• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jak velkou moka konvicku Bialetti pro jednoho ? 2 cups , 3 cups ?
    SATAI
    SATAI --- ---
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BLACK_ONYX: Ach so...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    CMLKA: doubleshot
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BLACK_ONYX: vy jste tajnustkari a jake nove kapsle? Miners?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SATAI: když ona je to pravda :D Měly by být i na rohlíku. A jinak už teď i v kavárnách.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BLACK_ONYX: to nebyla úplně subtilní reklamní vložka.

    Budou i na rohlíku? ;-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: Teď jsem to chtěl napsat. Nikdy mi moc nechutnal french press. Dokud jsem mlel hrubě. Před pár lety jsem se nad tím zamyslet. Jedu hrubost jak na klasické filtry a nemůžu si ho vynachválit. Vlastně mě poslední dobou baví asi nejvíc. Teda kromě našich nových kapslí :D
    KOLU
    KOLU --- ---
    vy melete na french press vyrazne hrubeji nez na velkej drip? to cumim...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OVECKA_MJ: Prý prostě ne. Hrubostí to má umět max chemex.
    Ale french piss stejně už nepiju, nedává mi to smysl s elektrickým mlýnkem.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    UMIAKI: jestli espresso 9, v60 14-18, tak bez zkušenosti typnu, že 22-25 nebo horní hranice by fakt mohla stačit i na frenchpress, ne? :)
    ale už jen to, co píšeš, je super na filter.
    dík za upřesnění! :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    WOODMAKER: Sry, to dole mělo být na tebe, ale všichni pochopili, že?😁
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OVECKA_MJ: Kvůli hrubosti. Na french press v tom neumeleš. Já v tom melu na espresso, cca 9 a na V60 cca 14-18.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    WOODMAKER: jediný, co mě napadá je rozsah? že rozsah mletí je nastaven na jemnější mletí a nemá tak široký rozsah do hrubého mletí. Pak tam může být ještě nějaká specifická konzistence mletí, která je méně vhodná pro filtr.
    Ale suma sumárum, já bych té tabulce nevěřil a hledal nějaký reviews z "nezávislých" stránek. Ne ze stránek výrobce. nějak jim automaticky nevěřim, protože je za tím nějaký marketingový oddělení :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    UMIAKI: a jak se divam na Baratza Sette, pry je min vhodny na filtr. Netusis, cim to bude?
    Tady dole v tabulce rikaji, ze na filtr jsou nektery lepsi: https://baratza.com/choosing-your-grinder/
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    UMMAGUMMA: ze svý pozice bych asi ty dvě věci nechtěl kombinovat. chápu, proč je to zajímavý :) ale nikde jsem to v kategorii "kvalitní překapávač" neviděl dohromady s mlýnkem.
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    Když už je tu diskuze na téma kávovarů, nevíte o nějakém kvalitním překapávači, který si zvládne sám kafe i namlít?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    no kdyz do toho vlitne kamen kvuli debilni prazirne, pokazi se nejaka elektronika (blesk, prepeti, ...), nebo nevim, deset litru v pici. A Baratza se sama chlubi opravitelnosti. To dela malokdo.
    Tady si muzes koupit treba casti toho sette: https://www.baratza.com/shop/parts/sette-parts?p=1
    Oni se obecne, zda se, snazi - https://baratza.com/stop-dont-dump-it-fix-it/

    Prirovnal bych to k pracce - nedokazal bych opravit pracku. Ani mixer, nebo vysavac. Tohle jo, protoze to vyrobce dela opravitelny.

    A tak se chci jeste ujistit a pridat k dotazu - mate nekdo zkusenosti s opravovanim, nebo naopak s uz dlouho dlouho fungujicim mlynkem?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: a myslis, ze to nejde opravit, kdyz se neco rozbije? A jaka je sance, ze se to rozbije...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: Hmm to je dobrej mrnous...no prave proto se ptam na zkusenosti. Nam teda ten Sage s mlynekm doporucovali i na skoleni u Petry Vesele, oni ho tam maji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam