• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TENZO
    TENZO --- ---
    WYZMUDLINKA: Aneb jak udelat z uhli kavu:D
    WYZMUDLINKA
    WYZMUDLINKA --- ---
    Neměl by někdo zájem? Dostala jsem jako dárek, ale nevyužiju.
    Poukázka na baristický kurz v hodnotě 2 900,- od firmy Segafredo.


    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    kdyby někdo tápal co si zrovna koupit, tak doporučuji tudle Yiergacheffku, imo naprostá bomba
    Ethiopia Idido
    http://www.coffeesource.eu/vyb/ethiopia-idido.html
    SATAI
    SATAI --- ---
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    trochu se zpozdenim, ale taky pridam svoji zkusenost s termohrnkama a spol.
    zacinal jsem u ty zavarovacky - ono je to opravdu genialni, chci si rano udelat kafe, ktery piju cestou do prace (protoze dlouho cestuju), bylo to super, ale trochu punk :-)
    pak prisel keepcup, nejdriv plastovej - lehkej, celkem tesnici, hezcejc vypadajici nez ta zavarovacka, ale zezacatku z nej byl cejtit plast az beda (hnus), po case se to budto vymylo, nebo jsem si na to zvyk, tezko rict
    pak jsem si koupil sklenenej keepcup (s korkovym paskem na drzeni) - vizualni lahudka, je videt dovnitr (sklo, zejo), naprosto bez zadnejch nezadoucich pachuti, uz jsem si myslel, ze mam vyhrano, ale ouha, sklenena nadoba a plastovy vicko -> netesni! tolik jsem se polejval (ruce, triko, tlamu) az jsem na tu nadheru zas zacal nadavat
    ted mam termohrnek/sku contigo pinnacle - jednak to ma objem 400ml, to uz skoro neberu jako jedno kafe :-) netece to, ten autoseal je docela uzitecne vec (obzvlast do auta a do batohu) a tak trochu to i drzi teplotu.. tak trochu rikam proto, ze ta hlavice je tepelnej most, takze kdyz je to nalezato v batohu, tak je hlavice tepla a obsah chladne, na stojaka ani ne (priklad, doma naleju horky kafe, jedu 45 minut do prace, tam si naleju pulku termosky do hrnku a nemusim moc foukat, spis tak usrkavat, ale nespalim si tipec, po trech hodinach co to stoji naleju do hrnku zbytek a to uz je takovy teply-vlazny), nevyhodu ma taky - mam pocit, ze z toho kafe trochu citim nerez, ale zdaleka se to neda srovnavat s tim plastem driv

    btw lidi si vychvalujou termohrnek ze starbucksu (kdyz se to logo prelepi necim)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: a co jsem psala ve svém úplně prvním komentáři? .. že se o to člověk musí starat, jinak smrdí všechno .. a KeepCupy natahují kdeco i když je umyješ hned (natož pak když to někdo nechá půl dne v batohu a večer mu to "snad umeje máma") ;) .. a pak máme vzácnou skupinu lidí, kteří sice myjí dobře a často, ale používají třeba "voňavý" Jar/Pur (atd..) a těm ty hrnky pak zavání tím mycím prostředkem .. bleh
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: nicmene zavarovacka je topstvi! :D
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: ono se to totiz musi mejt :D
    VIK
    VIK --- ---
    ZOBAAK: Tak ta IKEA mě nenapadla, tohle vypadá dobře http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20287685/ Ten kelímek ze Starbucks je plastovej, tak nevím, jak bude vypadat, až ho zítra najdu v autě po tom, co dva týdny stálo na parkovišti na letišti. Ten nerez z IKEA se teda zdá jako lepší řešení.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: nikdo neříká že nefunguje .. za mě je stejnej (akorát dražší) jako dalších x ze starbucks (který jsou kvalitou zpracování imho na tom stejně)
    BOODIA: plast se asi snad neuvolňuje, ale natahuje do sebe oleje z kávy a zasmrádá (a to fest) .. nechci trashovat keepcup (rozhodně je to lepší, než jednorázový kelímek - pokud ho někdo fakt nosí), ale slyšela jsem na něj od uživatelů spoustu nepěkných věcí (a většina je stejně nakonec nechá doma) .. navíc to nic nemění na tom, že to prostě není termohrnek (což si spousta lidí neuvědomuje a pak jsou zklamaní, že je to drahej "kelímek" na nic)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MAR_TINA: koncept je skvely! misto kazdodenniho vyhozeni kelimku pouzivate jeden... a vypitej se uplne v pohode da dat do tasky... a do napoje se zadnej plast neuvolnuje, nemuzou si to dovolit...
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    plechovy termohrnek od Haria :D to ze k tomu nenapisu dalsich 100 slov neznamena,ze to nefunguje :D
    PULKA
    PULKA --- ---
    TEEAK: Kleen Kanteen s verzí víčka 2.0 - je super (ale do autodržáku se nám myslím nevejde). V Čechách je mívaj skladem tady: http://www.yogaguru.cz/cs/eko-lahve/klean-kanteen-insulated-granite-peak-matna-355-ml ze zahraničí o něco levnějc.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: hlavně zavařovačku člověk koupí v jakémkoliv železářství nebo domácích potřebách v kdejakých tvarech a objemech .. čili win-win :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já měla nějaký noname termohrnek, co netekl, víčko bylo šroubovací, pitná dírka zacvakávací s těsněním, šel dobře vymýt. Bohužel asi po 5 letech používání jsem strhla závit a bylo po hrnku. Na další takový jsem zatím nenarazila. Když se vydávám na cesty, používám termosku s násoskou, ze které se dá hned pít https://data.vsedomu.cz/volny-cas/0053/460/termoska-lamart-branche-lt4009.jpg Nevýhoda je, že se člověk může snadno pěkně opařit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: zavařovačka je mimořádně geniální, všestranný, těsnící a umytelný koncept :)
    A je recyklovatelná a levná. Všechny šejkry světa se oproti sedmičce od medu (ne okurek, kysele smrdí) mohou jít vycpat.

    S těmi plasty jsem nesvá z barevných, ale průhledný mi přišel ... čistý. Já vím, úplná blbost.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: njn .. taky to byl boom .. dle mého počítali s hurá-zelenou vlnou lidí, co si často kupují kafe a zároveň nepotřebují termohrnek (třeba lidi kteří vyrazí o víkendu na sobotní trhy - přijdu, nakoupím, dám si oběd, kafe a jdu domů) .. teď jede hlavně ta varianta brew (borosilikát - sklo) - vypadá hezky, není plastový a nenačichá od kafe, ale taky je těžkej jak slovník) .. neříkám, že je to super-koncept
    .. osobně jsem nejspokojenější s obyčejnou malou zavařovačkou - levné, skleněné, dobře omyvatelné a "termo" nepotřebuju (stejně to vypiju, než by to vychladlo, navíc filtr je mnohem lepší studenější) a když chci po dopití zavařovačku strčit do batohu, dám na ni víčko a doma/v práci ji normálně vypláchnu a umyju jako jakejkoliv jinej hrnek :)
    .. osobně jsem z těch plastů dost nesvá - kdovíco to vypouští do toho horkého nápoje (navíc po několik hodin) .. ale to je můj osobní problém
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tak ten úplně těsnící je Bodum H2O, v různých velikostech a barvách. jako travel mug se mi ho nepodařilo najít. Ale je to spíš nalít, zašroubovat a pak někde při pauze otevřít a vypít. Na upíjení cestou není dělaný.
    Ale teplotu drží jen chvilku, je to dvoustěný plast. Ráda si do něj dělám v zimě čaj do auta, za dvě hodiny je ještě vlažný, ale není horký.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: kovový šroubovací ze starbucks držel pár let. Plastový šroubovací hrnek Bodum ani neukápne, ale otevřít jej je docela výkon. Takový s dvoušroubovým víčkem.
    Termoska Tatonka brzo oslaví 20 let a neteče a drží to v ní horké velmi velmi dlouho.

    Bývalo zvykem, že nádoby s označením travel netekly, ale dost se to mění.


    TEEAK: tak to hodně nepovedený koncept. Jsou taky plastové a plastu je tam dost (papír se recykluje lépe, porcelán taky). Předpokládá se tedy, že ráno vyrazím do práce s čistým keepcupem v kabelce, cestou si nechám nalít kafe (to zní dobře), do kanclu ho nedonesu teplé, pokud to bude moc daleko a v zimě, celou dobu ho musím držet hlavou vzhůru a po vypití jej nemohu až do umytí bezpečně uložit do kabelky... Nic moc. A nejsou levné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam