• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    BONGO
    BONGO --- ---
    BROMDEN:
    SISCO:
    RADAK:
    P0L0US: dik za rady..plaz je siroka, melko tady je a vitr fouka casto na plazi nebo podel, takze to pude, mam na to peknych par mesicu .)
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    P0L0US: co si myslel prosite tim kite-leach? Jak si tim pomoct?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    BONGO: V dobrych podminkach (melka voda po kolena az po pas, siroka bezpecna plaz, lehce prebusino s velkym drakem) se naucis za 10minut bez kurzu. Jak pise SISCO, vaha na zadni noze jak v mega prasanu. Jediny co ze snehu neznas je dragovani pro prkno. To bud okoukas nebo si nech od nekoho na plazi vysvetlit. Rozhodne si to zkus drive nez pojedes do hloubky. Self rescue taky neni od veci. Kdyz budes mit melci vodu (po holene), tak si davej bacha abys nepadal na nohy ale nechal se po vode potahnout - muze z toho byt osklive zraneni kotniku.

Pokud nebudes mit melcinu, staci side-on-shore vitr. Akorat se nejdriv nauc body-dragovat a pak teprv lez na prkno. Pro lehci zacatky v hloubce muzes pouzit kite-leach (pouze s helmou). K tomu smeru vetru - kdyz fouka od brehu, tak nikdy. Kdyz fouka primo na breh je tezky opustit plaz kdyz nestacis. Proto ten smer side-on. Pak vyjedes na vodu a kdyz te to sfoukne, tak zase na plaz o neco dal a (nesmis moc daleko, aby ses trefil :-) ) zpatky sidojdes po brehu.
    RADAK
    RADAK --- ---
    BONGO: Das to v klidu. Na kurz kasli! Ale venuj den bodydragingu a to bez prkna i s prknem!!! Neni nic horsiho nez prvni den jit na rozjezdy, ztratit prkno a snazit se k nemu doplavat. Skonci to po pul hodine vycerpanim a cekanim na brehi az ti more prkno vyplavi :-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    BONGO: Jo to das. S takovýmto základem pojedes hned. Pamatuj je to jak v prasanu přední noha natažena a váha na zadní noze. Kurz netřeba to se naučis čtením teorie.

Co učí v kurzu je self rescue to staci precist navod. Mrkni na video jak se to dela. Pokud jezdis na melke vode nebo kde fouka na breh a je tam plaz tak take nepotrebujes.
    Jde o odstreleni kite a pak namotatani snur. Princip: odpalis kite, pritahujes kite za jednu lajnu tak ze omotas 2x tuto lajnu okolo haku na trapezu a pak jako na kladce jednou rukou k sobe druhou of sebe as k baru pritahujes pak namotatani volne lajny na bar a pokracujes ke kitu.
    Vtip je v Tom ze kdyz fouka tak netreba odstrelovat vzdy dojedes.
    Pokud mas dobreho kite tak doporucuju odpalit a plavat namotatani provest az na brehu.
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    BONGO: takhle - já jsem jezdil 2 roky SNK, a pak jsem se na vodě rozjel na první pokus... ale první den to bylo spíš o dragování na břeh zpět a hledání prkna podél břehu, což tehdyy v březnu nebylo moc rozumné... na mělčině bych ti asi řekl klidně jdi do toho, učit se sám na mlýnech (na hloubce a v čopu) jako já by nebylo 100% ideální a doporučitelné...
    BONGO
    BONGO --- ---
    hele profici, jak moc tezky si myslite, ze je naucit se na vode pro nekoho, kdo uz relativne umi snih? ja se v zime uz celkem rozjezdil (dal jsem i 70 km za odpoledne) na lyzich i snb a ted bydlim na kitespotu, takze by byl hrich nezacit i na vode .) jde mi o to, jestli si zaplatit treba den dva ve skole tady a delat prvni krucky na vode s cizim vybavenim, a nebo radsi prachy vrazit do poradne H20 vybavy a doufat, ze ji moc neomlatim .) mam nejakou kiteboard guide na DVD a uz celkem vim, jak vitr funguje, ale na vode jsem jeste nikdy nebyl a jsem tu sam
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    T_MAX: SISCO: Super, diky.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SOTEKCZ: hlavne v ceskejch poryvech to bude smrtelnej nastroj .)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    P0L0US: Zásadní rozdíl nastal na přelomu 2011 a 2012 kdy přibyla 5. safety lajna ..
    SISCO
    SISCO --- ---
    2010 mela super brzdu = lepsi, vetsi tah na baru, odstrelovaci kloboucek.
    Hlavni rozdil je v silnem větru. Posledni model zvladal 13m.s vpoho jinak vicemene to jede. Svezes se na 2010 dobře.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Vim ze tu hodne jezdite Frenziny. Jaky je rozdil mezi 2010 a novejsimy kousky ? Byl tam nejaky zasadni posun nebo jen shaping a barvicky ?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Ten batoh mi prijde jako super napad. Na zadny velky skakani to udajne neni, hlavne to ma byt na freeride a na ten by to mohlo fungovat docela pekne. Zajimavej bude vykon, protoze to musi byt brutalne lehky oproti klasickymu kitu a i kdyz je to jen 9ka, mohlo by to mit tah jako vetsi klasickej komorac..
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: cena 21tis ten vejtsi bez baglu... to je docela good s baglem 23..
    Na prvni nahozeni jako novinka dobra cena.. Cekal sem vetsi brutal :).
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Docela ulet, ale ze stromu bych toho draka sundavat nechtel :D
    PEAK | Flysurfer Kiteboarding
    http://flysurfer.com/produkte/kites/peak/
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RADAK: na helmu je ten pressure suite prave uplne ok, ten paterak je totiz kratsi a tim ze ho drzi cela vesta, tak neleze nahoru
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    PEKK: Uplne si te v tom neoprenu s plavkama predstavuju...

PEKK
    PEKK --- ---
    Bez kostrčáku bych si připadal jako nahej, nejlepší chránič!

Jednou jsem si ho loni zapoměl a připadal jsem si jako....hmm....už vím, asi jako když máš neopren a zapomeneš si na něj oblíct plavky:D
    MATOUCH
    MATOUCH --- ---
    RADAK: jedině Dainese, záda se nepotí, protože je krunýř za prodyšnym jakoby pletivem. Osobně mám už 4 roky http://www.helmy.cz/vrsek-tela-lokty-ramena-krunyr/dainese-action-protection-w2-2010.html, hlavně ty trenky jsou nutnost
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    Jako alternatvu mohu doporučit ještě ten polstrovanej chránič o demonu. Je to prostě triko obložený pěnovejma vycpávkama, ale pomůže to dost.
    SISCO
    SISCO --- ---
    CTIRY: kostrcak a paterak vozim :). Hodi se jako izolant pri odpocinku :)).
    RADAK
    RADAK --- ---
    CTIRY: Diky za info. Zkusim ten evo pressure suit a uvidim jak moc to omezuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam