• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SRNECEK: a clever se pokud vim, dela jen plastovej?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SRNECEK: plastova v60, nejmin odebira teplo vode a nejmin tepla po zahrati vyzaruje, dzezvu nevim
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, takova prakticka otazka, jaky material volite pro dzezvu (med?), V60 (porcelan?) a clever (sklo?)? Diky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOLU: ne.
    KOLU
    KOLU --- ---
    sexy plná kouřová vůně? v tom případě hledáš co nejspálenější kafe a je vlastně úplně jedno jaký. doporučuju balirny.com
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KOLU: to je věc chuti. Klidně si ho pij, ale mně ho nenabízej, přijde mi to jako zdrada, když předtím je ta sexy, plná, kouřová vůně.
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    ja si prave rikam nebo aspon ziju v domneni, ze kyselost je primarne otazkou puvodu kavy nez jejiho nasledneho prazeni a dalsiho zpracovani, chapu, ze to ma ucite nemalej vliv, ale ze by se to tak dalo zgeneralizovat to asi ne? jinak souhlasim, ze dobra kava muze byt i kyselejsi, ja to mam podle toho na co mam zrovna chut, nekdy to, nekdy ono
    KOLU
    KOLU --- ---
    kafe má bejt kyselý.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Asiže tedy nespálené jsou některé L'OR co mají příměs robusty, protože nebyly kyselé zatím nikdy a je to jedna z mála káv, co znám, kde chuť není na pět kroků opačným směrem od vůně.
    KOLU
    KOLU --- ---
    VESPER_INDIGO: s výjimkou Illy Medium Roast je to v podstatě jistota. Jo, možná ještě bude existovat pár dalších Italskejch směsí co nebudou uhel, ale s jistotou vím jen o tomhle (a je to docela fajn kafe, na espresso, tak... jednou za rok, pak je to nuda - oříšky, čokoláda, náznak mandlí/marcipánu).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: nabízí se to, protože "spálená" káva bude chutnat stejně, takže je fuk, jestli pouzijes kvalitní nebo shit zrno..
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FARFELOO: v té kavárně co mají přímo v Alze mají doubleshot...
    SATAI
    SATAI --- ---
    VESPER_INDIGO: já bych řekl, že ano. Někdo ti řekne, že je to takový styl ;-)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    POHODAVOLE: a je možný, že většina káv prodávaných v Albertech atp. je spálená?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FARFELOO: jestli chceš s minimální kyselosti, tak kamarád v praze prazi "italskou" směs, která je rizla robustou, tak mohu kdyžtak nahodit kontakt, kdyby byl zájem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VESPER_INDIGO: když ji spalis na uhel :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    takže to dost možná bude
    https://www.kavaprodej.cz/...kavove-smesi-100-arabica?attr[29][]=998&attributes=0&sortby=&paginate=9

    jako kávu do kanclu bych doporučoval si to koupit napřímo a nepodporovat ten kolos :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SATAI: já měl za to, že 100% arabica je přesně to, co bývá kyselé tedy.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    FARFELOO: na strankach jje nejaky promo video a jsou tam zabery z baliren
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SATAI: Říkám kanclové kafe. Něco na způsob Balíren, které děcka jedou i u nás. Doubleshot mě napadl, protože mají pod stejným brandem společnou kavárnu... ale nevím jaké mají parametry pro “největší českou pražírnu”.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam