• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    mne treba espresso nejede zadny, radsi kybl neceho min intenzivniho (filtr) a je mi jasny, ze kolik lidi, tolik chuti, tak proc soudit ostatni co to maji jinak nez ja..
    spis nechapu takove to co touhle zemi probehlo par let zpatky, kdy nekteri horlive presvedcovali ze nic takoveho jako "piccollo" neexistuje, ze to slovo je ryze cesky vymysl a tim padem je to pekne trapne .. asi spis otazka nejakeho narodniho citeni, nez druhu, pripravy nebo kvality kavy :-)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    KUKIDE: Myslím, že jde dost i o to, že ta nová (ano, někdy trochu nazi) vlna pražíren/baristů už se k Itálii prostě jako k vzoru práce s kafem nevztahuje. A i já to chápu jako takový argument autoritou. Prostě italské espresso furt bude nějakým standardem, ale evidentně je spíš na ústupu a nastupuje nová škola s vlastní terminologií a pravidly hry.))
    SATAI
    SATAI --- ---
    KUKIDE: ze je italske kafe tradicne preprazeny sajrajt nam tu snad ani rikat nemusis.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    MR_DAN: no když už jsme u toho tak na jihu itálie není ani espresso ale jen cafe v nápojákách
    espresso je spíš způsob pití kávy a ne její příprava (za to asi schytám mínusek co?)

    a michodem když italovi na baru řeknete na otázku, jaký chcete cafe, picolo tak se na vás usměje a dá vám espresso a ještě něco milého prohodí, kdežto když řeknete hipsterskýmu baristovy v čechách pikolo tak v lepším případě dostanete přednášku v tom horším začne hledat brokovnici pod pultem...

    a to že kyselá singlovka (málo kdy je udělaná tak že tam je nějaká opravdu zajímavá chuť) nemá s italkým cafem nic společného to taky zdejším fajnšmekrům nikdo asi nevysvětlí...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    to mi pripomina, ze jsem letos o dovoleny v itosce videl espresso piccollo leckde ... jak k tomu tady u nas vzniknul ten hate?
    SATAI
    SATAI --- ---
    HONCKA: piko jo, ale pikolo neexistuje!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SATAI: kofein považovali za jed, ale piko do sebe cpali ve velkym :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    Michal Žák on Twitter: "#coffeenazi najednou dostává zcela jiný rozměr... https://t.co/5szNgckN03"
    https://twitter.com/michal_zak/status/934792029120450563
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    BOODIA: krása, ale 5k mě přijde trochu mimo, co todle? https://www.cerstvyboby.cz/digitalni-vaha-bench-2kg/
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MESKALITO: acaia pearl, 2kg on balance
    PULKA
    PULKA --- ---
    OT, kdybyste někdo chtěl Vacuum Pot, tak Kefia ma 30% slevu na tři z nich (likvidace). Naštěstí to nemám doma kde dát.
    LIKVIDACE | džezvy, káva, čaj, šátky a mnohé další - KEFIJA.CZ
    http://www.kefija.cz/kefija/eshop/55-1-LIKVIDACE
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    tip na baristickou váhu, na kterou by se vešla celá páka a nezabírala přitom půlku stolu?
    SATAI
    SATAI --- ---
    Coffee consumption and health: umbrella review of meta-analyses of multiple health outcomes | The BMJ
    http://www.bmj.com/content/359/bmj.j5024
    TENZO
    TENZO --- ---
    Stavte se na workshop apodpořite dobrou věc:)

    Džezva na cestách – ibrik.cz – pravá turecká káva
    http://ibrik.cz/dzezva-na-cestach/
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEEAK: Ted se modlim, abych to nedostal k Vanocum :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ANDROMEDA11: ?? .. aha :D
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LOOKASH: no nesmíš do toho dávat salko ;) ale musíš si sehnat to jejich kondenzovaný mléko
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    MR_DAN: nikde nepisou jaka je to odruda, ale asi to bude robusta...

    Je fakt, ze vitenamsky caphe (kafe se salkem) z arabiky chutna divne :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LOOKASH: vietnam .. nebude to robusta? asi by to stalo za zkousku
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    C4RC455: v SAPE sem videl reklamu na https://eshop.daklakcoffee.cz/
    Nabizeji za 200Kc 250g - Dak Lak Light je světle pražená káva, určena pro kávomily, kteří se vyžívají v alternativních způsobech přípravy. Aroma kávy evokuje lískové oříšky. Chuť je jemně nakyslá a můžete v ní najít stopy mléčné čokolády, sucharů a lískových oříšků.


    ale nezkousel jsem....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam