MICKI: jo je to přeslazená limonáda, ale dobrá... většina vietnamců si míchá vlastní poměry těch jejich různých káv... tipicky nejznámější vietnamská značka Trung Nguyen má ty čísla takže si můžeš namíchat do pinu co chceš... s tím salkem to je tak že kdysi když začínala sapa tak vietnamci si vozily všechno svoje a i kondenzované mléko a vzhledem ktomu že dneska to jejich tam pořád seženeš ale stojí 50 a salko 30 tak aby vydělali víc tak tam začali dávat salko i oni...
Mě osobně chutná ale jenom stím jejich...
Ještě ta chuť je jiná protože jejich směsi neobsahujou jen "náckovskou" :) arabiku nebo robustu ale třeba i excelsu a jiný
ale co je "pravá" takhle bych se neptal to už jsme v dnešní diskusi o pikolu :)
BOODIA: es ex hmmm zajímavý slovní hrátky... no nic
trochu mě štve když pořád sliším co je správný a jak se co má pít, je fakt že taky moc nedokážu překousnou rospustnou kávu, ale zjistil jsme že některejm lidem chutná nejvíc a tak se stím učím žít...
"coffee without acidity is boring" - k tomu bych měl jen to že jsme se naučil si doma pak tyhle kávy když je oskouším samotné s nějakou čokoládovo-kakaovou "přepraženou" kávou - a to je pro mně zábava
SATAI: to je tvůj osobní názor v itálii by jsi stím moc nepochodil a pravděpodobně by k tobě na kávu moc lidí nechodilo když kolem dokola v každým zapadlým koutě je pákovej presovač a teče zněj lahodný kafe který má občas nádech kyselosti ale tak jednou na sto káv(míst) a ještě jedna věc je opravdu těžké se potka se šaptnou kávou a to ať už jsi kdekoliv, kdežto v čechách je zas těžké se potkat s dobrou kávou a to i když jsi v praze...