• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    ZOBAAK: Ještě jednou díky za tipy. Nakonec jsem šel do rizika a vzal jsem DF54 z DE Amazonu. První dojmy jsou pozitivní, je solidně postavený. Jasně, jsou na něm prvky, kde je vidět, že se šetřilo, ale to nemá na funkci vliv. Za tu cenu, je to fakt pecka.

BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SAMGARR: Není. Spousta kafe se suší na betonových plochách, které se po čase drolí. Je to asi nejčastější cizí předmět v kafi. Je důležité mít zařízení na jejich eliminaci. Ale i přes několik stupňů se bohužel někdy do sáčku dostat může.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Kdyz jsme u tech mlynku, tak dneska rano jsem v Timemore C2 namlel kamen cca 5mm velky. Udelal jsem hned "rozborku" a mleci kameny nastesti bez poskozeni.
    A co koukam po internetu tak to neni zas tak ojedinela vec, ze se do kafe pri zpracovani dostane sutr :(
    BOAR
    BOAR --- ---
    SALAMAN: ja jsem ted resil neco podobneho, hario uz me nebavilo.
    Poridil jsem tohle https://www.amazon.de/-/en/KINGrinder-Adjustable-Grinding-Aeropress-Espresso/dp/B0CVSDNQ9H
    kingrinder K6, a jsem teda nadmiru spokojen.
    namele mi 40g rychleji nez hario mlelo cca 18g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN: tak toho se v mem pripade neobavam, 800 liber za mlynek bych rozhodne nedal. Ale akceptuji, kazdy mame sve libustky.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRUKEV: Bacha na to, z fáze "kapsle Nespresso mi vlastně pořád ještě stačí" do fáze "mlýnek Niche Duo za 800 liber je férově naceněný" mi to netrvalo víc než rok.
    Ale neměnil bych.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Obvykle kovovy kameny, hodnota ani kvalita neprilis vysoka, moznosti nastaveni obvykle taky nic moc, ale nadimenzovana plus minus nejak na to, aby to fungovalo s tim strojem na aspon trochu pitelny kafe (nic jinyho to umet nemusi, coz je velka vyhoda z konstrukcniho pohledu, a taky neumi).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, jako prumerny pijak komercnich velkoznacek kavy vyuzivajici automaticky kavovar, nebo mokka konvicku obcas ziram na ty ceny tady.
    Ted vhledem k tematu by me zajimalo, jaka je vlastne kvalita mleti u automatickych kavovaru rekneme okolo 12 tisic? Jaka je hodnota toho mlynku v te masince? Na jakem principu mele (keramika, kovove kameny, sekajici cepele)?
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    LUCIASHECK: Díky :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MORKANT: Jemné mletí na espresso (spousta mlýnků mele nejjemněji cca na moka konev a espressovou jemnost nezvládaj)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    LUCIASHECK: Co je prosím "mlít na esko"?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KUBLAJ: Ten nemele na esko
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Já si na zdejší doporučení koupil timemore grinder GO. Na moje amatérský kafovaní na jedno, dvě kafe denně je naprosto v pohodě.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Tenhle jsem ani neznal:
    Ecocoffee elektrický mlýnek na kávu Hug, dřevo | Bunacafe.cz
    https://www.bunacafe.cz/ecelgrhw-ecocoffee-elektricky-mlynek-na-kavu-hug-drevo
    :-)
    Hezký. A levnější než ruční Comandante. Nabíjecí přes USB a designový.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    PUSCHPULL: Tenhle typ mlýnků fakt nechceš nikomu, kdo chce mít možnost mletí najemno i nahrubo, doporučovat. Jo, je to lepší než nožovej sekáček (to je asi všechno), ale objektivně to mele dost z prdele. Zpravidla to buď mele slušně hrubý, nebo jemný, nebo v nejhorším případě ani jedno, ale nikdy ne oboje.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Já přešel z elektrických na ruční Comandante (plus Red Clix), ale to by asi bylo na zruinování. Nicméně je to pro mě zatím nejlepší kombinace.

Ale na "moka a french press, turek" by stačilo jistě něco jako:
    Kávomlýnek ETA Perfetto 0068 90000 černý | Eshop ETA
    https://www.eta.cz/shop/kavomlynek-eta-perfetto-0068-90000-cerny-eta006890000/p547463/
    :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Keramický kameny nejsou úplně blbost. Pomaleji se tupí a nezahřívají se tolik. Z těch, které je mají je třeba Baratza Forte. Nicméně si myslím, že tvoje požadavky úplně pohodově splňuje Encore ESP.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    SALAMAN:
    jestli jenom FP a moka tak velký výběr mají na kofiu . podle mě pokud nedáš 4k+ tak je to všechno stejnej aušus, takže ti možná bude stačit něco ještě levnějšího co udělá stejnou službu jak ty Wilfy, třeba tady tchibo
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LUCIASHECK: Tak toho Trampa s sebou tahám jenom kvůli tomu nápisu :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nicméně třeba za 1500-2000 už seženeš slušnej ruční mlejnek, kterej si můžeš vzít i místo tý starý noční můry s sebou do batohu :-D kvalitní mletí se s trampem/tempem nebo nějakym Hario plasťákem nedá srovnávat (řekla ta, co doma rozhodně ručním mlejnkem nemele nic kromě pepře :-D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam