BRUKEV: Pokud by se selekce expandovala na dobrý lungo, což jsem pil častěji než filtr a mám tak větší vzorek, tak bych doplnil V Melounovém cukru, Espresso Bar Monogram a Kafec na Orlí (což je asi 30 metrů vedle Cukru). Naopak RebelBean jednu dobu hrozně frčel a spíš ho nedoporučuju, image lepší než kafe samotné.
V místech kde dělají nejlepší filtr přehled nemám, ale pro návštěvníky co mají hluboko do kapsy tip mám: kavárna v Domě umění města Brna. Tak dva roky jsem tam nebyl, ale hádám že se to moc nezměnilo, provozovali to jen jako malý doplněk výstavní činnosti. Skoro nikdy tam nikdo nebyl, dělali filtr v kvalitě "neurazí" na úrovni horších hipstakaváren (pro představu: pamatuju, jak před lety přecházeli z La Boheme na něco trochu lepšího), ovšem za tehdy skutečně nehipsterskou cenu.
A pro případ náhlého zatmění mysli se hlavně velkým obloukem vyhni pražírně Monro, jestli ještě všechny pobočky nezavřeli (měli jeden čas asi 4, což nechápu, tak o to člověk mohl zakopnout náhodou a utrpět "ale co, co nejhoršího se může stát" moment). Před lety jsem je v zoufalém hledání levného spotřebního kafe zkoušel (po tom co jsem tam jednou koupil velmi pitelnou věc za nesmyslně nízkou cenu), zděšeně jsem psal známému abych ho varoval kdyby měl podobně blbé nápady a zjistil jsem, že před pár dny zrovna koupil přesně to samé kafe co já a
našel v něm normálně šutr.