• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SARKUF: Zalezi jestli chces utratit prachy a pripadne kolik. Zrovna norsko jsou na uceni imho vyhozene penize - jel bych tam az kdyz to umim abych si to uzil.

Precti si tohle:
    http://is.muni.cz/th/142621/fsps_m/Kiteboarding_-_technika_a_metodika.doc
    ====================
    a) Jestli ti to bude davat smysl, porid si nejakeho treninkovyho draka (komora 3 az 5 m2) a vyraz blbnout s kamosema na pole za barakem.

Treba toto nevypada na prvni pohled spatne:
    TRÉNINKOVÝ KITE PANSH 4-5m | Kiteboarding
    http://www.kiteboarding.cz/bazar/detail/17464-treninkovy-kite-pansh-4-5m.php
    Kdyz nepujdes do vanice, tak ti to neublizi. Pri silnesim vetru by te to po poli mohlo i posunout na prkne nebo lyzich.

===================
    b) Jestli ten dokument nedava smysl a chces skolu, bral bych nejakou, kde ti typci jsou doma a maji tam zazemi. Takze prijedes az kdyz je opravdu vitr. Treba Abertamy. Dycky je ryziko ze ti to parkrat odlozi nebo dojedete nekam na kopec a zjistite ze vitr nic, tak je dobry jezdit nekam kde jsou pobliz treba sjezdovky abys mohl realizovat alternativni plan. Vesmes si myslim ze kdyz se ti nekdo venuje (skupinovky nejsou idealni) tak je jedno kdo uci - musi umet kajtovat :-)

Prvni hodiny ve skole se ucis litat s treninkovym drakem, pozdeji ti pujci vetsiho a kdyz uveri ze ho nerozflakas. Kdyz jsi sikovny (uz umis SNB nebo lyze) a vitr da, tak odpoledne nebo druhy den popojizdis a mozna se i vratis na puvodni misto :-)
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    SARKUF: pokud nemas milion volnyho casu, tak je imho dobry najit neco pobliz, protoze: 1. den kurzu se stejne stoji na nohou a jen se mava s drakem kolem + teorie..
    2. den se asi uz vetsinou jezdi s velkym drakem (nevim, mel sem jenom 1 denni)
    Me ten druhej vycvikovej den suploval kamos, kterej na me koukl a rekl tak 4 vety a pak uz sem v klidu 2h jezdil (na lyzich)..
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    No situace se ma tak, ze jsem bydlim na kraji Rican a za barakem mame pole, kde vcelku pravidelne fouka. Uz par let o tom premejslim, ale nikdy jsem to nezkousel a zadnou vybavu nevlastnim. Tudiz bych spis zvolil nejakej kurz, kde me zasvetej jak do techniky tak do vybavy a potom bych se rozhodl jestli do toho pujdu... Kdyby me to bavilo, tak bych treba i uvazoval o letnim jezdeni na mboardu nebo na vode...

Koukal jsem na Harakiri kurzy, protoze jsem o nich slysel uz driv...
    SISCO
    SISCO --- ---
    Ahoj, snowkiting se da ucit dobre i sam. Poradime ti tady kolektivne kdyz napises co potřebuješ.
    Jinak bacha na ty megalevny hromadný kurzy.
    Uzitecny to je kdyz netusis jestli te to bude bavit tak jako akce good. V pripade ze na to nebudes mit cas = auto a jet vzdy na hory kdyz fouka tak nej nej je zaplatit si tyden v norsku.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    Poradne jsem nic nevyfiltroval, tak se ptam... Mate nekdo zkusenosti s nejakym zacatecnickym kurzem snowkitu? Chtel bych vikendovy/dvoudenni pro zacatecniky a kvalitni aby mi to dalo co nejvic.) za kazdej tip a radu predem diky
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    RADAK: nebo se pro to NADCHNOUT !
    RADAK
    RADAK --- ---
    P0L0US: Az to budes mit, tak doufam ze se nekde potkame na vyzkouseni. To je jediny co od toho chci. Zkusit to a zatratit to :-D
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: kdybys koupil jen tu spodni flosnu tak tady ji maj za 500e
    http://www.3gcomposite.com/boutique/rubrique.php?id_rubrique=31
    ale jinak to fakt je ranec.
    Pockej rok dva az se to rozmuze tak cena klesne
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: kde ? ja to dycky videl za 1400eur a podovne ceny.
    SHQ
    SHQ --- ---
    ale prej je to hodne tezky jezdit
    SISCO
    SISCO --- ---
    Dvacku stoji ne?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: aneb, never chop ! chci si to vyrobit, pac nova ta foila se prodava za hodne penez a nevypada to narocne.
    SISCO
    SISCO --- ---
    jak foukalo na Rosengarten o vikendu? Byl nekdo?
    Jinac ček one, ček two -...todle je fakt psycho ......
    Johnny Heineken Foilboard - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=GXV3Wdu_Ms4

PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: Prilozim udaje pro 90kg...sobota 13ka, nedele 13ka:) myslim, ze po 3ti Rujane v rade je uz konecne cas na masaz a relax:))
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: krasny pocasi! Jak foukalo?
    Rugen pro zkusenejsi supr, dalsi jsme ten Born a mels pravdu vlez do vody nic moc, melcina skoro zadna :) ale kdyz se nastoupe par set metru tak se najde supr flek..
    Oba dny dobrej vitr, od 10-18h na vode bez prestavky.... sobota 19ka/13ka nedele 13ka/10ka... (udaje pro 120kg jezdce ) :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    Je tu nejaky chciply. Takze jedna z dnesniho Darka.

RADAK
    RADAK --- ---
    RODWY: Ja budu na darku. Bud sobota nebo tam prespim a dam i nedeli dopo. Pak musim z5 do praglu.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: Jj byl jsem tam a dojel na sprostaka az k vode. :-). Jen si uz nepamatuju spravnej smer vetru. Ale uz vim ze to je JV a zitra vyrazim.
    Rugen bohuzel nemuzu.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: Darko je krasny, nejet s holkama tak bych mozna zustal i v CR.. :) Vitr tam vypada vpohode na oba dny nejsi-li zaryty odpurce vetsich kitu nez 10m2 ;))
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    BROMDEN:LEETO: T_MAX: Diky za info.

SYPFX: REVOLT: Nejde o vahu, tata poveze jen trapez, protoze si ho pujcuje, ale nemohl jsem ho odvezt ja autem, takze slo spis o to jestli nebudou mit problem s tim hakem v batohu. Preci jen v dnesni dobe teroristu a podobnych nesmyslu clovek nevi co mu povoli/nepovoli vzit na palubu a nechat potom nekde na letisti hak neni levna sranda.. ;)

Takze po tom co jsem to procetl to vypada, ze by s trapezem zabalenym v zavazadle splnujici vahu nemel byt problem?

P0L0US: Brana je klasicky na 2,1m, ale jde to klasicky objet kolem, protoze se obcas na plazi objevi punkaci co tam nocujou s poradnym "mrakodrapem" :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam