• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VIK: Jestli je nemáš, tak trochu lepší výsledky bys mohl/a mít s VST miskama.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VIK: osobně si myslím, že existuje, ale je naprd .. on ten větší objem suchého kafe (vzhledem k tlaku vody, výšce puku a ploše povrchu puku) má svoje odpodstatnění (fungují tam dané fyzikální vztahy) .. to by ses fakt musel postavit nahlavu (a všechno na tom kávovaru předělat), aby ti singl gramáž lezla stejně jako doubleshot - sítko tam taky hraje roli, ale gramáž nadělá mnohem větší paseku
    VIK
    VIK --- ---
    Mám Rancillio Silvia. Obvykle dělám espresso jenom pro sebe, takže používám malou misku, jednovýpusť a cca 9 g kafe. Chuťově jsem poměrně spokojen, zejména s kafem od Doubleshotu. Pozoruju ale dost zásadní rozdíl, když udělám dvě espressa ve velké misce, cca 18 g kafe, teče hustá tekutina a mám krásnou cremu. Totiž ta malá miska je dole zúžená, řekl bych, že to je ten zásadní rozdíl. Neexistuje teda nějaká miska, která by byla klasicky široká (jak dvojmiska), ale dalo by se do ní dát třeba do těch 10 g kafe? Byl by pak výsledek podobný té dvojmisce nebo je to něčím úplně jiným? Díky za případné rady.
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    GIF_242: Dík, to by šlo!
    SATAI
    SATAI --- ---
    DEI: tak to hodne stesti. Tyhle latkove veci mi prisly jako naprosto nejnepraktictejsi varianta. Neusetris nic a v cene je spousta problemu.
    DEI
    DEI --- ---
    To je vtipný, zrovna včera jsem řešila, že bych si ušila látkový filtr, ať do V60 nervu furt papírové... a ejhle, ono už to je :)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    CUBICULA: Existuje taky latkovy filtr, tusim konopny. Pouzivam ho jednou za rok, kdyz zrovna nemam doma papirove filtry. Ma tendenci dost nasaknout pachy a chute, takze i po dukladnem vyprani presne poznam, ze toto je kava z tohoto filtru, a ne z papiroveho:-)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SAMIEL: že by to bylo až tak jednoduché? ;) díky za nasměrování

    momentálně jsem našel toto http://www.coffeesource.eu/kone-nerezovy-filtr.html což je sice fajn, ale musel bych si koupit i nový dripper. Zkusím kouknout do číny, jestli šikovný chlapci nemají něco podobného. Když jsem hledal filtr pro aeropress, tak se mi ho povedlo sehnat ve finále za 1USD ;)
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Doporucte mi prosim nekdo kavarnu v Ceskym Krumlove.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    CUBICULA: Hario V60 s kovovým filtrem?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    CUBICULA: tak tohle by mě taky dost zajímalo ;) osobně jsem pátral, ale marně :(
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    Ahoj, doporučíte mi prosím Dripper do kterého s nemusí dávat papírové filtry?

    Díky
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: kdyz byla sucha a uplne cista, tak nevim, proc ted ochucuje vodu, pokud byla precijen od nakyho bordelu z nefiltrovany nebo malo filtrovany vody, tak ocet by pomoct mel... kov jako takovej by mel zustat furt stejnej imho.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: tak kdybych si chtěla pořizovat novou konvici, (nechci s touhle už žijeme šest let), tak se tu neptám na tipy jak ji opravit .. ale dík
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: tip? bonavita :D

    btw pokud chcete nekdo udelat upgrade mlynku (skerton,minimill,rhino,porlex) tak mrknete na Zassenhaus Quito/Panama, objednaval jasm z amazon.de za 70€, ok je drazsi nez vsechny jmenovany, nicmene je to uplne nekde jinde a neni to takova darda jako treba Comandante a je to lepsi nez Handground
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TEEAK: Mně i kamarádce pomohlo několikrát nechat provařit s vodou s octem.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebuju tip .. povedlo se nám doma připálit obyč Buono konvici na plotně (vyvařila se z ní voda a seděla nějakou dobu na horké plotně suchá) - proč se to stalo jsem stále nepochopila a asi nepochopím - ale stalo se
    .. jde to opravit (případně jak)? .. zatím z ní voda leze dost hnusná, ale říkala jsem si že by třeba jedlá soda, ocet nebo jiné podobné combo to mohlo dát zase do pořádku .. máte někdo zkušenost?
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZOBAAK: jak dopadlo to tvoje testovani robust?
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    Ahoj, mame tu ted na opravu kavovar Melitta cup breakfast. Nechavat si ho rozhodne nechcem, takze bude na prodej. Tusite jestli se tyhle obri kancelarsky kavovary daji u nas vubec rozumne prodat? Koukal jsem, ze novy stal kolem 200 000,-.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam