je stejně nakonec nechá doma) .. navíc to nic nemění na tom, že to prostě není termohrnek (což si spousta lidí neuvědomuje a pak jsou zklamaní, že je to drahej "kelímek" na nic)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MAR_TINA: koncept je skvely! misto kazdodenniho vyhozeni kelimku pouzivate jeden... a vypitej se uplne v pohode da dat do tasky... a do napoje se zadnej plast neuvolnuje, nemuzou si to dovolit...
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    plechovy termohrnek od Haria :D to ze k tomu nenapisu dalsich 100 slov neznamena,ze to nefunguje :D
    PULKA
    PULKA --- ---
    TEEAK: Kleen Kanteen s verzí víčka 2.0 - je super (ale do autodržáku se nám myslím nevejde). V Čechách je mívaj skladem tady: http://www.yogaguru.cz/cs/eko-lahve/klean-kanteen-insulated-granite-peak-matna-355-ml ze zahraničí o něco levnějc.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: hlavně zavařovačku člověk koupí v jakémkoliv železářství nebo domácích potřebách v kdejakých tvarech a objemech .. čili win-win :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já měla nějaký noname termohrnek, co netekl, víčko bylo šroubovací, pitná dírka zacvakávací s těsněním, šel dobře vymýt. Bohužel asi po 5 letech používání jsem strhla závit a bylo po hrnku. Na další takový jsem zatím nenarazila. Když se vydávám na cesty, používám termosku s násoskou, ze které se dá hned pít https://data.vsedomu.cz/volny-cas/0053/460/termoska-lamart-branche-lt4009.jpg Nevýhoda je, že se člověk může snadno pěkně opařit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: zavařovačka je mimořádně geniální, všestranný, těsnící a umytelný koncept :)
    A je recyklovatelná a levná. Všechny šejkry světa se oproti sedmičce od medu (ne okurek, kysele smrdí) mohou jít vycpat.

    S těmi plasty jsem nesvá z barevných, ale průhledný mi přišel ... čistý. Já vím, úplná blbost.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: njn .. taky to byl boom .. dle mého počítali s hurá-zelenou vlnou lidí, co si často kupují kafe a zároveň nepotřebují termohrnek (třeba lidi kteří vyrazí o víkendu na sobotní trhy - přijdu, nakoupím, dám si oběd, kafe a jdu domů) .. teď jede hlavně ta varianta brew (borosilikát - sklo) - vypadá hezky, není plastový a nenačichá od kafe, ale taky je těžkej jak slovník) .. neříkám, že je to super-koncept
    .. osobně jsem nejspokojenější s obyčejnou malou zavařovačkou - levné, skleněné, dobře omyvatelné a "termo" nepotřebuju (stejně to vypiju, než by to vychladlo, navíc filtr je mnohem lepší studenější) a když chci po dopití zavařovačku strčit do batohu, dám na ni víčko a doma/v práci ji normálně vypláchnu a umyju jako jakejkoliv jinej hrnek :)
    .. osobně jsem z těch plastů dost nesvá - kdovíco to vypouští do toho horkého nápoje (navíc po několik hodin) .. ale to je můj osobní problém
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tak ten úplně těsnící je Bodum H2O, v různých velikostech a barvách. jako travel mug se mi ho nepodařilo najít. Ale je to spíš nalít, zašroubovat a pak někde při pauze otevřít a vypít. Na upíjení cestou není dělaný.
    Ale teplotu drží jen chvilku, je to dvoustěný plast. Ráda si do něj dělám v zimě čaj do auta, za dvě hodiny je ještě vlažný, ale není horký.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: kovový šroubovací ze starbucks držel pár let. Plastový šroubovací hrnek Bodum ani neukápne, ale otevřít jej je docela výkon. Takový s dvoušroubovým víčkem.
    Termoska Tatonka brzo oslaví 20 let a neteče a drží to v ní horké velmi velmi dlouho.

    Bývalo zvykem, že nádoby s označením travel netekly, ale dost se to mění.


    TEEAK: tak to hodně nepovedený koncept. Jsou taky plastové a plastu je tam dost (papír se recykluje lépe, porcelán taky). Předpokládá se tedy, že ráno vyrazím do práce s čistým keepcupem v kabelce, cestou si nechám nalít kafe (to zní dobře), do kanclu ho nedonesu teplé, pokud to bude moc daleko a v zimě, celou dobu ho musím držet hlavou vzhůru a po vypití jej nemohu až do umytí bezpečně uložit do kabelky... Nic moc. A nejsou levné.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: jestli něco, co vzhůru nohama ani neukápne, najdeš .. dej prosím sem link .. tenhle požadavek plní snad jen maximálně měsíc starý GoatStory-Mug (a i tomu bych to po tom měsíci už moc nevěřila) :/
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    poznámka .. KeepCup hlavně není termohrnek - nedrží teplotu, ani není leek-proof .. je to (a má to být) primárně náhrada papírových kelímků
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIK: o keep-cup jsem slyšela pomluvy, že vzhůru nohama teče. A já do auta i do tašky potřebuju něco, co když náhodou se dostane do obrácené pozice, ani neukápne.
    VIK
    VIK --- ---
    ONDRA_PATA: Nedávno jsem to taky řešil. Chtěl jsem něco do auta na cestu, aby to mělo objem cca 250 ml a udrželo se to v držáku v autě. Nějakou dobu jsem meditoval nad http://keep-cup.cz/ a i když se mně ten koncept celkem líbil, pořád jsem si nemohl vybrat. Nakonec jsem šel náhodou kolem Starbucks a zahlídl jsem tam solidní termohrnek za 60 Kč. Není to asi moc termo, ale za ty peníze pro moje účely naprosto dostačující.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: lungo je poněkud... naředěné? ;) A hlavně kafe vzniklé z espressa je v termočemkoli fakt hnusný, vyzkoušeno. S sebou funguje překapávaný. A to se moc ředit nedá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak je to princip lunga, žejo.

    A teda dělám tak takové to vietnamské, když chci udělat dvě porce - nemám dvě překapávátka. pravda, ředím to pak mlíkem. Ale mohla bych vyzkoušet co to udělá s lepším kafem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: čaj by šel, kafe touto ruskou metodou vždy vyšlo hnusný (i když, ono v termosce ztrácí chuť každé, ale po půldni venku si ho člověk dá moc rád, i když není jako ráno. A pořád je to lepší, než co jde koupit na nejbližší benzínce.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: uvaříš silnější čaj či kávu o menším objemu. Naleješ do termosky. Dořešíš vodou na požadovanou teplotu. Uzavřeš. Profit ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: jako člověk, který občas pracuje celý den venku (chvíli auto, chvíli venku a pořád dokola), i v mraze, říkám, že lepší mít s sebou dva velké termohrnky než jednu termosku.

    V termohrnku nápoj pomalu chladne a za pár hodin v autě nebo batohu se dá prostě vzít a pořádně se napít. Čaje, kafe, čehokoli. V kvalitní termosce se drží neustále vysoká teplota (kdo má ráno čas počkat, až bude mít čaj 45 st. a pak teprve ho nalít?) a v pauze člověk předvádí tanec - nalít 0,12 l do víčka, zoufale čekat, ža to zchladne nebo ředit sněhem (je-li nějaký), vypít, nalít, čekat, vypít... Mít s sebou na napití v lahvi vodu je teď obtížné, buď je zmrzlá na led, nebo aspoň zchladlá na tak nízkou teplotu, že to sevře zuby a podchladí žaludek.

    Ty pumpovací termosky mívají dvě vlastnosti - tečou (některé) a nejdou pořádně vymýt. A kdo se po celém dnu venku doma nesvalil a nezapomněl termosku dva tři dny v batohu...

    A je dobrý mít odlišený hrnek na kafe a na jiné nápoje, to kafe tam prostě drží. Hodně se mi osvědčily kovové s vakuem z Starbucks, ale mám dojem, že už je mívají málokdy nebo jen vůbec. Fištróni jako já si vezmou rychlechladnoucí typ na dopoledne (plastový se dvěma stěnami) a pomalu chladnoucí (kovový s vakuem) na odpoledne a mají akorát teplý čaj a kafe celý den.

    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    TEEAK: diky.ja osobne nemam rad horky piti,ptam se pro pritelkyni,ktera si cestou z/do prace rada cte a pije kavu.
    ale to,ze se nema vymyvat horkou vodou,jsem nevedel.to je dobra poznamka
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Na zasmrádlý termohrnky je nejlepší nasypat tam lžičku prášku do myčky, zalít vlažnou vodou a nechat přes noc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam