YARIN: zkusim poradit ze sve zkusenosti:
tedy - vodu dat do konvicky studenou/horkou? - horka je lepsi, je mensi riziko ze se kava pripali, u nejmensi konvicky moc nepozoruji rozdil
kavu nechat nacechranou/jemne zarovnat a decentne stlacit/utemovat co nejvic? - nestlacet, poklepu s konvickou a kava se zarovna sama, dulezita je hrubost, pouzivam o neco malo hrubsi nez na expresso
kdyz mam konvicku vetsi a delam si kafe pro jednoho je problem dat kavu jen do pulky? - je to problem, kava je pak podextrahovana, kavy tam ma byt lehve vic, na nejmensi konvicku mi vychazi cca. 6g kavy
horni zaklopku konvicky nechat otevrenou/priklopenou? - nechavam otevrenou a hlidam, kdyz kava zacina prskat, tak davam z plamene a slejvam, pripadne davam konvicku pod studenou vodu ( zabrani se tim prepaleni)
cca jak rychle by se mela voda skrz kavu profiltrovat? - nemeril jsem, ale nejvice mi kava z moky chutna , kdyz kava pomalu peni do nadobky